Brukere online: 1576
Brukere i dag: 8399
Brukere siste 7 dager: 195522
Hei!
God 2. advent til dere alle! Gøy å se at så mange bruker oppskriftene på Det søte liv nå i adventstiden!
I dag vil jeg gi dere oppskriften på kokosgodteriet "Coconut Ice", som er supert å lage til jul.
Coconut Ice er tradisjonelt godteri som opprinnelig stammer fra Storbritannia, men som også er mye laget i Australia.
Coconut Ice er lekre, små terninger som kjennetegnes av et hvitt og et rosa lag.
Godteriet smaker søtt av kokos og lages med kun 5 ingredienser.
Dette er deilig hjemmelaget konfekt, som er ypperlig egnet til å gi bort som spiselig gave!
Ingredienser:
♥ 300 g melis
♥ 0,25 ts kremortartari (kan sløyfes, se tips)
♥ 300 g kokos
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 2 dråper konsentrert, rosa konditorfarge (se tips)
Fremgangsmåte:
Bland melis og kremortartari i en bolle. Tilsett kokos og rør godt så kokosen blander seg jevnt med melisen. Hell søtet, kondensert melk i bollen med det tørre. Bland det hele godt sammen.
Del kokosblandingen i to like store deler. Bland litt konsentrert, rosa konditorfarge i den ene delen, slik at kokosblandingen blir lyserosa.
Kle en kvadratisk form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha den hvite kokosblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Jeg bruker baksiden av en teskje til å glatte ut overflaten slik at den blir helt jevn.
Fordel den rosa kokosblandingen over den hvite. Bruk igjen baksiden av en teskje til å glatte til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer (og gjerne over natten), slik at kokosblandingen blir fast.
Løft den stivnede kokosblandingen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.
Skjær opp i små firkanter.
Det fine med å renskjære kantene er de kan gå til kokken uten at noen merker det ...
Smaker som "innmaten" i Bounty.
Lekker kokoskonfekt!
Så fint med fargene hvitt og rosa.
Coconut Ice er godt å kose seg med sammen med en kopp varm sjokolade.
Tips:
♥ Kremortartari («Cream of tartar») fås kjøpt på apoteket. Det bidrar til at godteriet holder litt bedre sammen, men det er så små mengder i oppskriften at det går helt fint å sløyfe dette.
♥ Konsentrert konditorfarge fås kjøpt i kjøkkenutstyrbutikker og nettbutikker som selger kakeutstyr.
♥ Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks (tykk i konsistensen og lysegul i fargen).
♥ Coconut Ice har lang holdbarhet. Oppbevar godteriet i en boks i kjøleskapet.
ENJOY!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 300 g melis
♥ 0,25 ts kremortartari (kan sløyfes, se tips)
♥ 300 g kokos
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 2 dråper konsentrert, rosa konditorfarge (se tips)
Bland melis og kremortartari i en bolle. Tilsett kokos og rør godt så kokosen blander seg jevnt med melisen. Hell søtet, kondensert melk i bollen med det tørre. Bland det hele godt sammen.
Del kokosblandingen i to like store deler. Bland litt konsentrert, rosa konditorfarge i den ene delen, slik at kokosblandingen blir lyserosa.
Kle en kvadratisk form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha den hvite kokosblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Jeg bruker baksiden av en teskje til å glatte ut overflaten slik at den blir helt jevn.
Fordel den rosa kokosblandingen over den hvite. Bruk igjen baksiden av en teskje til å glatte til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer (og gjerne over natten), slik at kokosblandingen blir fast.
Løft den stivnede kokosblandingen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær opp i små firkanter. Oppbevar godteriet i en boks i kjøleskapet.
♥ Kremortartari («Cream of tartar») fås kjøpt på apoteket. Det bidrar til at godteriet holder litt bedre sammen, men det er så små mengder i oppskriften at det går helt fint å sløyfe dette.
♥ Konsentrert konditorfarge fås kjøpt i kjøkkenutstyrbutikker og nettbutikker som selger kakeutstyr.
♥ Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks (tykk i konsistensen og lysegul i fargen).
♥ Coconut Ice har lang holdbarhet.
Skriv ny kommentar