Brukere online: 164
Brukere i dag: 1072
Brukere siste 7 dager: 195598
Annonse: Brie de Paris
Hei dere!
I dag blir det en herlig Briekake her på bloggen!
Dette er en lite unntak fra det søte, men spennende osteretter er noe jeg alltid synes er gøy å prøve ut.
Dessuten blir denne Briekaken litt søt likevel, fordi den inneholder tørkede aprikoser, rosiner og valnøtter. For øvrig består fyllet av kremete chevre som smaker herlig av hvitløk og urter.
Briekaken er enkel og morsom å lage, den ser vakker ut og smaker fortreffelig!
Ingredienser:
♥ 1 stor Brie (jeg bruker Brie de Paris, 500 gram)
Fyll:
♥ 150 g kremete chevre (se tips)
♥ 125 g chevre med urter og hvitløk (se tips)
♥ 1 dl tørkede aprikoser
♥ 1 dl lyse rosiner
♥ 1 dl valnøtter
Pynt:
♥ 100 g kremost naturell
♥ et par aprikoser
♥ noen hele valnøtter
♥ fersk timian
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Del Brien på midten med en stor, taggete kniv.
Rør sammen chevre, tørket frukt som er delt i små biter og hakkede valnøtter.
Smør blandingen oppå den ene brie-halvdelen i et tykt, jevnt lag.
Legg på den andre brie-halvdelen.
Smør toppen av Briekaken med kremost.
Pynt med noen hele valnøtter, aprikosbiter og fersk timian.
Oppbevares kjølig, men la gjerne Briekaken stå i romtemperatur noen timer før servering så den får en bløtere konsistens.
Serveres med for eksempel varme baguetter, salte kjeks eller hjemmelagde knekkebrød.
Tips:
♥ Jeg har her brukt to typer smørbar chevre som fyll, og jeg synes at den med gressløk og hvitløk ga veldig god smak på fyllet.
Men her går det like fint med vanlig chevre. Finner du ikke den smørbare varianten i butikken, kan du mose chevren sammen med litt crème fraîche eller kremost naturell, og vil du ha hvitløksmaken, kan du smake til fyllet med et par pressede hvitløksfedd og hakket gressløk.
♥ Du kan variere med ulike typer nøtter og tørket frukt.
Ser stilig ut, ikke sant?
Perfekt sammen med varme baguetteskiver!
YUM!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen. Ostene som er nevnt i innlegget fås blant annet kjøpt hos Coop Mega og Meny.
♥ 1 stor Brie (jeg bruker Brie de Paris, 500 gram)
Fyll:
♥ 150 g kremete chevre (se tips)
♥ 125 g chevre med urter og hvitløk (se tips)
♥ 1 dl tørkede aprikoser
♥ 1 dl lyse rosiner
♥ 1 dl valnøtter
Pynt:
♥ 100 g kremost naturell
♥ noen hele valnøtter
♥ fersk timian
Finn frem ingrediensene.
Del Brien på midten med en stor, taggete kniv.
Rør sammen chevre, tørket frukt som er delt i små biter og hakkede valnøtter.
Smør blandingen oppå den ene brie-halvdelen i et tykt, jevnt lag. Legg på den andre brie-halvdelen.
Smør toppen av Briekaken med kremost og pynt med noen hele valnøtter, aprikosbiter og fersk timian.
Oppbevares kjølig, men la gjerne Briekaken stå i romtemperatur noen timer før servering så den får en bløtere konsistens.
Serveres med for eksempel varm baguette, salte kjeks eller hjemmelagde knekkebrød.
♥ Jeg har her brukt smørbar chevre som fyll, og jeg synes at den med gressløk og hvitløk ga veldig god smak på fyllet. Men her går det like fint med vanlig chevre. Finner du ikke den smørbare varianten i butikken, kan du mose chevren sammen med litt crème fraîche eller kremost naturell, og vil du ha hvitløksmaken, kan du smake til fyllet med et par pressede hvitløksfedd og hakket gressløk.
♥ Du kan variere med ulike typer nøtter og tørket frukt.
3 kommentarer
Fin blogg!
Fin blogg!
WOW!! Og denne kan man helt
WOW!! Og denne kan man helt sikkert lage med en mindre brie og med en annen ost en chever også, ikke sant!? Bare venter på en anledning til å kunne lage denne snarest!!
Kjempegod kake! Skal absolutt
Kjempegod kake! Skal absolutt lage den igjen! :)
Skriv ny kommentar