Brownies med Baileys sjokoladefudgeglasur

Hei dere!

Her kommer noe godt til helgen! Dette er himmelsk gode, bløte brownies med kraftig sjokoladesmak, som dekkes med et tykt lag syyykt god glasur laget med melkesjokolade og Baileys. Yum  Yum  Yum  

 

 

Likørsmaken er mild, men merkes akkurat nok til å gjøre kaken usedvanlig god.

 


... nam! 

 

 

Oppskriften passer til liten langpanne.

 

Ingredienser:

Brownies:

♥ 225 g smør
♥ 25 g kakaopulver
♥ 350 g kokesjokolade
♥ 5 egg
♥ 300 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 175 g hvetemel

Baileys Sjokoladefudgeglasur:
♥ 2 dl søtet kondensert melk (se tips)
♥ 600 g melkesjokolade
♥ 1 dl Baileys
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 0,5 ts maldonsalt


Fremgangsmåte: 

Brownies:

Smelt smøret. Ha kakaopulver og oppdelt kokesjokolade i kjelen med det varme smøret. La dette stå på svak varme og rør forsiktig til sjokoladen har smeltet.

Visp egg, hvitt og brunt sukker og vaniljeekstrakt lett sammen. Rør inn sjokoladesmøret. Vend inn hvetemelet.

Hell deigen i en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Kaken skal fortsatt kjennes bløt når den er ferdigstekt.

Avkjøl kaken i kjøleskapet i minst 3 timer.

 

Baileys sjokoladefudgeglasur:

Sett en metallbolle over en kjele med kokende vann. Ha søtet, kondensert melk i bollen. Del melkesjokolade i mindre biter og ha bitene i bollen. Hell over Baileys og dryss over litt salt.

La dette stå over den varme dampen slik at melkesjokoladen smelter sakte. Rør av og til. Ta bollen av varmen når sjokoladen har smeltet helt og la blandingen avkjøles litt.

Ta langpannen med brownies ut av kjøleskapet og hell sjokoladeblandingen over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der over natten, slik at glasuren stivner helt.

 

 


Servering:

Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i små firkanter.

 

 

Det er lurt å bruke en stor kniv som dyppes ofte i varmt vann, for å få pene kakestykker. 

 

 

Baileys og sjokolade er aldri feil...  Smile  

 

 

For deg som liker litt mektige, saftige sjokoladekaker... 

 

 

Godt til kaffekoppen! 

 

 

En digg kakebit!  Icon e biggrin  

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du bruker søtet, kondensert melk i glasuren (som er tykk, lysegul og seig i konsistensen) for at glasuren skal stivne og få den rette smaken. Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks (ca. 400 gram), og 2 dl tilsvarer i underkant av en slik boks.

♥ Dette er en mektig kake, så ikke lage kakestykkene for store. Browniesbitene kan gjerne fryses.

 

 

Anbefaler deg virkelig å smake denne spennende brownies-varianten.

 

 

Skikkelig god kake! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Brownies med Baileys sjokoladefudgeglasur
Ingredienser

Brownies:
♥ 225 g smør
♥ 25 g kakaopulver
♥ 350 g kokesjokolade
♥ 5 egg
♥ 300 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 175 g hvetemel

Baileys Sjokoladefudgeglasur:
♥ 2 dl søtet kondensert melk (se tips)
♥ 600 g melkesjokolade
♥ 1 dl Baileys
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 0,5 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

Brownies:
Smelt smøret. Ha kakaopulver og oppdelt kokesjokolade i kjelen med det varme smøret. La dette stå på svak varme og rør forsiktig til sjokoladen har smeltet.

Visp egg, hvitt og brunt sukker og vaniljeekstrakt lett sammen. Rør inn sjokoladesmøret. Vend inn hvetemelet.

Hell deigen i en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Kaken skal fortsatt kjennes bløt når den er ferdigstekt.

Avkjøl kaken i kjøleskapet i minst 3 timer.

Baileys sjokoladefudgeglasur:
Sett en metallbolle over en kjele med kokende vann. Ha søtet, kondensert melk i bollen. Del melkesjokolade i mindre biter og ha bitene i bollen. Hell over Baileys og dryss over litt salt.

La dette stå over den varme dampen slik at melkesjokoladen smelter sakte. Rør av og til. Ta bollen av varmen når sjokoladen har smeltet helt og la blandingen avkjøles litt.

Ta langpannen med brownies ut av kjøleskapet og hell sjokoladeblandingen over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der over natten, slik at glasuren stivner helt.

Servering:
Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i små firkanter.

Tips

♥ Det er viktig at du bruker søtet, kondensert melk i glasuren (som er tykk, lysegul og seig i konsistensen) for at glasuren skal stivne og få den rette smaken. Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks (ca. 400 gram), og 2 dl tilsvarer i underkant av en slik boks.

♥ Dette er en mektig kake, så ikke lage kakestykkene for store. Browniesbitene kan gjerne fryses.

Sesong
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Hei Sara, du kan bytte ut Baileys med noe annet flytende med smak, for eksempel kaffe. Eller du kan rett og slett bare øke mengden søtet, kondensert melk med 1 dl slik at det blir 3 dl til sammen.

Hei, ja det går helt fint å bytte ut noe av melkesjokoladen i sjokoladefudgeglasuren med kokesjokolade. Da blir sjokoladesmaken mer fremtredende og fargen litt mørkere, så klart. :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift