Brukere online: 2327
Brukere i dag: 36090
Brukere siste 7 dager: 196776
Hei dere!
I dag vil jeg vise dere hvordan jeg lager min favorittfrokost for tiden!
Dette er ekstremt simpelt - nesten så jeg måtte vurdere om dette i det hele tatt kan regnes som en oppskrift på Det søte liv... - men så bestemte jeg meg for å ta det med likevel i tilfelle noen av dere er som meg og kan ha glede av tipset.. For jeg er nemlig ikke så glad i den typiske havregrøten som mange lager, som jo skal kokes i noen minutter. Jeg synes havregrøten da ofte kan bli litt slimete (unnskyld uttrykket), så her viser jeg deg hvordan jeg liker havregrøten min best - nemlig veldig, veldig enkel og helt uten koking!
Til en passe liten frokostporsjon trenger du følgende:
Ingredienser:
♥ 1 dl havregryn
♥ 1,5 dl kokende vann
Servering:
♥ brunt demerarasukker
Fremgangsmåte:
Ha havregryn i en skål.
Hell over kokende vann og rør rundt.
La havren stå og svelle i det varme vannet i 10 minutter. Det aller meste av vannet vil da være absorbert av havren.
Server med et dryss brunt demerarasukker.
Havregrøten vil fortsatt være lunken etter 10 minutter, slik at sukkeret smelter litt på toppen.
Nam!
Tips:
♥ Du kan variere mellom å bruke store havregryn og små, lettkokte havregryn. Havregrøten blir mykere og litt mer kompakt når du bruker små havregryn.
♥ 1 dl havregryn gir ca. 150 kcal.
♥ Det er selvsagt ikke noe i veien for å lage en større porsjon. Bare hold deg til forholdet 1,5 x mer vann enn havregryn. På bildet lagde jeg en stor skål og brukte det amerikanske målet 1 cup (som tilsvarer 2,25 dl) og 1,5 cup kokende vann.
♥ I stedet for brunt sukker, kan du bruke honning eller agavesirup (hvis du er veganer).
♥ Jeg liker havren min best med kun et dryss brunt sukker. Det høres jo kanskje veldig kjedelig ut, men det er nå en gang dette jeg liker best. Det er selvsagt ikke noe i veien for å ha på melk hvis du liker det, eller servere havregrøten med friske bær.
Friske bjørnebær er veldig godt, men alt fra bringebær, blåbær, eplebiter med kaneldryss, fersk mango osv er deilig.
Min favoritt er likevel helt naturell..
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 dl havregryn
♥ 1,5 dl kokende vann
Servering:
♥ brunt demerarasukker
Ha havregryn i en skål.
Hell over kokende vann og rør rundt.
La havren stå og svelle i det varme vannet i 10 minutter. Det aller meste av vannet vil da være absorbert av havren.
Server med et dryss brunt demerarasukker.
♥ Du kan variere mellom å bruke store havregryn og små, lettkokte havregryn. Havregrøten blir mykere og litt mer kompakt når du bruker små havregryn.
♥ 1 dl havregryn gir ca. 150 kcal.
♥ Det er selvsagt ikke noe i veien for å lage en større porsjon. Bare hold deg til forholdet 1,5 x mer vann enn havregryn. På bildet lagde jeg en stor skål og brukte det amerikanske målet 1 cup (som tilsvarer 2,25 dl) og 1,5 cup kokende vann.
♥ I stedet for brunt sukker, kan du bruke honning eller agavesirup (hvis du er veganer).
♥ Jeg liker havren min best med kun et dryss brunt sukker. Det høres jo kanskje veldig kjedelig ut, men det er nå en gang dette jeg liker best. Det er selvsagt ikke noe i veien for å ha på melk hvis du liker det, eller servere havregrøten med friske bær.
4 kommentarer
Låter gott :)
Låter gott :)
Hehe, ja faktisk veldig godt
Hehe, ja faktisk veldig godt selv om det er enkelt..
Wow, så enkelt! Og sikkert
Wow, så enkelt! Og sikkert veldig godt. Må helt klart testes ut!
Forresten så elsker jeg kakeboka di!! Bildene er lekre, du beskriver så greit
framgangsmåten på hver kake.
Har laga flere kaker fra den boka. Du er så flink! :)
Dette var veldig godt som
Dette var veldig godt som kveldskos!!! Takk for at du deler oppskriften! Og jeg er lettet over at nettsiden er oppe og går etter den var nede. Ble bekymret for at du hadde slettet siden eller noe sånt :-O
Skriv ny kommentar