Bruschetta med tomater og rødløk

Bruschetta (uttales "brusketta") er i all sin enkelhet noe av det deiligste Italia har å by på, og det sies at denne tradisjonsrike forretten ble servert allerede på Romerrikets tid.

Bruschetta består i sin mest klassiske form av sprøstekt brød som gnis med hvitløk og så toppes med søte tomater og god olivenolje. Bland i tillegg gjerne litt hakket rødløk og frisk basilikum i tomattoppingen. 

 

 

Du finner flere varianter av Bruschetta HER på Det søte liv. Se også versjoner av Crostini, som er små varianter av Bruschetta. 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 4 skiver loff eller landbrød (se tips)
♥ 0,5 dl extra virgin olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 4 søte, røde tomater
♥ 0,5 rødløk
♥ 1 neve friske basilikumblader
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Stek brødskivene i stekepanne med olivenolje. Brødskivene skal bli gylne og sprø på begge sider. 

 

 

 

Du kan alternativt dryppe olivenolje på brødene og legge dem på en bakepapirdekket stekeplate. Sett stekeplaten midt i ovnen som er godt oppvarmet til 225°C og stek brødskivene i 5 - 10 minutter, til de har fått fin, gyllen farge og begynner å bli sprø i kantene.

Skjær hvitløksfeddene over på midten, og gni snittflaten godt over de nystekte brødskivene. 

Forbered tomattoppingen. Skjær tomatene i båter og fjern innmaten.

 

 

Kutt tomatene opp i små terninger. Finhakk rødløk og basilikumblader. 

 

 

Bland dette sammen med 3 ss olivenolje. Krydre med kvernet salt og pepper. 

 

 

Legg tomatblandingen oppå de stekte brødene. Ringle eventuelt over litt ekstra olivenolje helt til slutt. 

Serveres straks. 

 

 

Bruschetta er skikkelig herlig å servere på sommeren! 

 

 

Så enkelt og så godt!  😍

 

 

Tips: 

♥ Det er avgjørende for smaken at du bruker råvarer av god kvalitet. Bruk godt brød, søte tomater, frisk basilikum og skikkelig god olivenolje. 

♥ Siden brødskivene skal stekes, går det fint å bruke daggammelt brød. Du kan bruke skiver av loff, landbrød, surdeigsbrød, baguetter osv. 

♥ Bruschetta bør serveres nylaget, mens brødet er sprøtt (brødet blir etter hvert bløtt av tomatblandingen). Det går imidlertid fint å gjøre klar tomattoppingen i forkant, og så steke og toppe brødskivene rett før servering. 

♥ Som nevnt innledningsvis, kan Bruschetta varieres med ulike toppinger, se HER. En klassiker er å supplere tomatsalaten med fersk mozzarella eller burrata, pesto og parmesan og/eller med italiensk parmaskinke. Se også Toast med burrata og konfiterte tomater

For en spansk vri, se Pan con tomate (Spansk tomatbrød)

 

 

Deilig antipasto-favoritt!  😃

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Bruschetta med tomater og rødløk
Ingredienser

♥ 4 skiver loff eller landbrød (se tips)
♥ 0,5 dl extra virgin olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 4 søte, røde tomater
♥ 0,5 rødløk
♥ 1 neve friske basilikumblader
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Stek brødskivene i stekepanne med olivenolje. Brødskivene skal bli gylne og sprø på begge sider. 

Du kan alternativt dryppe olivenolje på brødene og legge dem på en bakepapirdekket stekeplate. Sett stekeplaten midt i ovnen som er godt oppvarmet til 225°C og stek brødskivene i 5 - 10 minutter, til de har fått fin, gyllen farge og begynner å bli sprø i kantene.

Skjær hvitløksfeddene over på midten, og gni snittflaten godt over de nystekte brødskivene. 

Forbered tomattoppingen. Skjær tomatene i båter og fjern innmaten. Kutt tomatene opp i små terninger. Finhakk rødløk og basilikumblader. 

Bland dette sammen med 3 ss olivenolje. Krydre med kvernet salt og pepper. 

Legg tomatblandingen oppå de stekte brødene. Ringle eventuelt over litt ekstra olivenolje helt til slutt. 

Serveres straks. 

Tips

♥ Det er avgjørende for smaken at du bruker råvarer av god kvalitet. Bruk godt brød, søte tomater, frisk basilikum og skikkelig god olivenolje. 

♥ Siden brødskivene skal stekes, går det fint å bruke daggammelt brød. Du kan bruke skiver av loff, landbrød, surdeigsbrød, baguetter osv. 

♥ Bruschetta bør serveres nylaget, mens brødet er sprøtt (brødet blir etter hvert bløtt av tomatblandingen). Det går imidlertid fint å gjøre klar tomatsalaten i forkant, og så steke og toppe brødskivene rett før servering. 

♥ Som nevnt innledningsvis, kan Bruschetta varieres med ulike toppinger, se HER. En klassiker er å supplere tomatsalaten med fersk mozzarella eller burrata, pesto og parmesan og/eller med italiensk parmaskinke. Se også Toast med burrata og konfiterte tomater

For en spansk vri, se Pan con tomate (Spansk tomatbrød)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift