Brukere online: 302
Brukere i dag: 816
Brukere siste 7 dager: 195641
Hjemmelaget bringebærsyltetøy er noe av det beste jeg vet!
Her får du en enkel grunnoppskrift som det er lett å lykkes med.
Ingredienser:
♥ 1 kg bringebær
♥ 400 g syltesukker (se tips)
Fremgangsmåte:
Ha rensede bringebær i en kjele.
Tilsett sukkeret.
La dette eventuelt stå i 30 minutter, slik at bringebærene begynner å safte seg.
Varm opp blandingen.
La syltetøyet småkoke i ca. 10 minutter.
Ha det kokte syltetøyet på rene, varme syltetøyglass og/eller andre type beholdere (se tips).
Nydelig, hjemmelaget bringebærsyltetøy!
Tips:
♥ Jeg liker å bruke syltesukker, som inneholder litt pektin som gjør at syltetøyet tykner. Du kan alternativt bruke vanlig sukker og tilsette litt syltepulver (Jam).
♥ Mengden sukker kan tilpasses ettersom hvor søtt du ønsker syltetøyet. Det gjelder i hvert fall hvis du fryser ned syltetøyet. Hvis du vil oppbevare syltetøyet på sterile glass, ville jeg ikke redusert noe særlig på sukkeret siden sukkeret har en konserverende effekt.
♥ Bruk søte, ferske, norske bringebær hvis du får tak i, men det går også helt fint å lage bringebærsyltetøy med frosne bringebær.
♥ Syltetøyet has på varme, steriliserte glass og oppbevares mørk og kjølig. Jeg pleier å ha på glass det jeg bruker i løpet av de nærmeste dagene og oppbevarer dette i kjøleskapet. Resten har jeg på plastbokser som jeg putter i fryseren.
♥ Denne porsjonen er ikke så stor, men det er jo bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage mer syltetøy.
Så utrolig sommerlig og deilig!
Det er gøy å lage hjemmelaget syltetøy. Se flere ulike varianter HER på Det søte liv, blant annet Rørt bringebærsyltetøy og Rips- og bringebærsyltetøy og Bringebærsyltetøy med chiafrø.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 kg bringebær
♥ 400 g syltesukker (se tips)
Ha rensede bringebær i en kjele. Tilsett sukkeret. La dette eventuelt stå i 30 minutter, slik at bringebærene begynner å safte seg.
Varm opp blandingen og la syltetøyet småkoke i ca. 10 minutter.
Ha det kokte syltetøyet på rene, varme syltetøyglass og/eller andre type beholdere (se tips).
♥ Jeg liker å bruke syltesukker, som inneholder litt pektin som gjør at syltetøyet tykner. Du kan alternativt bruke vanlig sukker og tilsette litt syltepulver (Jam).
♥ Mengden sukker kan tilpasses ettersom hvor søtt du ønsker syltetøyet. Det gjelder i hvert fall hvis du fryser ned syltetøyet. Hvis du vil oppbevare syltetøyet på sterile glass, ville jeg ikke redusert noe særlig på sukkeret siden sukkeret har en konserverende effekt.
♥ Bruk søte, ferske, norske bringebær hvis du får tak i, men det går også helt fint å lage bringebærsyltetøy med frosne bringebær.
♥ Syltetøyet has på varme, steriliserte glass og oppbevares mørk og kjølig. Jeg pleier å ha på glass det jeg bruker i løpet av de nærmeste dagene og oppbevarer dette i kjøleskapet. Resten har jeg på plastbokser som jeg putter i fryseren.
♥ Denne porsjonen er ikke så stor, men det er jo bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage mer syltetøy.
1 kommentar
Hei.
Hei.
Jeg lurer på en ting. Sikkert et åpenbart svar, men jeg blir ikke klok på det.
Hvis jeg ikke har glass å ha syltetøyet oppi når det er ferdig kokt, kan jeg da ta det direkte i frysebeger?
Skal jeg evt gjøre noe annet eller må jeg skaffe meg glass og koke?
Skriv ny kommentar