Bakt Brie med Kahluasirup og pekannøtter

Annonse: Brie de Paris

Hei!

Lyst på et tips om noe SKIKKELIG GODT??  Yum  Yum 

Ahh, jeg må bare si at dette er noe av det beste jeg har smakt på lenge!

 

 

Oppskriften på Kahlua Pecan Brie er nokså kjent på utenlandske matblogger og består av en stor rund brie som bakes i ovnen til den er smeltet og flytende inni. På toppen av den bakte osten legger man så en haug pekannøtter som har godgjort seg en stund i en hjemmelaget, varm sirup basert på kaffelikøren Kahlua og brunt sukker.

 

 

Kombinasjonen varm kaffelikørsirup, myke pekannøtter og smeltet, varm brie smaker HELT FANTASTISK!!!

 

 

Bruk en stor, rund brie så det blir plass til mye av det gode på toppen. Smile  Jeg bruker en Brie de Paris på 500 gram som er perfekt til denne oppskriften både når det gjelder størrelse, smelteegenskaper og smak.

NAM! Er du litt glad i ost.. ja, da er dette noe du burde prøve! 

 

 

Ingredienser:

♥ 1 stor brie (jeg bruker Brie de Paris, 500 gram)

Pekannøtter i kaffelikørsirup:
♥ 2 dl Kahlua
♥ 2 dl brunt sukker
- -
♥ 2 dl pekannøtter


Fremgangsmåte:

Pakk ut osten og skjær bort det øverste hvite laget med en skarp kniv.

 

 

 

 

Legg osten på et stykke aluminiumsfolie og klem folien lett rund kanten på osten. Toppen av osten skal ikke dekkes med folien.
 



Legg lokket løst tilbake på toppen av osten. 

 


Legg osten så på et stekebrett.

Bak osten i ovnen på midterste rille ved 180°C i 15-20 minutter. Osten skal bli gjennomvarm og helt bløt og flytende inni.
 

Mens osten steker inni ovnen, lager du klar kaffelikørsirupen med pekannøttene:

Ha først Kahlua og brunt sukker i en kjele. La blandingen småkoke i 10-15 minutter til blandingen får merkbart tykkere og litt sirupsaktig konsistens. Ha pekannøttene i kjelen de siste 2-3 minuttene av koketiden, slik at nøttene blir gjennomvarme og godt dekket inn med sirupen.

Ta den ferdigstekte osten ut av ovnen  og sett den på et passende brett eller fat.

 

 

Fjern forsiktig lokket på osten så det varme, bløte innholdet kommer til synet....

 


Å nam, osten er fristende å spise også helt naturell med noen grove ostekjeks...!

 

 

Men vi har jo laget en nydelig topping, så hell pekannøttene og kaffesirupen på toppen av den varme osten og server!

 


Himmelsk gode saker!

 

Tips:

♥ Pekannøtter fås kjøpt i de fleste matbutikker, men kan også byttes ut med valnøtter.

 


 

Du kan hakke opp nøttene grovt før du har dem i sirupen hvis du foretrekker det. Jeg liker best å ha dem hele i sirupen (ikke bare fordi jeg er makelig anlagt...  Smile  )

♥ Kahlua er en kaffelikør som fås kjøpt på polet. Ikke vær bekymret for alkoholen, den fordunster når sirupen koker.

 

 

♥ Det er viktig å få passe konsistens på kaffelikørsirupen. Hvis du synes den er for tynn, hjelper det å koke den litt lenger. Den tykner også når du har i nøttene og av å stå en stund. Synes du på den annen side at sirupen har blitt for tykk, hjelper det å varme den opp igjen.

♥ Som sagt har jeg her brukt osten Brie de Paris, som blant annet fås kjøpt hos Meny, Coop Mega, Rema 1000, Kiwi og Joker. Osten finnes både i stor størrelse på 500 g som jeg har brukt her, og i mindre størrelse på 250 g.

 


 

Den største osten er best egnet til denne oppskriften, så du får plass til alle nøttene og sirupen. Dessuten er dette så godt at det er viktig å ikke lage for lite...  Smile


 

♥ Den bakte osten smaker aller best helt nylaget.

 

 

(men jammen er det snadder å spise de kalde restene også...  Wink  )

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som er forhandler av Brie de Paris i Norge.

 

Bakt Brie med Kahluasirup og pekannøtter
Ingredienser

♥ 1 stor brie (jeg bruker Brie de Paris, 500 gram)

Pekannøtter i kaffelikørsirup:
♥ 2 dl Kahlua
♥ 2 dl brunt sukker
- -
♥ 2 dl pekannøtter

Fremgangsmåte

Pakk ut osten og skjær bort det øverste hvite laget med en skarp kniv.

Legg lokket løst på toppen av osten.  Legg osten på et stykk aluminiumsfolie og klem folien lett rund kanten på osten. Toppen av osten skal ikke dekkes med folien. Legg osten så på et stekebrett.

Bak osten i ovnen på midterste rille ved 180°C i 15-20 minutter.

Mens osten steker inni ovnen, lager du klar kaffelikørsirupen med pekannøttene:

Ha først Kahlua og brunt sukker i en kjele. La blandingen småkoke i 10-15 minutter til blandingen får merkbart tykkere og litt sirupsaktig konsistens. Ha pekannøttene i kjelen de siste 2-3 minuttene av koketiden, slik at nøttene blir gjennomvarme og godt dekket inn med sirupen.

Ta den ferdigstekte osten ut av ovnen  og sett den på et passende fat. Fjern forsiktig lokket på osten så det varme, bløte innholdet kommer til syne.

Hell pekannøttene og kaffesirupen på toppen av osten og server!

Tips

♥ Pekannøtter fås kjøpt i de fleste matbutikker, men kan også byttes ut med valnøtter. Du kan hakke opp nøttene grovt før du har dem i sirupen hvis du foretrekker det. Jeg liker best å ha dem hele i sirupen.

♥ Kahlua er en kaffelikør som fås kjøpt på polet. Ikke vær bekymret for alkoholen, den fordunster når sirupen koker.

♥ Det er viktig å få passe konsistens på kaffelikørsirupen. Hvis du synes den er for tynn, hjelper det å koke den litt lenger. Den tykner også når du har i nøttene og av å stå en stund. Synes du på den annen side at sirupen har blitt for tykk, hjelper det å varme den opp igjen.

♥ Som sagt har jeg her brukt osten Brie de Paris, som blant annet fås kjøpt hos Meny og Coop Mega. Osten finnes både i stor størrelse på 500 g som jeg har brukt her, og i mindre størrelse på 250 g.

♥ Den bakte osten smaker aller best helt nylaget (men jammen er det snadder å spise de kalde restene også...  Wink  )

2 kommentarer

Jeg har kjøpt Harlem pecan, men finner ikke igjen. De fra nøttefabrikken er så dyr. Husker du hvor du kjøpte?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift