BLT Sandwich

BLT Sandwich er en amerikansk klassiker!

To sprøstekte toast fylles her med bacon (B for bacon), salat (L for lettuce) og tomat (T for tomato) = BLT Sandwich! 😃

I tillegg hører det med rikelige mengder hvitløksmajones! 

Smashing kombo! 😍

 

 

Ingredienser: 

♥ 2 store skiver brød
♥ 1 ss smør
♥ 140 g bacon (1 pk, 6 skiver)
♥ 2 store salatblad (f eks crispisalat)
♥ 1 stor tomat
♥ 3 ss majones (se tips)
♥ 1 hvitløksfedd

 

Fremgangsmåte: 

Smør brødskivene med smør på begge sider. 

Stek dem i stekepanne på middels varme slik at de blir gylne og sprø. 

 

 

 

Stek bacon til det blir sprøtt. Jeg pleier å gjøre dette i stekeovnen. Legg baconskiver utover en bakepapirdekket stekeplate.

 

 

Stek bacon midt i ovnen ved 200°C i 10 - 15 minutter, eller til du ser at det begynner å få god farge og bli sprøtt. 

 

 

Legg de stekte baconskivene på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett. 

 

 

Lag hvitløksmajones ved å blande majones med presset hvitløksfedd. 

 

 

Montering: 

Smør godt med hvitløksmajones på den nederste toasten. 

 

 

Dekk med salatblad og tomatskiver. 

 

 

Legg baconskivene oppå tomatskivene i et tykt lag. 

 

 

Legg på et nytt lag salat og deretter resten av hvitløksmajonesen. 

 

 

Topp med den øverste toasten. 

 

 

WOW! For en digg sandwich! 

 

 

 

Tips: 

♥ Bruk gjerne Hellmann's Real Mayonnaise for mest mulig autentisk, amerikansk smak (fås kjøpt i mange norske matbutikker).

 

 

♥ Men annen type majones går også bra å bruke. Du kan selvfølgelig gjerne bruke hjemmelaget hvitløksmajones, se super oppskrift på Aioli

♥ BLT Sandwich smaker best nylaget. 

♥ Se også oppskrift på den vel så berømte Club Sandwich

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

BLT Sandwich
Ingredienser

♥ 2 store skiver brød
♥ 1 ss smør
♥ 140 g bacon (1 pk, 6 skiver)
♥ 2 store salatblad (f eks crispisalat)
♥ 1 stor tomat
♥ 3 ss majones (se tips)
♥ 1 hvitløksfedd

Fremgangsmåte

Smør brødskivene med smør på begge sider. 

Stek dem i stekepanne på middels varme slik at de blir gylne og sprø. 

Stek bacon til det blir sprøtt. Jeg pleier å gjøre dette i stekeovnen. Legg baconskiver utover en bakepapirdekket stekeplate.

Stek bacon midt i ovnen ved 200°C i 10 - 15 minutter, eller til du ser at det begynner å få god farge og bli sprøtt. Legg de stekte baconskivene på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett. 

Lag hvitløksmajones ved å blande majones med presset hvitløksfedd. 
 

Montering: 
Smør godt med hvitløksmajones på den nederste toasten. Dekk med salatblad og tomatskiver. 

Legg baconskivene oppå tomatskivene i et tykt lag. 

Legg på et nytt lag salat og deretter resten av hvitløksmajonesen. 

Topp med den øverste toasten. 

Tips

♥ Bruk gjerne Hellmann's Real Mayonnaise for mest mulig autentisk, amerikansk smak (fås kjøpt i mange norske matbutikker).

♥ Men annen type majones går også bra å bruke. Du kan selvfølgelig gjerne bruke hjemmelaget hvitløksmajones, se super oppskrift på Aioli

♥ BLT Sandwich smaker best nylaget. 

♥ Se også oppskrift på den vel så berømte Club Sandwich

Brødbakst
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift