Brukere online: 2236
Brukere i dag: 29647
Brukere siste 7 dager: 196067
Å, nam! Dette er knallgode kaker!
Jeg har lenge hatt Kokoskaker med vaniljekrem blant mine favorittsmåkaker. Det er vaniljekremen i deigen som gjør at de blir spesielt myke og gode.
Kakene er helt uten hvetemel og er superlettvinte å lage.
Denne gangen pyntet jeg disse kokoskakene med smeltet sjokolade, og det ble skikkelig DIGG!
Ingredienser:
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 dl ferdig vaniljekrem
♥ 200 g kokos
Pynt:
♥ 150 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk eggedosis av egget og sukkeret. Rør inn vaniljekremen. Ha så i kokos.
Form spiseskjestore topper (bruk hendene som er fuktet med vann). Sett toppene på bakepapirkledd stekeplate med litt avstand.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min til de er gyldne.
Avkjøl kakene i noen minutter på platen så de blir fastere i konsistensen før du flytter dem forsiktig over på et rist.
Smelt sjokoladen og ringle den over de avkjølte kakene.
Sett kakene kjølig så sjokoladen stivner.
Tips:
♥ Det kan være lurt å steke en prøvekake først. Synes du prøvekaken flyter for mye ut (dette kan variere litt med størrelsen på egget), kan du tilsette litt mer kokos. - Men ikke for mye, for da blir ikke kakene så saftige som de skal.
♥ Oppbevar kakene kjølig, ellers kan sjokoladen smelte og kakene blir klissete.
♥ Jeg brukte mørk kokesjokolade, men kakene blir sikkert også veldig gode med lys kokesjokolade eller melkesjokolade.
Disse kokoskakene blir skikkelig myke og gode!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 dl ferdig vaniljekrem
♥ 200 g kokos
Pynt:
♥ 150 g kokesjokolade
Pisk eggedosis av egget og sukkeret. Rør inn vaniljekremen. Ha så i kokos.
Form spiseskjestore topper (bruk hendene som er fuktet med vann). Sett toppene på bakepapirkledd stekeplate med litt avstand.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min til de er gyldne.
Avkjøl kakene i noen minutter på platen så de blir fastere i konsistensen før du flytter dem forsiktig over på et rist.
Smelt sjokoladen og ringle den over de avkjølte kakene.
Sett kakene kjølig så sjokoladen stivner.
♥ Det kan være lurt å steke en prøvekake først. Synes du prøvekaken flyter for mye ut (dette kan variere litt med størrelsen på egget), kan du tilsette litt mer kokos. - Men ikke for mye, for da blir ikke kakene så saftige som de skal.
♥ Oppbevar kakene kjølig, ellers kan sjokoladen smelte og kakene blir klissete.
♥ Jeg brukte mørk kokesjokolade, men kakene blir sikkert også veldig gode med lys kokesjokolade eller melkesjokolade.
4 kommentarer
Ser ljuvliga ut
Ser ljuvliga ut
Ser deilige ut :) Kan de
Ser deilige ut :) Kan de fryses?
Kan de fryses?
Kan de fryses?
Kan disse fryses?
Kan disse fryses?
Skriv ny kommentar