Bringebærsyltetøy


Hjemmelaget bringebærsyltetøy er noe av det beste jeg vet!

 

 

Her får du en enkel grunnoppskrift som det er lett å lykkes med.  Smile


Ingredienser:

1 kg bringebær
400 g syltesukker (se tips)


Fremgangsmåte:

Ha rensede bringebær i en kjele.

 

 

Tilsett sukkeret.

 

 

La dette eventuelt stå i 30 minutter, slik at bringebærene begynner å safte seg.

Varm opp blandingen.

 

 

La syltetøyet småkoke i ca. 10 minutter.

 

 

Ha det kokte syltetøyet på rene, varme syltetøyglass og/eller andre type beholdere (se tips).

 

 

Nydelig, hjemmelaget bringebærsyltetøy!

 

 

 

Tips:

Jeg liker å bruke syltesukker, som inneholder litt pektin som gjør at syltetøyet tykner. Du kan alternativt bruke vanlig sukker og tilsette litt syltepulver (Jam).

Mengden sukker kan tilpasses ettersom hvor søtt du ønsker syltetøyet. Det gjelder i hvert fall hvis du fryser ned syltetøyet. Hvis du vil oppbevare syltetøyet på sterile glass, ville jeg ikke redusert noe særlig på sukkeret siden sukkeret har en konserverende effekt.

Bruk søte, ferske, norske bringebær hvis du får tak i, men det går også helt fint å lage bringebærsyltetøy med frosne bringebær.

Syltetøyet has på varme, steriliserte glass og oppbevares mørk og kjølig. Jeg pleier å ha på glass det jeg bruker i løpet av de nærmeste dagene og oppbevarer dette i kjøleskapet. Resten har jeg på plastbokser som jeg putter i fryseren.

 

 

 

Denne porsjonen er ikke så stor, men det er jo bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage mer syltetøy.

 

 

Så utrolig sommerlig og deilig!

 

 

Det er gøy å lage hjemmelaget syltetøy. Se flere ulike varianter HER på Det søte liv, blant annet Rørt bringebærsyltetøy og Rips- og bringebærsyltetøy og Bringebærsyltetøy med chiafrø.

 


Bringebærsyltetøy
Ingredienser

1 kg bringebær
400 g syltesukker (se tips)

Fremgangsmåte

Ha rensede bringebær i en kjele. Tilsett sukkeret. La dette eventuelt stå i 30 minutter, slik at bringebærene begynner å safte seg.

Varm opp blandingen og la syltetøyet småkoke i ca. 10 minutter.

Ha det kokte syltetøyet på rene, varme syltetøyglass og/eller andre type beholdere (se tips).

Tips

Jeg liker å bruke syltesukker, som inneholder litt pektin som gjør at syltetøyet tykner. Du kan alternativt bruke vanlig sukker og tilsette litt syltepulver (Jam).

Mengden sukker kan tilpasses ettersom hvor søtt du ønsker syltetøyet. Det gjelder i hvert fall hvis du fryser ned syltetøyet. Hvis du vil oppbevare syltetøyet på sterile glass, ville jeg ikke redusert noe særlig på sukkeret siden sukkeret har en konserverende effekt.

Bruk søte, ferske, norske bringebær hvis du får tak i, men det går også helt fint å lage bringebærsyltetøy med frosne bringebær.

Syltetøyet has på varme, steriliserte glass og oppbevares mørk og kjølig. Jeg pleier å ha på glass det jeg bruker i løpet av de nærmeste dagene og oppbevarer dette i kjøleskapet. Resten har jeg på plastbokser som jeg putter i fryseren.

Denne porsjonen er ikke så stor, men det er jo bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage mer syltetøy.

1 kommentar

Hei.
Jeg lurer på en ting. Sikkert et åpenbart svar, men jeg blir ikke klok på det.
Hvis jeg ikke har glass å ha syltetøyet oppi når det er ferdig kokt, kan jeg da ta det direkte i frysebeger?
Skal jeg evt gjøre noe annet eller må jeg skaffe meg glass og koke?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift