Brukere online: 1792
Brukere i dag: 19441
Brukere siste 7 dager: 195104
Pollo alla cacciatore er en tradisjonsrik gryte med kylling som visst nok opprinnelig stammer fra Toscana, men som nå er populær over hele Italia og også i mange andre land (bare se alle treffene du får ved søk på Chicken Cacciatore 😊). Retten regnes som italiensk husmannskost, og den lages i mange varianter.
"Cacciatore" betyr "jeger" på italiensk, og "Pollo alla cacciatore" dermed noe i retning av "kylling på jegerens måte". Typiske ingredienser i denne retten er, i tillegg til kylling, som regel sopp, løk, tomater, paprika, oliven, vin og urter. Bruk gjerne en hel kylling som du parterer i mindre stykker på jegers vis. 😃 Jeg valgte den enkle utveien ved å kjøpe kyllinglår, ferdig delt opp i overlår og kyllingklubber.
Gryten skal putre lenge slik at kyllingkjøttet blir supermørt og saftig.
Serveres varm sammen med pasta og/eller godt brød og smør.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1200 g kyllinglår (600 g overlår og 600 g klubber)
♥ 4 ss olivenolje
♥ 1 løk
♥ 6 fedd hvitløk
♥ 250 g aromasopp
♥ 1 gulrot
♥ 1 rød paprika
♥ 1 grønn paprika
♥ 3 dl rødvin (se tips)
♥ 400 g hakkede, hermetiske tomater (se tips)
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 3 laurbærblad
♥ 1 bunt frisk timian
♥ 100 g sorte oliven (avrent vekt)
♥ kvernet salt og pepper
♥ litt frisk persille
Servering:
♥ 500 g pasta (se tips)
♥ godt brød og smør
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Finn også frem en traktørpanne med litt høye kanter, og som tåler å settes i stekeovnen.
Stek kyllingstykkene i stekepanne med olivenolje. Bruk nokså høy varme og la kyllingstykkene få god stekeskorpe. Ikke stek for mange stykker av gangen. Jeg brukte her 600 g kylling overlår og 600 g kyllingklubber som jeg stekte hver for seg. Dersom du kjøper hele kyllinglår, kan du gjerne skjære dem i to før du steker dem.
Krydre kyllingstykkene med kvernet salt og pepper underveis i stekingen. Legg de stekte kyllingstykkene til side.
Ha litt mer olje i pannen og tilsett hakket løk og hvitløk. La dette steke på middels varme i et par minutter så løken blir blank og gyllen.
Skjær sopp, gulrot og paprika i grove biter og legg i pannen.
Rør om og tilsett vin, hermetiske tomater og tomatpuré.
Bland godt sammen. Smak til sausen med litt kvernet salt og pepper. Legg laurbærblad i tomatsausen.
Legg så de stekte kyllingbitene tilbake i pannen.
Sett lokk på pannen og sett pannen deretter inn i stekeovnen, på midterste rille, ved 180°C i 1 time.
Ta pannen ut av ovnen og fordel over timian og oliven.
Sett pannen tilbake i stekeovnen (uten lokk denne gangen), på midterste rille, ved 180°C og la den stå i ca. 20 minutter til. Både grønnsaker og kyllingen skal være veldig møre når gryten er ferdig.
(Se tipsfeltet nedenfor dersom du heller ønsker å tilberede gryten på ovnsplaten.)
Dryss litt frisk persille over gryten rett før servering.
Kjempegod, italiensk kyllingrett! 😍
Serveres med nykokt pasta og/eller godt brød med smør.
Tips:
♥ Det sies at Pollo alla cacciatore lages med rødvin i Sør-Italia og med hvitvin i Nord-Italia. Jeg brukte rødvin her. Du kan bruke kyllingkraft i stedet for vin dersom du ønsker det, men da bør du også smaksette gryten med litt rødvinseddik eller balsamicoeddik for å få litt syre i sausen.
♥ Bruk hermetiske tomater av god kvalitet. Det har en del å si for smaken. 400 gram tilsvarer 1 boks. Hvis du bruker mer ordinær type hermetiske tomater, kan det være godt å smake til sausen med en liten klype sukker.
♥ Jeg brukte her frisk timian, som jeg liker veldig godt, men det er også mange som bruker frisk rosmarin i denne kyllingretten.
♥ Jeg valgte her å bruke en traktørpanne og sette den i stekeovnen i ca. 1,5 time. Du kan i stedet la gryten småputre under lokk på ovnsplaten. Bruk i så fall middels varme på platen og beregn ca 1 til 1,5 time til kyllingen er skikkelig mør. Pass på innimellom så gryten ikke koker tørr og spe eventuelt med litt vann eller kyllingkraft.
♥ Jeg synes det er gøy å variere med pasta i ulike fasonger. Her ser du varianten jeg brukte denne gangen, som kalles for Garganelli.
♥
Buon appetito!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1200 g kyllinglår (600 g overlår og 600 g klubber)
♥ 4 ss olivenolje
♥ 1 løk
♥ 6 fedd hvitløk
♥ 250 g aromasopp
♥ 1 gulrot
♥ 1 rød paprika
♥ 1 grønn paprika
♥ 3 dl rødvin (se tips)
♥ 400 g hakkede, hermetiske tomater (se tips)
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 3 laurbærblad
♥ 1 bunt frisk timian
♥ 100 g sorte oliven (avrent vekt)
♥ kvernet salt og pepper
♥ litt frisk persille
Servering:
♥ 500 g pasta (se tips)
♥ godt brød og smør
Finn frem ingrediensene. Finn også frem en traktørpanne med litt høye kanter, og som tåler å settes i stekeovnen.
Stek kyllingstykkene i stekepanne med olivenolje. Bruk nokså høy varme og la kyllingstykkene få god stekeskorpe. Ikke stek for mange stykker av gangen. Jeg brukte her 600 g kylling overlår og 600 g kyllingklubber som jeg stekte hver for seg. Dersom du kjøper hele kyllinglår, kan du gjerne skjære dem i to før du steker dem. Krydre kyllingstykkene med kvernet salt og pepper underveis i stekingen. Legg de stekte kyllingstykkene til side.
Ha litt mer olje i pannen og tilsett hakket løk og hvitløk. La dette steke på middels varme i et par minutter så løken blir blank og gyllen.
Skjær sopp, gulrot og paprika i grove biter og legg i pannen. Rør om og tilsett vin, hermetiske tomater og tomatpuré. Bland godt sammen. Smak til sausen med litt kvernet salt og pepper. Legg laurbærblad i tomatsausen.
Legg så de stekte kyllingbitene tilbake i pannen.
Sett lokk på pannen og sett pannen deretter inn i stekeovnen, på midterste rille, ved 180°C i 1 time.
Ta pannen ut av ovnen og fordel over timian og oliven. Sett pannen tilbake i stekeovnen (uten lokk denne gangen), på midterste rille, ved 180°C og la den stå i ca. 20 minutter til. Både grønnsaker og kyllingen skal være veldig møre når gryten er ferdig. (Se tipsfeltet nedenfor dersom du heller ønsker å tilberede gryten på ovnsplaten.)
Dryss litt frisk persille over gryten rett før servering.
Serveres med nykokt pasta og/eller godt brød med smør.
♥ Det sies at Pollo alla cacciatore lages med rødvin i Sør-Italia og med hvitvin i Nord-Italia. Jeg brukte rødvin her. Du kan bruke kyllingkraft i stedet for vin dersom du ønsker det, men da bør du også smaksette gryten med litt rødvinseddik eller balsamicoeddik for å få litt syre i sausen.
♥ Bruk hermetiske tomater av god kvalitet. Det har en del å si for smaken. 400 gram tilsvarer 1 boks. Hvis du bruker mer ordinær type hermetiske tomater, kan det være godt å smake til sausen med en liten klype sukker.
♥ Jeg brukte her frisk timian, som jeg liker veldig godt, men det er også mange som bruker frisk rosmarin i denne kyllingretten.
♥ Jeg valgte her å bruke en traktørpanne og sette den i stekeovnen i ca. 1,5 time. Du kan i stedet la gryten småputre under lokk på ovnsplaten. Bruk i så fall middels varme på platen og beregn ca 1 til 1,5 time til kyllingen er skikkelig mør. Pass på innimellom så gryten ikke koker tørr og spe eventuelt med litt vann eller kyllingkraft.
♥ Jeg synes det er gøy å variere med pasta i ulike fasonger. Jeg brukte denne gangen en variant som kalles for Garganelli.
Skriv ny kommentar