Bringebærsyltetøy


Hjemmelaget bringebærsyltetøy er noe av det beste jeg vet!

 

 

Her får du en enkel grunnoppskrift som det er lett å lykkes med.  Smile


Ingredienser:

♥ 1 kg bringebær
♥ 400 g syltesukker (se tips)


Fremgangsmåte:

Ha rensede bringebær i en kjele.

 

 

Tilsett sukkeret.

 

 

La dette eventuelt stå i 30 minutter, slik at bringebærene begynner å safte seg.

Varm opp blandingen.

 

 

La syltetøyet småkoke i ca. 10 minutter.

 

 

Ha det kokte syltetøyet på rene, varme syltetøyglass og/eller andre type beholdere (se tips).

 

 

Nydelig, hjemmelaget bringebærsyltetøy!

 

 

 

Tips:

♥ Jeg liker å bruke syltesukker, som inneholder litt pektin som gjør at syltetøyet tykner. Du kan alternativt bruke vanlig sukker og tilsette litt syltepulver (Jam).

♥ Mengden sukker kan tilpasses ettersom hvor søtt du ønsker syltetøyet. Det gjelder i hvert fall hvis du fryser ned syltetøyet. Hvis du vil oppbevare syltetøyet på sterile glass, ville jeg ikke redusert noe særlig på sukkeret siden sukkeret har en konserverende effekt.

♥ Bruk søte, ferske, norske bringebær hvis du får tak i, men det går også helt fint å lage bringebærsyltetøy med frosne bringebær.

♥ Syltetøyet has på varme, steriliserte glass og oppbevares mørk og kjølig. Jeg pleier å ha på glass det jeg bruker i løpet av de nærmeste dagene og oppbevarer dette i kjøleskapet. Resten har jeg på plastbokser som jeg putter i fryseren.

 

 

 

♥ Denne porsjonen er ikke så stor, men det er jo bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage mer syltetøy.

 

 

Så utrolig sommerlig og deilig!

 

 

Det er gøy å lage hjemmelaget syltetøy. Se flere ulike varianter HER på Det søte liv, blant annet Rørt bringebærsyltetøy og Rips- og bringebærsyltetøy og Bringebærsyltetøy med chiafrø.

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bringebærsyltetøy
Ingredienser

♥ 1 kg bringebær
♥ 400 g syltesukker (se tips)

Fremgangsmåte

Ha rensede bringebær i en kjele. Tilsett sukkeret. La dette eventuelt stå i 30 minutter, slik at bringebærene begynner å safte seg.

Varm opp blandingen og la syltetøyet småkoke i ca. 10 minutter.

Ha det kokte syltetøyet på rene, varme syltetøyglass og/eller andre type beholdere (se tips).

Tips

♥ Jeg liker å bruke syltesukker, som inneholder litt pektin som gjør at syltetøyet tykner. Du kan alternativt bruke vanlig sukker og tilsette litt syltepulver (Jam).

♥ Mengden sukker kan tilpasses ettersom hvor søtt du ønsker syltetøyet. Det gjelder i hvert fall hvis du fryser ned syltetøyet. Hvis du vil oppbevare syltetøyet på sterile glass, ville jeg ikke redusert noe særlig på sukkeret siden sukkeret har en konserverende effekt.

♥ Bruk søte, ferske, norske bringebær hvis du får tak i, men det går også helt fint å lage bringebærsyltetøy med frosne bringebær.

♥ Syltetøyet has på varme, steriliserte glass og oppbevares mørk og kjølig. Jeg pleier å ha på glass det jeg bruker i løpet av de nærmeste dagene og oppbevarer dette i kjøleskapet. Resten har jeg på plastbokser som jeg putter i fryseren.

♥ Denne porsjonen er ikke så stor, men det er jo bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage mer syltetøy.

1 kommentar

Hei.
Jeg lurer på en ting. Sikkert et åpenbart svar, men jeg blir ikke klok på det.
Hvis jeg ikke har glass å ha syltetøyet oppi når det er ferdig kokt, kan jeg da ta det direkte i frysebeger?
Skal jeg evt gjøre noe annet eller må jeg skaffe meg glass og koke?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift