BLT Sandwich

BLT Sandwich er en amerikansk klassiker!

To sprøstekte toast fylles her med bacon (B for bacon), salat (L for lettuce) og tomat (T for tomato) = BLT Sandwich! 😃

I tillegg hører det med rikelige mengder hvitløksmajones! 

Smashing kombo! 😍

 

 

Ingredienser: 

2 store skiver brød
1 ss smør
140 g bacon (1 pk, 6 skiver)
2 store salatblad (f eks crispisalat)
1 stor tomat
3 ss majones (se tips)
1 hvitløksfedd

 

Fremgangsmåte: 

Smør brødskivene med smør på begge sider. 

Stek dem i stekepanne på middels varme slik at de blir gylne og sprø. 

 

 

 

Stek bacon til det blir sprøtt. Jeg pleier å gjøre dette i stekeovnen. Legg baconskiver utover en bakepapirdekket stekeplate.

 

 

Stek bacon midt i ovnen ved 200°C i 10 - 15 minutter, eller til du ser at det begynner å få god farge og bli sprøtt. 

 

 

Legg de stekte baconskivene på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett. 

 

 

Lag hvitløksmajones ved å blande majones med presset hvitløksfedd. 

 

 

Montering: 

Smør godt med hvitløksmajones på den nederste toasten. 

 

 

Dekk med salatblad og tomatskiver. 

 

 

Legg baconskivene oppå tomatskivene i et tykt lag. 

 

 

Legg på et nytt lag salat og deretter resten av hvitløksmajonesen. 

 

 

Topp med den øverste toasten. 

 

 

WOW! For en digg sandwich! 

 

 

 

Tips: 

Bruk gjerne Hellmann's Real Mayonnaise for mest mulig autentisk, amerikansk smak (fås kjøpt i mange norske matbutikker).

 

 

Men annen type majones går også bra å bruke. Du kan selvfølgelig gjerne bruke hjemmelaget hvitløksmajones, se super oppskrift på Aioli

BLT Sandwich smaker best nylaget. 

Se også oppskrift på den vel så berømte Club Sandwich

 

 

      

BLT Sandwich
Ingredienser

2 store skiver brød
1 ss smør
140 g bacon (1 pk, 6 skiver)
2 store salatblad (f eks crispisalat)
1 stor tomat
3 ss majones (se tips)
1 hvitløksfedd

Fremgangsmåte

Smør brødskivene med smør på begge sider. 

Stek dem i stekepanne på middels varme slik at de blir gylne og sprø. 

Stek bacon til det blir sprøtt. Jeg pleier å gjøre dette i stekeovnen. Legg baconskiver utover en bakepapirdekket stekeplate.

Stek bacon midt i ovnen ved 200°C i 10 - 15 minutter, eller til du ser at det begynner å få god farge og bli sprøtt. Legg de stekte baconskivene på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett. 

Lag hvitløksmajones ved å blande majones med presset hvitløksfedd. 
 

Montering: 
Smør godt med hvitløksmajones på den nederste toasten. Dekk med salatblad og tomatskiver. 

Legg baconskivene oppå tomatskivene i et tykt lag. 

Legg på et nytt lag salat og deretter resten av hvitløksmajonesen. 

Topp med den øverste toasten. 

Tips

Bruk gjerne Hellmann's Real Mayonnaise for mest mulig autentisk, amerikansk smak (fås kjøpt i mange norske matbutikker).

Men annen type majones går også bra å bruke. Du kan selvfølgelig gjerne bruke hjemmelaget hvitløksmajones, se super oppskrift på Aioli

BLT Sandwich smaker best nylaget. 

Se også oppskrift på den vel så berømte Club Sandwich

Brødbakst
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift