Mandelhorn (Tyske Mandelhörnchen)

Denne oppskriften på Mandelhorn er opprinnelig tysk ("Mandelhörnchen"), og har en myk marsipankonsistens.

Kakene finnes i de fleste tyske konditorier, særlig ved juletider, og jeg har også ofte sett disse kakene i norske konditorier.

De hjemmelagde er enda bedre!

 

 


Oppskriften gir 16 kaker. 

 

Ingredienser: 

♥ 250 g ekte marsipan (se tips)
♥ 2 dl mandelmel
♥ 2 dl melis
♥ 1 eggehvite
♥ 0,5 ts mandelessens
♥ 1 ts sitronsaft

Pynt:
♥ 1 eggehvite
♥ 2 dl mandelflak
♥ 100 g kokesjokolade


Fremgangsmåte: 

Mandeldeig: 

Riv marsipanen på rivjern. Ha den i en food processor og tilsett mandelmel, melis, eggehvite, mandelessens og sitronsaft.

Kjør dette sammen til en bløt mandeldeig. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.


Forming og steking: 

Del deigen i 16 jevnstore deler. Ha eggehvite i en skål og mandelflak i en annen.

Form hver deigbit til ruller som er litt tynnere i endene og bøy dem deretter slik at de får fasong som horn.

 

 

Pensle over hornene med eggehvite og press dem ned i skålen med mandelflak slik at mandelflakene fester seg til kakene.

 

 

Legg dem deretter på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 10–15 minutter.

 

 

Avkjøl kakene til de er helt kalde.

 



Dypp i sjokolade: 

Smelt kokesjokolade i en skål.

 

 

Dypp endene på mandelhornene raskt i sjokoladen og legg dem tilbake på bakepapiret.

 

 

La kakene stå kjølig til sjokoladen har stivnet.

 

 

Supergode og populære Mandelhorn! 

 

 

Kakene har seig og deilig marsipanaktig smak og konsistens! 

 

 

Tips: 

♥ Ekte marsipan er marsipan med ekstra høyt mandelinnhold (se etter lilla rull fra Odense). Du må bruke ekte marsipan i deigen for at kakene skal holde fasongen under stekingen. Figurmarsipan smelter ved steking og gir flate kaker. 

♥ Oppbevar kakene i en boks i kjøleskapet slik at sjokoladen ikke blir klissete. Kakene er også fine å fryse!      

 

 ♥  

 

Mandelhorn er deilige konditorkaker, som du gjerne kan lage selv! 

 

 

God fornøyelse! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥       

Mandelhorn (Tyske Mandelhörnchen)
Ingredienser

♥ 250 g ekte marsipan (se tips)
♥ 2 dl mandelmel
♥ 2 dl melis
♥ 1 eggehvite
♥ 0,5 ts mandelessens
♥ 1 ts sitronsaft

Pynt:
♥ 1 eggehvite
♥ 2 dl mandelflak
♥ 100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Riv marsipanen på rivjern. Ha den i en food processor og tilsett mandelmel, melis, eggehvite, mandelessens og sitronsaft. Kjør dette sammen til en bløt mandeldeig. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.

Del deigen i 16 jevnstore deler. Ha eggehvite i en skål og mandelflak i en annen. Form hver deigbit til ruller som er litt tynnere i endene og bøy dem deretter slik at de får fasong som horn. Pensle over hornene med eggehvite og press dem ned i skålen med mandelflak slik at mandelflakene fester seg til kakene. Legg dem deretter på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 10–15 minutter. Avkjøl kakene til de er helt kalde.

Smelt kokesjokolade i en skål. Dypp endene på mandelhornene raskt i sjokoladen og legg dem tilbake på bakepapiret. La kakene stå kjølig til sjokoladen har stivnet. 

Tips

♥ Ekte marsipan er marsipan med ekstra høyt mandelinnhold (se etter lilla rull fra Odense). Du må bruke ekte marsipan i deigen for at kakene skal holde fasongen under stekingen. Figurmarsipan smelter ved steking og gir flate kaker. 

♥ Oppbevar kakene i en boks i kjøleskapet slik at sjokoladen ikke blir klissete. Kakene er også fine å fryse!    

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Jeg hadde mine ganske lenge i kjøleskapet. Tror ikke det gjør noe at de står en halv eller hel dag i kjøleskapet først. Tror kanskje det er trikset for at de ikke skal flyte ut :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift