Brukere online: 2170
Brukere i dag: 25012
Brukere siste 7 dager: 196214
Heisan!
Ja, jammen nærmer det seg ikke lillelørdag igjen, og det er tid for å tenke ut noe godt å lage til helgen..
Her har du en herlig iskrem som inneholder kaffe og revet marsipan. Dryss over masse revet sjokolade på toppen, så har du en fantastisk deilig smakskombinasjon!
Ingredienser:
♥ 6 eggeplommer
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 plate gelatin
♥ 1 ss kaffepulver
- -
♥ 5 dl kremfløte
♥ 250 g marsipan
Pynt:
♥ 100 g revet, mørk sjokolade (se tips)
♥ kaffebønner (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Ha eggeplommer, sukker og 1,5 dl kremfløte i en kjele og varm opp under omrøring til blandingen når kokepuntet. Ta kjelen av platen.
Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann i noen minutter. Klem ut vannet av gelatinplaten og løs den opp i den varme eggeblandingen. Bland deretter i kaffepulveret også mens blandingen fortsatt er varm slik at kaffepulver løser seg opp. Avkjøl blandingen til den er helt kald.
Riv marsipanen grovt på rivjern og bland den revne marsipanen i den kalde eggeblandingen.
Pisk 5 dl kremfløte til myk krem. Vend kremen forsiktig inn i eggeblandingen.
Kle to små brødformer (1 liter) med plastfolie og fordel iskremblandingen i formene.
Sett formene i fryseren i 4-5 timer, og gjerne over natten, til iskremen stivner.
Hvelv iskremen over på fat og dra av plastfolien. Dryss over grovt revet kokesjokolade på toppen.
Pynt fatet med kaffebønner hvis du vil.
Superlekker iskremdessert!
Tips:
♥ Det å kle formene med plastfolie gjør at iskremen er lett å hvelve over på et fat. Det går imidlertid også fint å fryse iskremblandingen i en vanlig iskremboks og forsyne seg av iskremen med en iskremskje.
♥ Iskrem du måtte få til overs kan selvfølgelig fryses igjen til senere.
ANNONSE:
Jeg har pyntet iskremen på bildet med en type revet, mørk sjokolade som er veldig dekorativ og som kalles Sjokolade-barnåler. Produktet er sponset av nettbutikken Select Flavours. Du kan alternativt bruke vanlig revet eller finhakket kokesjokolade.
Dette er en luksusdessert som spesielt slår an hos voksne!
Den grovt revne marsipanen gjør iskremen ekstra spennende og god!
Anbefales!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 eggeplommer
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 plate gelatin
♥ 1 ss kaffepulver
- -
♥ 5 dl kremfløte
♥ 250 g marsipan
Pynt:
♥ 100 g revet, mørk sjokolade
♥ kaffebønner (kan sløyfes)
Ha eggeplommer, sukker og 1,5 dl kremfløte i en kjele og varm opp under omrøring til blandingen når kokepuntet. Ta kjelen av platen.
Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann i noen minutter. Klem ut vannet av gelatinplaten og løs den opp i den varme eggeblandingen. Bland deretter i kaffepulveret også mens blandingen fortsatt er varm slik at kaffepulver løser seg opp. Avkjøl blandingen til den er helt kald.
Riv marsipanen grovt på rivjern og bland den revne marsipanen i den kalde eggeblandingen.
Pisk 5 dl kremfløte til myk krem. Vend kremen forsiktig inn i eggeblandingen.
Kle to små brødformer (1 liter) med plastfolie og fordel iskremblandingen i formene. Sett formene i fryseren i 4-5 timer, og gjerne over natten, til iskremen stivner.
Hvelv iskremen over på fat og dra av plastfolien. Dryss over grovt revet kokesjokolade på toppen. Pynt fatet med kaffebønner hvis du vil.
Det å kle formene med plastfolie gjør at iskremen er lett å hvelve over på et fat. Det går imidlertid også fint å fryse iskremblandingen i en vanlig iskremboks og forsyne seg av iskremen med en iskremskje.
Iskrem du måtte få til overs kan selvfølgelig fryses igjen til senere.
Skriv ny kommentar