Brukere online: 71
Brukere i dag: 1404
Brukere siste 7 dager: 195582
Hei dere!
God påske!
Det går faktisk mest i julebakst hjemme hos meg for tiden siden jeg jobber med min nye julekakebok som skal utgis i oktober, men en rask, lettlaget påskedessert har jeg tatt meg tid til.
Dette er en påskegul variant av populær Safarikake, som består av digge safarikjeks med sjokoladebiter, deilig ostekrem og saftige, søte biter av appelsin og mango.
Dette legges lagvis i en stor dessertbolle eller direkte i dessertskåler som jeg har gjort her.
Nydelig, enkel påskedessert!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
Bunn:
♥ 400 g Safarikjeks (2 pk)
Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 200 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
Appelsin & mango:
♥ 8 appelsiner
♥ 2 store mango (se tips)
Fremgangsmåte:
Start med å grovhakke Safarikjeksen.
Rens frukten og del den i fine biter.
Pisk sammen kremost, melis og vaniljesukker. I en annen bolle piskes kremfløten til krem. Vend den piskede fløtekremen inn i ostekremen.
Så starter prosessen med å legg kjeks, ostekrem og frukt lagvis i dessertskålene.
Start med et lag kjeks.
Fordel over halvparten av ostekremen.
Dekk med masse appelsin og mango.
Legg på et nytt lag safarikjeks.
Et nytt lag ostekrem.
Og så et nytt lag fruktbiter.
Pynt med knuste kjeks på toppen.
Frisk og nydelig påskedessert som er kjemperask å lage!
Herlig!
♥ Merk at dette er en dessert selv om den heter "Safarikake", og må spises med skje. Kalles også for "flytende ostekake"
Tips:
♥ Safarikjeks (fra Sætre kjeks) er supergode kjeks med sjokoladebiter som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Du kan variere kaken ved å bruke andre typer kjeks. Jeg brukte her noen minivarianter som jeg har kjøpt på reise for en god stund siden (obviously..).
♥ Smaken på denne desserten avhenger i stor grad av at du bruker skikkelig søte, saftige og godt modne appelsiner og mango. Dette er spesielt viktig når det gjelder mangoen. Du kan alternativt bruke godt avrent, hermetisk mango. Appelsiner er enkle å få tak i året rundt. Jeg brukte her en kombinasjon av vanlige appelsiner og blodappelsiner.
♥ For ekstra god appelsinsmak, kan du tilsette litt fint revet appelsinskall i ostekremen.
♥ Safarikaken bør spises samme dagen den er laget, men jeg liker å la den stå i kjøleskapet i et par timer før servering for da mykner kjeksen litt av ostekremen. Vil du ha helt sprø kjeks, bør du servere Safarikaken helt nylaget.
Ha en fortsatt fin hjemmepåske! 😘
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bunn:
♥ 400 g Safarikjeks (2 pk)
Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 200 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
Appelsin & mango:
♥ 8 appelsiner
♥ 2 store mango (se tips)
Start med å grovhakke Safarikjeksen.
Rens frukten og del den i fine biter.
Pisk sammen kremost, melis og vaniljesukker. I en annen bolle piskes kremfløten til krem. Vend den piskede fløtekremen inn i ostekremen.
Så starter prosessen med å legg kjeks, ostekrem og frukt lagvis i dessertskålene.
Start med et lag kjeks.
Fordel over halvparten av ostekremen.
Dekk med masse appelsin og mango.
Legg på et nytt lag safarikjeks.
Et nytt lag ostekrem.
Og så et nytt lag fruktbiter.
Pynt med knuste kjeks på toppen.
♥ Safarikjeks (fra Sætre kjeks) er supergode kjeks med sjokoladebiter som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Du kan variere kaken ved å bruke andre typer kjeks.
♥ Smaken på denne desserten avhenger i stor grad av at du bruker skikkelig søte, saftige og godt modne appelsiner og mango. Dette er spesielt viktig når det gjelder mangoen. Du kan alternativt bruke godt avrent, hermetisk mango. Appelsiner er enkle å få tak i året rundt. Jeg brukte her en kombinasjon av vanlige appelsiner og blodappelsiner.
♥ For ekstra god appelsinsmak, kan du tilsette litt fint revet appelsinskall i ostekremen.
♥ Safarikaken bør spises samme dagen den er laget, men jeg liker å la den stå i kjøleskapet i et par timer før servering for da mykner kjeksen litt av ostekremen. Vil du ha helt sprø kjeks, bør du servere Safarikaken helt nylaget.
Skriv ny kommentar