Brukere online: 407
Brukere i dag: 1272
Brukere siste 7 dager: 198253
Fersk ananas dyppet i mørk sjokolade og kokos er herlig sommersnacks!
Tipset har jeg fått av min søteste venninne, Hanne
Se også Jordbær dyppet i sjokolade.
Ingredienser:
♥ 1 fersk ananas
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 5 ss kokos
Fremgangsmåte:
Rens ananasen for skall og del den opp i passe store biter.
Først skjærer jeg bort skallet.
Deretter deler jeg ananasen i skiver og så i trekantede biter.
Smelt sjokoladen. Dette kan gjøres over vannbad eller i mikro (jeg foretrekker sistnevnte).
Finn frem et brett som passer i kjøleskapet og dekk brettet med bakepapir.
Dypp ananasbitene i den smeltede sjokoladen. Legg bitene på brettet med bakepapiret. Dryss på kokos (se tips).
Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Tips:
♥ Du kan varierer med mørk og lys kokesjokolade. Melkesjokolade kan også brukes. Personlig foretrekker jeg lys kokesjokolade. Bruk vegansk sjokolade hvis du ønsker det.
♥ Husk å drysse på kokosen før sjokoladen har stivnet, slik at kokosen fester seg godt til sjokoladen.
♥ Ananasen smaker selvfølgelig aller best samme dag den er skjært opp, men det går også fint å lage ananasbitene kvelden før servering og la bitene med sjokolade stå i kjøleskapet over natten. Ananasbitene bør stå kaldt helt frem til servering.
Dette må du prøve - så godt!
Saftig, sommerlig og eksotisk
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 fersk ananas
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 5 ss kokos
Rens ananasen for skall og del den opp i passe store biter.
Smelt sjokoladen. Dette kan gjøres over vannbad eller i mikro (jeg foretrekker sistnevnte).
Finn frem et brett som passer i kjøleskapet og dekk brettet med bakepapir.
Dypp ananasbitene i den smeltede sjokoladen. Legg bitene på brettet med bakepapiret. Dryss på kokos (se tips).
Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
♥ Du kan varierer med mørk og lys kokesjokolade. Melkesjokolade kan også brukes. Personlig foretrekker jeg lys kokesjokolade. Bruk vegansk sjokolade hvis du ønsker det.
♥ Husk å drysse på kokosen før sjokoladen har stivnet, slik at kokosen fester seg godt til sjokoladen.
♥ Det går fint å lage ananasbitene kvelden før servering og la bitene stå i kjøleskapet over natten. Ananasen bør stå kaldt helt frem til servering.
Skriv ny kommentar