Cornetti alla crema (Italienske croissanter med vaniljekrem)

Buon giorno!  😊

Cornetti alla crema bringer meg rett tilbake til et bittelite konditori (pasticceria) i Trastevere i Roma, der jeg smakte dette første gangen. 

Cornetto er den italienske søsteren til den berømte, franske Croissanten, og ligner veldig av utseende, men er ikke helt lik. Hovedforskjellen ligger i ingrediensene i deigen, da en Cornetto gjerne inneholder egg og litt mer sukker og derfor blir noe søtere og mykere enn Croissanten. Croissanten inneholder derimot mer smør og blir enda sprøere og mer flakete. 

Både Cornetti (flertallsbetegnelsen) og Croissanter er vanlige å nyte til frokost sammen med morgenkaffen, og da særlig variantene som lages uten fyll (kalt Cornetto semplice som betyr "enkel Cornetto" eller Cornetto vuoto som betyr "tom Cornetto").

Noe mer kakeaktige blir fylte varianter (Cornetti ripieni), som kan være fylt med for eksempel sjokolade (Cornetti al cioccolato), syltetøy (Cornetti alla marmellata) eller vaniljekrem som her.

 

 

Likheten mellom en Cornetto og en Croissant er åpenbart utseendet og fasongen (Cornetto betyr "lite horn" på italiensk), og for å være helt ærlig, kan jeg ikke si at jeg smakte noe særlig forskjell heller.

Mulig det var på grunn av all vaniljekremen... 😋

Uansett synes jeg det gikk veldig greit å bruke ferske, ferdigkjøpte Croissanter og fylle dem med hjemmelaget vaniljekrem for å gjenskape Cornetti alla crema her hjemme i Norge, og de ble minst like gode som den jeg smakte i Roma!

 

Oppskriften gir 5 stk.
 

Ingredienser: 

♥ 5 croissanter (se tips)

Vaniljekrem: 
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljepasta eller -ekstrakt
♥ 4 eggeplommer
♥ 100 g sukker
♥ 30 g maisenna

Pynt:
♥ melisdryss


Fremgangsmåte: 

Start gjerne kvelden i forveien med å lage vaniljekrem: 

Kok opp 2 dl melk, kremfløten og vanilje i en kjele.

I en annen bolle piskes resterende 0,5 dl melk lett sammen med eggeplommer, sukker og maisenna.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Visp godt sammen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig og kraftig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljekremen i romtemperatur. Dekk eventuelt over med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet til dagen etter. 

 




Tilberedning: 

Finn frem croissantene.

 

 

Skjær (eller klipp) ut en stor, dyp grop fra undersiden av hver croissant. 

 

 

Ha vaniljekremen i en sprøytepose og fyll opp croissantene med vaniljekrem.

 

 

Skjær til bunnene som du tok ut av croissantene, slik at de blir flate, og legg dem over gropene som er fylt opp med vaniljekremen. 

 

 

 

Snu de fylte croissantene forsiktig rundt og sikt over melis. 

 

 

Nyt!  😍

 

 

 

Oh - så gode!  😍

 

 

Tips: 

♥ Croissantene du bruker her, bør være mest mulig ferske! Dette til forskjell fra oppskriftene på Mandelcroissanter (Croissants aux amandes) og Croissanter med pistasjkrem fordi disse skal dyppes i lake og deretter stekes med alt fyllet. 

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem for å gjøre dette enda enklere, men jeg anbefaler deg å bruke hjemmelaget vaniljekrem. Smaken blir helt klart bedre! 

♥ Jeg synes det går lettest å fylle vaniljekremen i croissantene med en kakesprøyte, men det går også å fylle dem med en spiseskje.

♥ Cornetti alla crema smaker best ferske, men du kan fryse de du får til overs. 

♥ Lyst til å lage enkle Croissanter med fyll? Se Mandelcroissanter (Croissants aux amandes) og Croissanter med pistasjkrem

 

Buonissima!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Cornetti alla crema (Italienske croissanter med vaniljekrem)
Ingredienser

♥ 5 croissanter (se tips)

Vaniljekrem: 
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljepasta eller -ekstrakt
♥ 4 eggeplommer
♥ 100 g sukker
♥ 30 g maisenna

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Start gjerne kvelden i forveien med å lage vaniljekrem: 
Kok opp 2 dl melk, kremfløten og vanilje i en kjele.

I en annen bolle piskes resterende 0,5 dl melk lett sammen med eggeplommer, sukker og maisenna.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Visp godt sammen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig og kraftig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljekremen i romtemperatur. Dekk eventuelt over med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet til dagen etter. 

Tilberedning: 
Finn frem croissantene.

Skjær (eller klipp) ut en stor, dyp grop fra undersiden av hver croissant. 

Ha vaniljekremen i en sprøytepose og fyll opp croissantene med vaniljekrem.

Skjær til bunnene som du tok ut av croissantene, slik at de blir flate, og legg dem over gropene som er fylt opp med vaniljekremen. 

Snu de fylte croissantene forsiktig rundt og sikt over melis. 

Tips

♥ Croissantene du bruker her, bør være mest mulig ferske! Dette til forskjell fra oppskriftene på Mandelcroissanter (Croissants aux amandes) og Croissanter med pistasjkrem fordi disse skal dyppes i lake og deretter stekes med alt fyllet. 

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem for å gjøre dette enda enklere, men jeg anbefaler deg å bruke hjemmelaget vaniljekrem. Smaken blir helt klart bedre! 

♥ Jeg synes det går lettest å fylle vaniljekremen i croissantene med en kakesprøyte, men det går også å fylle dem med en spiseskje.

♥ Cornetti alla crema smaker best ferske, men du kan fryse de du får til overs. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift