Klatkager (Danske rislapper)

Klatkager er danskenes versjon av norske Rislapper, som er deilige, små lapper laget med risengrynsgrøt.

Lappene stekes i varm stekepanne med smør, og serveres lune med melisdryss, kanelsukker og/eller syltetøy. 

 

 

Så neste gang du lager risgrøt, pass på at du lager mer enn du trenger slik at du har rester til å lage disse nydelige Klatkagene. 😉


Oppskriften gir ca. 15 stk. 


Ingredienser:

♥ 500 g kald, ferdiglaget risgrøt
♥ 2 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 50 g hvetemel

Steking:
♥ smør

Servering:
♥ melisdryss,
♥ kanelsukker (se tips) og/eller
♥ syltetøy 

 

Fremgangsmåte: 

Rør i den kalde risgrøten slik at den blir myk. Bland inn egg, sukker, vaniljeekstrakt og hvetemel og rør til deigen er jevn.

Sett bollen i kjøleskapet i 30 minutter, slik at deigen får svelle litt. 

Stek små pannekaker i middels varm stekepanne med litt smør. Pannekakene skal få lett gyllen farge på begge sider. 

Serveres varme med melisdryss og/eller syltetøy.

 

 

Det er også supergodt å drysse pannekakene med kanelsukker (se tips).

 

  Yum 


Tips:

♥ Vaniljeekstrakt kan gjerne byttes ut med vaniljesukker. 

♥ Kanelsukker lager du ved å blande 1 dl sukker med 1 ts - 1 ss kanel (avhengig av hvor sterk kanelsmak du liker). 

♥ Bruk 1-2 store spiseskjeer deig til hver lapp (ca 0,5 dl). Ikke stek mer enn ca 4 lapper av gangen. Lappene flyter litt utover under steking.

 

 

♥ Klatkager serveres helst nystekte! 

 

 

Har du risgrøt til overs, kan du også lage f eks Grøtvafler, Riskake eller Riskrem - se alle forslag samlet HER

 

 

I tillegg til melis og kanelsukker brukte jeg her mitt hjemmelagde Solbær-, blåbær- og bjørnebærsyltetøy.

Fantastisk godt! 

 

 

Skjønne, danske Klatkager! 

 

 

Velbekomme! 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Klatkager (Danske rislapper)
Ingredienser

♥ 500 g kald, ferdiglaget risgrøt
♥ 2 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 50 g hvetemel

Steking:
♥ smør

Servering:
♥ melisdryss,
♥ kanelsukker (se tips) og/eller
♥ syltetøy

Fremgangsmåte

Rør i den kalde risgrøten slik at den blir myk. Bland inn egg, sukker, vaniljeekstrakt og hvetemel og rør til deigen er jevn.

Sett bollen i kjøleskapet i 30 minutter, slik at deigen får svelle litt. 

Stek små pannekaker i middels varm stekepanne med litt smør. Pannekakene skal få lett gyllen farge på begge sider. 

Serveres varme med melisdryss og/eller syltetøy. Det er også supergodt å drysse pannekakene med kanelsukker (se tips).

Tips

♥ Vaniljeekstrakt kan gjerne byttes ut med vaniljesukker. 

♥ Kanelsukker lager du ved å blande 1 dl sukker med 1 ts - 1 ss kanel (avhengig av hvor sterk kanelsmak du liker). 

♥ Bruk 1-2 store spiseskjeer deig til hver lapp (ca 0,5 dl). Ikke stek mer enn ca 4 lapper av gangen. Lappene flyter litt utover under steking.

♥ Klatkager serveres helst nystekte! 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift