Vaniljefrosting (med melkepudding)


Oppskriften på denne vaniljefrostingen (Creamy Vanilla Frosting) kommer fra Magnolia Bakery i New York. De bruker den på sin Red Velvet Cake, men denne kremen er kjemepfin å bruke på mange slags kaker. Kremen holder fasongen bra ved sprøyting, som gjør den godt egnet til å pynte cupcakes med også.

Det fine med denne kremen er at den inneholder en melkepudding, som blandes smørkremen. Det gjør at frostingen blir både hvitere og mye mindre mektig enn vanlig smørkrem.
 

Ingredienser:

♥ 6 ss hvetemel
♥ 4,5 dl melk
♥ 500 g smør
♥ 4,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt


Fremgangsmåte: 

Til vaniljesmørkremen has først melk og hvetemel i en kjele.

 

 

Varm opp under stadig omrøring i noen minutter til du får en tykk grøt.

 

 

 

Ta kjelen av platen og la grøten avkjøle i romtemperatur i 30 minutter.  Den vil da stivne ytterligere, så du nærmest får en melkepudding. 

 

 

Pisk mykt smør luftig med elektrisk mikser i 3 minutter. Tilsett sukkeret og pisk videre i 3 minutter til, så du får en luftig smørkrem.

Pisk så inn vaniljeessensen. Bland i den hvite melkepuddingen. Pisk det hele så videre i 5 minutter. Kremen skal da være hvit i fargen og meget luftig i konsistensen.

 

 

La kremen avkjøle i kjøleskapet i 15 minutter før den brukes som frosting (vær nøyaktig med tiden, se tips).
 


Tips:

♥ Følg oppskriften nøye. Det er viktig at melkegrøten har romtemperatur når du pisker den inn i smørkremen. Det er dessuten viktig at den ferdige vaniljesmørkremen avkjøler nøyaktig 15 minutter i kjøleskapet. Står den for kort, blir kremen for bløt og står den for lenge, stivner den for mye. Skulle dette skje, må du la kremen stå i romtemperatur en stund slik at den mykner igjen. 

 


♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Vaniljefrosting (med melkepudding)
Ingredienser

♥ 6 ss hvetemel
♥ 4,5 dl melk
♥ 500 g smør
♥ 4,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Til vaniljesmørkremen has først melk og hvetemel i en kjele. Varm opp under stadig omrøring i noen minutter til du får en tykk grøt. Ta kjelen av platen og la grøten avkjøle i romtemperatur i 30 minutter.

Pisk mykt smør luftig med elektrisk mikser i 3 minutter. Tilsett sukkeret og pisk videre i 3 minutter til, så du får en luftig smørkrem.

Pisk så inn vaniljeessensen. Bland i den hvite melkegrøten. Pisk det hele så videre i 5 minutter. Kremen skal da være hvit i fargen og meget luftig i konsistensen.

La kremen avkjøle i kjøleskapet i 15 minutter før den brukes som frosting (vær nøyaktig med tiden, se tips).

Tips

♥ Følg oppskriften nøye. Det er viktig at melkegrøten har romtemperatur når du pisker den inn i smørkremen. Det er dessuten viktig at den ferdige vaniljesmørkremen avkjøler nøyaktig 15 minutter i kjøleskapet. Står den for kort, blir kremen for bløt og står den for lenge, stivner den for mye. Skulle dette skje, må du la kremen stå i romtemperatur en stund slik at den mykner igjen. 

Desserter
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift