Bananpannekaker med havregryn og kokos


Hei dere!

Hverdagen banker på døren igjen, men hva gjør vel det?  Smile

Her har du en kjempegod oppskrift på bananpannekaker, som er fine å kose seg med selv på travle dager.

Bananpannekakene inneholder kokosolje, revet kokos og havregyn, i tillegg til brunt sukker og crème fraîche.

 

 

Server bananpannekakene varme og nystekte med melisdryss, mandelflak, bananskiver og bær.

 

 

Yummy!  Heart

 


Oppskriften gir 15 små, deilige bananpannekaker.


Ingredienser:

4 egg
50 g brunt sukker
2 små, godt modne bananer (180 gram skrelt vekt)
2 ts kokosolje (se tips)
2 ss vaniljesukker
1 ts bakepulver
50 g kokos (se tips)
60 g havregryn (små, lettkokte)
150 g crème fraîche
120 g hvetemel

Til steking:
kokosolje (se tips)

Servering:
bær (blåbær, bringebær)
bananskiver
mandelflak
melisdryss


Fremgangsmåte:

Visp sammen egg og brunt sukker. Mos bananene (jeg bruker stavmikser til dette), og bland i. Ha deretter i de øvrige ingrediensene i tur og orden. Vend alt lett sammen og ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet.

La deigen stå og svelle i 1 time.

Stek små pannekaker i stekepanne på middels varme. Jeg brukte kokosolje i stekepannen for å få ekstra god kokossmak på pannekakene.

Server bananpannekakene varme og nystekte!

 

 


Tips:

Jeg har her brukt kokosolje både i deigen og under stekingen. Kokosolje fås blant annet kjøpt i helsekostforretninger.

 

 

Får du ikke tak i dette, er det bare å sløyfe oljen. Du kan i stedet bruke 30 g smeltet smør i røren og smør til stekingen. Er du ikke så glad i kokos, kan du sløyfe den i deigen også og bruke litt ekstra havregryn i stedet.

Se også oppskrift på Banana Pancakes som er uten både kokos og havre.
 

Bananpannekakene smaker aller best nystekte.

Prøv disse bananpannekakene også med iskrem og lønnesirup på. Nam!  Yum


  Heart 

 

 

Deilige bananpannekaker med havre og kokos, som er gode både til frokost og til kvelds!

 



 

 

Bananpannekaker med havregryn og kokos
Ingredienser

4 egg
50 g brunt sukker
2 små, godt modne bananer (180 gram skrelt vekt)
2 ts kokosolje (se tips)
2 ss vaniljesukker
1 ts bakepulver
50 g kokos (se tips)
60 g havregryn (små, lettkokte)
150 g crème fraîche
120 g hvetemel

Til steking:
kokosolje (se tips)

Servering:
bær (blåbær, bringebær)
bananskiver
mandelflak
melisdryss

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og brunt sukker. Mos bananene (jeg bruker stavmikser til dette), og bland i. Ha deretter i de øvrige ingrediensene i tur og orden. Vend alt lett sammen og ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet.

La deigen stå og svelle i 1 time.

Stek små pannekaker i stekepanne på middels varme. Jeg brukte kokosolje i stekepannen for å få ekstra god kokossmak på pannekakene.

Server bananpannekakene varme og nystekte!

Tips

Jeg har her brukt kokosolje både i deigen og under stekingen. Kokosolje fås blant annet kjøpt i helsekostforretninger.

Får du ikke tak i dette, er det bare å sløyfe oljen. Du kan i stedet bruke 30 g smeltet smør i røren og smør til stekingen. Er du ikke så glad i kokos, kan du sløyfe den i deigen også og bruke litt ekstra havregryn i stedet.

Bananpannekakene smaker aller best nystekt.

Prøv disse bananpannekakene også med iskrem og lønnesirup på. Nam! 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift