Brukere online: 1807
Brukere i dag: 21210
Brukere siste 7 dager: 195218
Ponzusaus er en japansk saus som passer veldig godt som tilbehør til sushi.
Basen i sausen er soyasaus, som smaksettes med lime, riseddik, sesamolje, ingefær, hvitløk og chili.
Ingredienser:
♥ 1 dl soyasaus
♥ 2 ss riseddik
♥ 1 lime
♥ 1 ss sukker, mirin eller flytende honning
♥ 1 ss sesamolje
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 cm fersk ingefær
♥ 2 cm fersk chili
Fremgangsmåte:
Bland soyasaus med riseddik og presset saft fra lime.
Rør inn sukker (eller bruk japansk mirin eller flytende honning) og sesamolje.
Finhakk hvitløk, ingefær og chili (jeg fjerner frøene for å unngå at sausen blir for sterk) og bland inn.
Smak til slik at du får ponzusausen slik du liker den best!
Tips:
♥ Tilpass sausen til den smaken du liker. Reduser for eksempel mengden chili hvis du ikke liker sausen så sterk, eller øk mengden dersom du liker den hot. Jeg liker ofte å presse hvitløk og rive ingefær i stedet for å finhakke for å få smakene bedre frem. Det er også godt å tilsette litt finhakket fersk koriander i ponzusausen.
♥ Ferdiglaget ponzusaus kan oppbevares i flere dager i kjøleskapet.
♥ Ponzusaus fungerer perfekt som dipp til Sushi og til Gyosa. Server også gjerne til Poké Bowl eller Sushivafler.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 dl soyasaus
♥ 2 ss riseddik
♥ 1 lime
♥ 1 ss sukker, mirin eller flytende honning
♥ 1 ss sesamolje
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 cm fersk ingefær
♥ 2 cm fersk chili
Bland soyasaus med riseddik og presset saft fra lime.
Rør inn sukker (eller bruk japansk mirin eller flytende honning) og sesamolje.
Finhakk hvitløk, ingefær og chili (jeg fjerner frøene for å unngå at sausen blir for sterk) og bland inn.
Smak til slik at du får ponzusausen slik du liker den best!
♥ Tilpass sausen til den smaken du liker. Reduser for eksempel mengden chili hvis du ikke liker sausen så sterk, eller øk mengden dersom du liker den hot. Jeg liker ofte å presse hvitløk og rive ingefær i stedet for å finhakke for å få smakene bedre frem. Det er også godt å tilsette litt finhakket fersk koriander i ponzusausen.
♥ Ferdiglaget ponzusaus kan oppbevares i flere dager i kjøleskapet.
♥ Ponzusaus fungerer perfekt som dipp til Sushi og til Gyosa. Server også gjerne til Poké Bowl eller Sushivafler.
Skriv ny kommentar