Jordbær- og rabarbrasyltetøy


Det er den perfekte tiden for sylting og safting med sommerens bær!

Jeg har laget tre deilige varianter av jordbærsyltetøy i det siste. Her får du den første: Supergodt sommersyltetøy med rabarbra og jordbær!

 

 

Jordbær- og rabarbrasyltetøy smaker godt på brødskiva, boller, vafler og sveler etc, men er også herlig å bake med og bruke som fyll i gjærbakst, bløtkake og lignende.

 

ANNONSE: Det fine, gråmønstrede serviset er sponset av GreenGate(link is external).

 

Søte jordbær og litt syrlige rabarbra er en ypperlig kombinasjon i syltetøy!

 

 

Ingredienser:

600 g rabarbra (renset vekt)
500 g jordbær
0,5 dl vann
500 g syltesukker (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Rens rabarbraen ved å kutte endene og fjerne noe av det ytterste laget, og vei opp 600 g renset rabarbra.

 

 

Del renset rabarbra i biter. Rens jordbærene og del også jordbærene hvis de er store.


 

Ha rabarbra- og jordbærbiter i en kjele med vannet og varm opp på middels varme.

 

 

La jordbær- og rabarbrabitene småkoke under omrøring til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett sukkeret og la syltetøyet koke videre i 5-10 minutter, så syltetøyet tykner og både rabarbra og jordbær går i oppløsning.

Ha det ferdige syltetøyet på rene, varme glass - eller i serveringsskåler (hvis du vil servere syltetøyet med en gang Smile  ).

 

 

Tips:

Merk at sukkermengden er veiledende. Jeg synes den angitte mengde er passe, men du må selv smake deg til hvor søtt syltetøy du liker.

Det går fint å lage syltetøy av frosne rabarbrabiter og jordbær dersom du skulle ha det i fryseren. Det vil ta litt lenger tid før de tiner, men følg for øvrig den samme fremgangsmåten som ovenfor.

Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.

Syltetøyet bør oppbevares kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål bør spises opp i løpet av noen dager. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned enten i syltetøyglass (ikke fyll dem helt fulle ellers sprekker glassene i fryseren) eller i plastbokser.

Denne porsjonen syltetøy er ikke så veldig stor og gir nok til to middels store syltetøyglass. Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon. 

 

Det fine med hjemmelaget syltetøy er at det er utrolig lettvint å lage, og at du kan eksperimentere med ulike smakskombinasjoner. 

 

 

Jordbær og rabarbra er en velkjent kombinasjon som garantert vil falle i smak!

 

 

Jordbær- og rabarbrasyltetøy
Ingredienser

600 g rabarbra (renset vekt)
500 g jordbær
0,5 dl vann
500 g syltesukker (se tips)

Fremgangsmåte

Del renset rabarbra i biter. Del også jordbærene hvis de er store.

Ha rabarbra- og jordbærbiter i en kjele med vannet og varm opp på middels varme. La jordbær- og rabarbrabitene småkoke under omrøring til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett sukkeret og la syltetøyet koke videre i 5-10 minutter, så syltetøyet tykner og både rabarbra og jordbær går i oppløsning.

Ha det ferdige syltetøyet på rene, varme glass (eller i serveringsskåler hvis du vil servere det med en gang).

Tips

Merk at sukkermengden er veiledende. Jeg synes den angitte mengde er passe, men du må selv smake deg til hvor søtt syltetøy du liker.

Det går fint å lage syltetøy av frosne rabarbrabiter og jordbær dersom du skulle ha det i fryseren. Det vil ta litt lenger tid før de tiner, men følg for øvrig den samme fremgangsmåten som ovenfor.

Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.

Syltetøyet bør oppbevares kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål bør spises opp i løpet av noen dager. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned enten i syltetøyglass (ikke fyll dem helt fulle ellers sprekker glassene i fryseren) eller i plastbokser.

Denne porsjonen syltetøy er ikke så veldig stor og gir nok til to middels store syltetøyglass. Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift