Brukere online: 1960
Brukere i dag: 21937
Brukere siste 7 dager: 195282
Enten januar er "Veganuary" for deg eller ikke, gjør det godt med en varmende og sunn, vegansk suppe i den kalde vintermåneden.
Denne nydelige linsesuppen lages med grønne linser, løk og kokosmelk. Fersk timian og gurkemeie gir deilig smak. Ved servering drypper man en teskje krydret smør over suppeskålen, som virkelig høyner smaksopplevelsen! 😍
Server denne deilige suppen rykende varm med godt brød som tilbehør.
Ingredienser:
♥ 4 dl grønne linser (ikke kokte, se tips)
♥ 50 g smør
♥ 1 stor løk
♥ 3 hvitløksfedd
♥ 2 ts gurkemeie
♥ 4 ss fersk timian (finhakket)
♥ 1,5 liter grønnsaksbuljong (og/eller kyllingkraft)
♥ 2,5 dl kokosmelk
♥ kvernet salt og pepper
Kryddersmør til servering:
♥ 50 g smør
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts kanel
♥ 0,5 ts nellik
♥ 0,5 ts muskat
Pynt:
♥ fersk timian
Fremgangsmåte:
Bløtlegg linsene:
Ha linsene i en kjele (fjern eventuelle småstener og misfargede linser).
Bløtlegg linsene i en kjele med kaldt vann over natten.
Linsene vil da ha svellet opp og økt i volum.
Hell av bløtleggingsvannet.
Tilbered suppen:
Smelt smøret i en kjele. Hakk løk og hvitløk og la dette surre i det smeltede smøret på middels varme i noen minutter, til løken er gyllen.
Tilsett gurkemeie og timian og la dette surre sammen med løken i et par minutter til.
Ha så de bløtlagte linsene, grønnsaksbuljongen (og/eller kyllingkraften) og kokosmelk i kjelen.
La suppen småkoke i ca. 30 minutter, til linsene er helt møre.
Kryddersmør:
Kryddersmøret lages ved å blande smeltet smør med krydderet. Ha dette i en liten skål med en teskje i.
Servering:
Ved servering øses linsesuppen varm oppi suppeskålen.
Drypp en liten teskje av det varme kryddersmøret over suppen.
Pynt med fersk timian.
Server godt brød ved siden av.
Tips:
♥ Jeg bruker her tørre, grønne linser. Disse bør legges i bløt kvelden i forveien. Husk å skylle bort bløtleggingsvannet. Etter at linsene er ferdig bløtlagt, trenger de ikke mer enn 20 - 30 minutter småkoking for å bli møre.
♥ For en litt annen vri på denne suppen, kan du kjøre den i en blender eller med stavmikser etter at linsene er kokte. Du får da en linsesuppe med tykk, glatt konsistens. Det kan da være lekkert med noen sprøstekte crutonger i suppen.
♥ Jeg liker å bruke noe kyllingkraft i suppen, både for smak og næringens skyld, men det går helt fint å bare bruke grønnsaksbuljong dersom du ønsker at suppen skal være helt vegansk.
♥
Kjempegod linsesuppe med fyldig konsistens og masse smak!
Velbekomme!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 dl grønne linser (ikke kokte, se tips)
♥ 50 g smør
♥ 1 stor løk
♥ 3 hvitløksfedd
♥ 2 ts gurkemeie
♥ 4 ss fersk timian (finhakket)
♥ 1,5 liter grønnsaksbuljong (og/eller kyllingkraft)
♥ 2,5 dl kokosmelk
♥ kvernet salt og pepper
Kryddersmør til servering:
♥ 50 g smør
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts kanel
♥ 0,5 ts nellik
♥ 0,5 ts muskat
Pynt:
♥ fersk timian
Bløtlegg linsene:
Ha linsene i en kjele (fjern eventuelle småstener og misfargede linser). Bløtlegg linsene i en kjele med kaldt vann over natten. Linsene vil da ha svellet opp og økt i volum. Hell av bløtleggingsvannet.
Tilbered suppen:
Smelt smøret i en kjele. Hakk løk og hvitløk og la dette surre i det smeltede smøret på middels varme i noen minutter, til løken er gyllen. Tilsett gurkemeie og timian og la dette surre sammen med løken i et par minutter til.
Ha så de bløtlagte linsene, grønnsaksbuljongen (og/eller kyllingkraften) og kokosmelk i kjelen. La suppen småkoke i ca. 30 minutter, til linsene er helt møre.
Kryddersmør:
Kryddersmøret lages ved å blande smeltet smør med krydderet. Ha dette i en liten skål med en teskje i.
Servering:
Ved servering øses linsesuppen varm oppi suppeskålen.
Drypp en liten teskje av det varme kryddersmøret over suppen.
Pynt med fersk timian.
Server godt brød ved siden av.
♥ Jeg bruker her tørre, grønne linser. Disse bør legges i bløt kvelden i forveien. Husk å skylle bort bløtleggingsvannet. Etter at linsene er ferdig bløtlagt, trenger de ikke mer enn 20 - 30 minutter småkoking for å bli møre.
♥ For en litt annen vri på denne suppen, kan du kjøre den i en blender eller med stavmikser etter at linsene er kokte. Du får da en linsesuppe med tykk, glatt konsistens. Det kan da være lekkert med noen sprøstekte crutonger i suppen.
♥ Jeg liker å bruke noe kyllingkraft i suppen, både for smak og næringens skyld, men det går helt fint å bare bruke grønnsaksbuljong dersom du ønsker at suppen skal være helt vegansk.
Skriv ny kommentar