Hugo Spritz

Hugo Spritz er en herlig drink å servere til festlige anledninger, og en personlig favoritt fordi jeg liker så godt smaken av hylleblomst!

Som navnet "Spritz" antyder, er dette en lettdrikkelig og forfriskende cocktail med bobler! 🤩

Drinken lages med hylleblomstlikør (for eksempel St. Germain), prosecco og sodavann. Mynteblader og lime gir en friskhet som passer kjempegodt til hylleblomstlikøren. 

 

 

For alkoholfri variant kan du bruke konsentrert hylleblomstsaft i stedet for likøren og alkoholfrie bobler i stedet for prosecco. 

 

Mengdeangivelsen nedenfor passer til 1 drink i nokså stort cocktailglass. Tilpass mengden til størrelsen på glasset du bruker. 

Jeg lagde her to drinker og doblet altså mengden nedenfor. 😊

 

 

Ingredienser: 

0,5 dl hylleblomstlikør (St. Germain)
1 dl farris eller sodavann (se tips)
1 dl prosecco
frisk mynte
lime- eller sitronskiver 
isbiter

 

Fremgangsmåte: 

Legg isbiter i glasset og hell i hylleblomstlikør.

 

 

Tilsett farris (eller sodavann) og fyll opp med prosecco. Rør forsiktig rundt. 

Ha mynte og limeskiver i glasset og server! 

 

 

 

Tips: 

Du kan justere på mengdeforholdet etter smak, og tilpass som sagt mengden til størrelsen på glassene. 

Hylleblomstlikør og prosecco kjøpes på polet. 

 

 

Som kullsyreholdig vann kan du gjerne bruk farris med lime- eller sitronsmak.

Se også hvordan du lager populær Aperol Spritz og Limoncello Spritz!

Hugo Spritz Mocktail:
For alkoholfri variant kan du som sagt bruke konsentrert hylleblomstsaft i stedet for likøren og alkoholfrie bobler i stedet for prosecco. 

 

 

Skål og god fornøyelse!  😃

 

 

      

Hugo Spritz
Ingredienser

0,5 dl hylleblomstlikør (St. Germain)
1 dl farris eller sodavann (se tips)
1 dl prosecco
frisk mynte
lime- eller sitronskiver 
isbiter

Fremgangsmåte

Legg isbiter i glasset og hell i hylleblomstlikør.

Tilsett farris (eller sodavann) og fyll opp med prosecco. Rør forsiktig rundt. 

Ha mynte og limeskiver i glasset og server! 

Tips

Du kan justere på mengdeforholdet etter smak, og tilpass som sagt mengden til størrelsen på glassene. 

Hylleblomstlikør og prosecco kjøpes på polet. 

Som kullsyreholdig vann kan du gjerne bruk farris med lime- eller sitronsmak.

Se også hvordan du lager populær Aperol Spritz og Limoncello Spritz!

Hugo Spritz Mocktail:
For alkoholfri variant kan du som sagt bruke konsentrert hylleblomstsaft i stedet for likøren og alkoholfrie bobler i stedet for prosecco. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift