Håkonskaker (Heidesand)

Håkonskaker kalles også for Heidesand og kommer opprinnelig fra Tyskland.

Dette er fantastisk enkle og gode småkaker med marsipan.

 

 

Oppskriften gir ca. 40 kaker. 

 

Ingredienser: 

♥ 200 g smør
♥ 80 g melis
♥ 60 g ekte marsipan (se tips)
♥ 1 ts revet sitronskall
♥ 250 g hvetemel

Pynt:
♥ 2 eggeplommer
♥ 1,5 dl perlesukker

 

Fremgangsmåte:

Deigen lages dagen før utbaking:

Pisk romtemperert smør og melis sammen. Riv marsipanen og bland inn i smørkremen. Tilsett revet sitronskall. Bland inn hvetemelet og elt deigen raskt sammen.

Del deigen i tre og form dem til tykke ruller. Pakk dem inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten (se tips).

Dagen etter piskes eggeplommene lett sammen og helles på en tallerken. Ha perlesukkeret på en annen tallerken. Vend hver deigpølse først i eggeplommene og deretter i perlesukker slik at perlesukkeret fester seg.

Skjær rullene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Pensle overflaten på kakene med resten av eggeplommene og dryss på perlesukker.

Stek kakene midt i ovnen ved 200 °C i 8-10 minutter, eller til de er gylne.

Avkjøl kakene på rist.

 

 

Alltid kjekt med noen gode småkaker...  Smile  

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du bruker såkalt ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har minst 50% mandelinnhold. Dette fordi bare ekte marsipan tåler steking. Figurmarsipan smelter ved steking.

♥ Når deigrullene settes i kjøleskapet over natten vil de bli helt harde. De er da enkle å rulle i eggeplomme og sukker, og deretter å skjære i skiver, og da holder kakene også fasongen uten å flyte for mye utover under stekingen. 

♥ Håkonkaker oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses.

♥ Se også oppskrift på Dessertkaker med marsipan, som er basert på lignende oppskrift. 

 

Nyt lekre småkaker med marsipan til te- eller kaffekoppen. 

♥ Velbekomme! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Håkonskaker (Heidesand)
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 80 g melis
♥ 60 g ekte marsipan (se tips)
♥ 1 ts revet sitronskall
♥ 250 g hvetemel

Pynt:
♥ 2 eggeplommer
♥ 1,5 dl perlesukker

Fremgangsmåte

Deigen lages dagen før utbaking:

Pisk romtemperert smør og melis sammen. Riv marsipanen og bland inn i smørkremen. Tilsett revet sitronskall. Bland inn hvetemelet og elt deigen raskt sammen. Del deigen i tre og form dem til tykke ruller. Pakk dem inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten (se tips).

Dagen etter piskes eggeplommene lett sammen og helles på en tallerken. Ha perlesukkeret på en annen tallerken. Vend hver deigpølse først i eggeplommene og deretter i perlesukker slik at perlesukkeret fester seg.

Skjær rullene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Pensle overflaten på kakene med resten av eggeplommene og dryss på perlesukker. Stek kakene midt i ovnen ved 200 °C i 8-10 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl kakene på rist.

Tips

♥ Det er viktig at du bruker såkalt ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har minst 50% mandelinnhold. Dette fordi bare ekte marsipan tåler steking. Figurmarsipan kommer smelter ved steking.

♥ Når deigrullene settes i kjøleskapet over natten vil de bli helt harde. De er da enkle å rulle i eggeplomme og sukker, og deretter å skjære i skiver, og da holder kakene også fasongen uten å flyte for mye utover under stekingen. 

♥ Håkonkaker oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses.

♥ Se også oppskrift på Dessertkaker med marsipan, som er basert på lignende oppskrift. 

2 kommentarer

Heeej. Ska göra dessa...men på bilden verkar det även vara citronskal oppå kakorna. I receptet står det enbart på rullens sidor?

Hei!
Kan man bruke grov marsipan fra Odense med 54%mandler? Eller smelter den også på lik linje som figurmarsipanen?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift