Ananas dyppet i sjokolade


Fersk ananas dyppet i mørk sjokolade og kokos er herlig sommersnacks!

Tipset har jeg fått av min søteste venninne, Hanne  Heart

 

 

Se også Jordbær dyppet i sjokolade.

 

Ingredienser:

1 fersk ananas
200 g kokesjokolade (se tips)
5 ss kokos


Fremgangsmåte:

Rens ananasen for skall og del den opp i passe store biter.

 

 

Først skjærer jeg bort skallet.

 

 

Deretter deler jeg ananasen i skiver og så i trekantede biter.

 

 

Smelt sjokoladen. Dette kan gjøres over vannbad eller i mikro (jeg foretrekker sistnevnte).

Finn frem et brett som passer i kjøleskapet og dekk brettet med bakepapir.

Dypp ananasbitene i den smeltede sjokoladen. Legg bitene på brettet med bakepapiret. Dryss på kokos (se tips).

 

 

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

 


Tips:

Du kan varierer med mørk og lys kokesjokolade. Melkesjokolade kan også brukes. Personlig foretrekker jeg lys kokesjokolade. Bruk vegansk sjokolade hvis du ønsker det. 

Husk å drysse på kokosen før sjokoladen har stivnet, slik at kokosen fester seg godt til sjokoladen.

Ananasen smaker selvfølgelig aller best samme dag den er skjært opp, men det går også fint å lage ananasbitene kvelden før servering og la bitene med sjokolade stå i kjøleskapet over natten. Ananasbitene bør stå kaldt helt frem til servering.

 

Dette må du prøve - så godt!

 

 

Saftig, sommerlig og eksotisk  Smile 

 


Ananas dyppet i sjokolade
Ingredienser

1 fersk ananas
200 g kokesjokolade (se tips)
5 ss kokos

Fremgangsmåte

Rens ananasen for skall og del den opp i passe store biter.

Smelt sjokoladen. Dette kan gjøres over vannbad eller i mikro (jeg foretrekker sistnevnte).

Finn frem et brett som passer i kjøleskapet og dekk brettet med bakepapir.

Dypp ananasbitene i den smeltede sjokoladen. Legg bitene på brettet med bakepapiret. Dryss på kokos (se tips).

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Du kan varierer med mørk og lys kokesjokolade. Melkesjokolade kan også brukes. Personlig foretrekker jeg lys kokesjokolade. Bruk vegansk sjokolade hvis du ønsker det. 

Husk å drysse på kokosen før sjokoladen har stivnet, slik at kokosen fester seg godt til sjokoladen.

Det går fint å lage ananasbitene kvelden før servering og la bitene stå i kjøleskapet over natten. Ananasen bør stå kaldt helt frem til servering.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift