Egg and soldiers (Bløte egg med brødpinner)

Egg and soldiers (også kalt "Dippy eggs") er en engelsk frokostklassiker! Spesielt populær å servere til barn, men også en favoritt blant mange voksne. 

Her skal det være kokte egg med rennende eggeplomme, som man kan dyppe brødpinner i.

Soldatene (altså brødpinnene 😊) legges i varm panne med smør på begge sider, slik at de blir sprøstekte. Revet parmesan på gjør dem ekstra gode! 

Et dryss flaksalt, en stor kopp te, og du har en nydelig frokost! 

 

 

Jeg synes det passer med 2 egg og 4 brødpinner per person.

Mengdeangivelsen nedenfor er derfor beregnet på 2 porsjoner, men dette kan du jo justere etter ønske. 

 

Ingredienser:

4 egg (størrelse L)
2 skiver godt brød
2 ss smør
30 g parmesan (kan sløyfes)
flaksalt

 

Fremgangsmåte: 

Egg med rennende eggeplomme: 

Kok opp en kjele med vann. Når vannet koker legger du romtempererte egg forsiktig ned i vannet.

Ta tiden og la eggene koke i 4 minutter (5 minutter hvis du liker dem litt fastere, se tips).

 

Soldater (Brødpinner): 

Mens eggene koker, smører du brødskivene med smør på begge sider. Skjær brødskivene i pinner. 

 

 

Hvis du vil, kan du også ha revet parmesan over brødpinnene. 

 

 

Legg brødpinnene i en stekepanne med litt ekstra smeltet smør.

 

 

Stek brødpinnne gylne og sprø på begge sider. 

 

Servering: 

Sett eggene i eggeglass.

Server de bløtkokte eggene med et dryss flaksalt og brødpinnene ved siden av. 

 

 

Digg å dyppe brødpinnene i den rennende eggeplommen. 😋

 

 

Tips: 

Kunsten er å koke eggene akkurat passe lenge. Jeg bruker egg i størrelse Large. Det kan være en fordel at eggene er romtempererte og ikke helt kjøleskapskalde, for å hindre at de sprekker når du legger dem i det kokende vannet. 

For å få den rette, bløte konsistensen på eggene, pleier det å være tilstrekkelig med 4 minutters koketid, men øk til knapt 5 minutter hvis du liker eggene litt fastere. Koker du dem lenger, vil du ikke få rennende eggeplomme. Kok eventuelt et ekstra egg som du sjekker etter 4 minutter. 

– 4 minutter koketid gir fast eggehvite og rennende eggeplomme
– 5 minutter koketid gir fast eggehvite og fast ytre kant på eggeplommen, og så vidt flytende eggeplomme i midten. 
– 6 minutter koketid gir såkalte smilende egg (fast eggehvite og bløt, men ikke rennende eggeplomme)
 

Hvis du vil unngå smør og ost, kan du droppe å ha dette på brødpinnene. I stedet kan du toaste brødskivene i brødristeren og deretter skjære dem opp i pinner. Men smaken blir da så klart ikke helt den samme. 😊

 

 

Dette er kanskje noe å lage til påskefrokosten? 😍

 

 

God fornøyelse! 

 

 

 

      

Egg and soldiers (Bløte egg med brødpinner)
Ingredienser

4 egg (størrelse L)
2 skiver godt brød
2 ss smør
30 g parmesan (kan sløyfes)
flaksalt

Fremgangsmåte

Egg med rennende eggeplomme: 
Kok opp en kjele med vann. Når vannet koker legger du romtempererte egg forsiktig ned i vannet.

Ta tiden og la eggene koke i 4 minutter (5 minutter hvis du liker dem litt fastere, se tips).

Soldater (Brødpinner): 
Mens eggene koker, smører du brødskivene med smør på begge sider. Skjær brødskivene i pinner. 

Hvis du vil, kan du også ha revet parmesan over brødpinnene. 

Legg brødpinnene i en stekepanne med litt ekstra smeltet smør og stek dem gylne og sprø på begge sider. 

Servering: 
Sett eggene i eggeglass. Server de bløtkokte eggene med et dryss flaksalt og brødpinnene ved siden av. 

Tips

Kunsten er å koke eggene akkurat passe lenge. Jeg bruker egg i størrelse Large. Det kan være en fordel at eggene er romtempererte og ikke helt kjøleskapskalde, for å hindre at de sprekker når du legger dem i det kokende vannet. 

For å få den rette, bløte konsistensen på eggene, pleier det å være tilstrekkelig med 4 minutters koketid, men øk til knapt 5 minutter hvis du liker eggene litt fastere. Koker du dem lenger, vil du ikke få rennende eggeplomme. Kok eventuelt et ekstra egg som du sjekker etter 4 minutter. 

– 4 minutter koketid gir fast eggehvite og rennende eggeplomme
– 5 minutter koketid gir fast eggehvite og fast ytre kant på eggeplommen, og så vidt flytende eggeplomme i midten. 
– 6 minutter koketid gir såkalte smilende egg (fast eggehvite og bløt, men ikke rennende eggeplomme)

Hvis du vil unngå smør og ost, kan du droppe å ha dette på brødpinnene. I stedet kan du toaste brødskivene i brødristeren og deretter skjære dem opp i pinner. Men smaken blir da så klart ikke helt den samme. 😊

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift