Brukere online: 1546
Brukere i dag: 10300
Brukere siste 7 dager: 201138
Disse bananmuffinsene er bare utrolig gode!
Server dem varme, slik at Nutellafyllet inni muffinsene er bløtt og og deilig.
Oppskriften gir 12 stk.
Ingredienser:
♥ 200 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 3 modne bananer
♥ 1 stort egg
♥ 75 g smør
Fyll:
♥ 2 dl Nutella
Pynt:
♥ 0,5 dl store havregryn
Fremgangsmåte:
Bland mel, bakepulver, sukker og kanel i en bolle.
Mos bananene i en annen bolle (jeg bruker stavmikser til dette). Bland egget med bananmosen. Smelt smøret og ha også dette i bananmosen.
Ha i det tørre og vend forsiktig rundt i deigen til den blir jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).
Sett papirformer i et muffinsbrett.
Fyll muffinsformene halvfulle med deig.
Legg på en stor teskje Nutella.
Dekk med resten av deigen. Dryss over havregryn til pynt.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Ikke noe er som duften av nystekte bananmuffins!
Særlig når de er fylt med varm Nutella ♥
Tips:
♥ Bruk skikkelig modne bananer for å få god banansmak på muffinsene.
♥ Nutella kan byttes ut med Nugatti hvis du foretrekker det.
♥ Ikke rør mer i deigen enn helt nødvendig, og rør for hånd, ikke med kjøkkenmaskin. Dette for å unngå at deigen blir seig og da blir muffinsene tunge og kompakte. Jeg bare vender forsiktig i deigen med en slikkepott til den er såvidt blandet sammen.
♥ Muffinsene smaker aller best helt nystekte synes jeg. Får du muffins til overs, kan de oppbevares innpakket i plast så de holder seg myke. Muffinsene kan også fryses, og kan da tines kort i ovnen så de blir varme og myke igjen.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 3 modne bananer
♥ 1 stort egg
♥ 75 g smør
Fyll:
♥ 2 dl Nutella
Pynt:
♥ 0,5 dl store havregryn
Bland mel, bakepulver, sukker og kanel i en bolle.
Mos bananene i en annen bolle (jeg bruker stavmikser til dette). Bland egget med bananmosen. Smelt smøret og ha også dette i bananmosen.
Ha i det tørre og vend forsiktig rundt i deigen til den blir jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).
Sett papirformer i et muffinsbrett.
Fyll muffinsformene halvfulle med deig. Legg på en stor teskje Nutella. Dekk med resten av deigen. Dryss over havregryn til pynt.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Bruk skikkelig modne bananer for å få god banansmak på muffinsene.
♥ Nutella kan byttes ut med Nugatti hvis du foretrekker det.
♥ Ikke rør mer i deigen enn helt nødvendig, og rør for hånd, ikke med kjøkkenmaskin. Dette for å unngå at deigen blir seig og da blir muffinsene tunge og kompakte. Jeg bare vender forsiktig i deigen med en slikkepott til den er såvidt blandet sammen.
♥ Muffinsene smaker aller best helt nystekte synes jeg. Får du muffins til overs, kan de oppbevares innpakket i plast så de holder seg myke. Muffinsene kan også fryses, og kan da tines kort i ovnen så de blir varme og myke igjen.
3 kommentarer
Jeg skulle gjerne vite hvor
Jeg skulle gjerne vite hvor my bananmose (i desilitre mål, hvis mulig) man får fra tre modne bananer, Siden stoerrelsen varierer fra banan til banan kan volum av mosen også variere. Bruker man små bananer, store bananer, eller middelsstore bananer?
Kan man bytte Nutella med
Kan man bytte Nutella med hakket sjokolade?
Denne er kategorisert som …
Denne er kategorisert som "Uten nøtter", men både nutella og nugatti inneholder hasselnøtter.
Skriv ny kommentar