Brukere online: 1305
Brukere i dag: 6411
Brukere siste 7 dager: 194361
Italiensk Capresesalat (se Insalata Caprese) er en tomat- og mozzarellasalat som alltid slår an!
Legger du til søte, norske jordbær, blir salaten ekstra deilig og sommerlig!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 500 g søte jordbær
♥ 350 g småtomater
♥ 3 mozzarella (à 125 gram hver, se tips)
♥ 1 neve friske basilikumblader
♥ 2 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 ss balsamico glaze (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Rens jordbærene og skjær dem og småtomatene i mindre biter.
Skjær mozzarella i skiver.
Legg jordbær, småtomater og mozzarellaskivene på et serveringsfat.
Dander med frisk basilikum (bruk enten hele basilikumblader eller klipp bladene i strimler, som jeg har gjort her).
Ringle over god olivenolje og balsamico glaze. Kvern over salt og pepper.
Serveres nylaget!
Dette er en nydelig sommersalat!
Tips:
♥ Bruk søte jordbær (helst norske) og søte, smakfulle tomater.
♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake. Den beste smaken får du om du bruker mozzarella laget av bøffelmelk. Det går imidlertid også helt fint å bruke mozzarella som er laget med kumelk.
♥ Viktig at du bruker olivenolje av god kvalitet.
♥ Crema di balsamico (Balsamico glaze) er en søt, tyktflytende glaze laget på balsamicoeddik og fås kjøpt i de fleste velassorterte, norske matbutikkene. For hjemmelaget balsamico glaze, se oppskrift på Redusert Balsamico.
♥ For en annen vri på den klassiske Capresesalaten, se Caprese med vannmelon og mozzarella.
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g søte jordbær
♥ 350 g småtomater
♥ 3 mozzarella (à 125 gram hver, se tips)
♥ 1 neve friske basilikumblader
♥ 2 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 ss balsamico glaze (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Rens jordbærene og skjær dem og småtomatene i mindre biter.
Skjær mozzarella i skiver.
Legg jordbær, småtomater og mozzarellaskivene på et serveringsfat.
Dander med frisk basilikum (bruk enten hele basilikumblader eller klipp bladene i strimler, som jeg har gjort her).
Ringle over god olivenolje og balsamico glaze. Kvern over salt og pepper.
Serveres nylaget!
♥ Bruk søte jordbær (helst norske) og søte, smakfulle tomater.
♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake. Den beste smaken får du om du bruker mozzarella laget av bøffelmelk. Det går imidlertid også helt fint å bruke mozzarella som er laget med kumelk.
♥ Viktig at du bruker olivenolje av god kvalitet.
♥ Crema di balsamico (Balsamico glaze) er en søt, tyktflytende glaze laget på balsamicoeddik og fås kjøpt i de fleste velassorterte, norske matbutikkene. For hjemmelaget balsamico glaze, se oppskrift på Redusert Balsamico.
♥ For en annen vri på den klassiske Capresesalaten, se Caprese med vannmelon og mozzarella.
Skriv ny kommentar