Brukere online: 2380
Brukere i dag: 35020
Brukere siste 7 dager: 196618
En nydelig dessert får du hvis du kombinerer den franske desserten Crème brûlée (som er en lekker vaniljepudding med sprøtt, karamellisert sukkerlokk) med risgrøt. Resultatet blir en kremete rispudding med sukkerlokk (også kalt Rice Pudding Brûlée).
Passer perfekt å lage hvis du har risgrøt til overs.
Oppskriften gir 4 - 6 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 dl helmelk
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 4 eggeplommer
♥ 120 g sukker
♥ 500 g ferdiglaget risgrøt
Pynt:
♥ 4 ss sukker
Fremgangsmåte:
Ha kremfløte, melk og vanilje i en kjele. Gi blandingen en raskt oppkok og ta kjelen av platen.
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Rør så i ca halvparten av den varme vaniljefløten mens du rører godt med en håndvisp. Rør deretter i resten av vaniljefløten.
Rør rundt i risgrøten slik at den er jevn og myk. Ha litt og litt i fløteblandingen og vend rundt med en slikkepott slik at risgrøten blander seg godt.
Fordel røren i dessertskåler (de skal bli ca 3/4 fulle). Det blir 4 - 6 porsjoner, avhengig av størrelsen på dessertskålene.
Stek dessertene midt i ovnen ved 150°C i 50 - 60 minutter (avhengig av størrelsen på formene).
Sett formene i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten. Da vil puddingene ha stivnet i konsistensen.
Ta desserten ut av kjøleskapet et par timer før servering slik at de blir romtempererte.
Rett før servering drysses sukker på toppen av dessertene, ca 1 spiseskje på hver.
Varm sukkeret slik at det smelter enten med en gassbrenner, eller ved å sette dessertene en kort stund høyt oppe i ovnen som er varmet opp til grillvarme.
Kjempelekker dessert!
Tips:
♥ Gassbrenner fås kjøpt i de fleste velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker (husk å kjøpe både brenner og gass til å fylle på brenneren ). Billige varianter fås blant annet kjøpt hos Jernia og Clas Ohlson. Bruker du grillen i ovnen, må du passe nøye på så desserten ikke står så lenge i ovnen at den smelter og sukkeret blir brent. Følg nøye med hele tiden!
♥ Desserten kan gjerne gjøres klar dagen i forveien, men selve sukkerlokket bør lages på serveringsdagen (og helst rett før servering) slik at det holder seg sprøtt. Husk også på at du lar dessertskålene stå i romtemperatur i noen timer før servering slik at puddingen får en kremete konsistens.
Se super oppskrift på hvordan du lager Risengrynsgrøt i ovn ("dynegrøt").
Alle oppskrifter med risgrøt finner du HER.
Nyt denne deilige desserten!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 dl helmelk
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 4 eggeplommer
♥ 120 g sukker
♥ 500 g ferdiglaget risgrøt
Pynt:
♥ 4 ss sukker
Ha kremfløte, melk og vanilje i en kjele. Gi blandingen en raskt oppkok og ta kjelen av platen.
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Rør så i ca halvparten av den varme vaniljefløten mens du rører godt med en håndvisp. Rør deretter i resten av vaniljefløten.
Rør rundt i risgrøten slik at den er jevn og myk. Ha litt og litt i fløteblandingen og vend rundt med en slikkepott slik at risgrøten blander seg godt.
Fordel røren i dessertskåler (de skal bli ca 3/4 fulle). Det blir 4 - 6 porsjoner, avhengig av størrelsen på dessertskålene.
Stek dessertene midt i ovnen ved 150°C i 50 - 60 minutter (avhengig av størrelsen på formene).
Sett formene i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten. Da vil puddingene ha stivnet i konsistensen.
Ta desserten ut av kjøleskapet et par timer før servering slik at de blir romtempererte.
Rett før servering drysses sukker på toppen av dessertene, ca 1 spiseskje på hver. Varm sukkeret slik at det smelter enten med en gassbrenner, eller ved å sette dessertene en kort stund høyt oppe i ovnen som er varmet opp til grillvarme.
♥ Gassbrenner fås kjøpt i de fleste velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker (husk å kjøpe både brenner og gass til å fylle på brenneren ). Billige varianter fås blant annet kjøpt hos Jernia og Clas Ohlson. Bruker du grillen i ovnen, må du passe nøye på så desserten ikke står så lenge i ovnen at den smelter og sukkeret blir brent. Følg nøye med hele tiden!
♥ Desserten kan gjerne gjøres klar dagen i forveien, men selve sukkerlokket bør lages på serveringsdagen (og helst rett før servering) slik at det holder seg sprøtt. Husk også på at du lar dessertskålene stå i romtemperatur i noen timer før servering slik at puddingen får en kremete konsistens.
Skriv ny kommentar