Brukere online: 3234
Brukere i dag: 39062
Brukere siste 7 dager: 230788
Når det står "Florentine" som betegnelse på en rett, betyr det som regel at retten serveres i en deilig, kremet spinatsaus ("Sauce à la florentine"). Denne spinatsausen inneholder typisk finhakket sjalottløk, hvitløk, hvitvin og revet parmesan i tillegg til spinat og kyllingkraft.
Sausen serveres gjerne med laks, hvit fisk, egg, pasta eller - som her - kylling ("Poulet à la florentine").
Det sies at dette er en fransk rett, som likevel har sin opprinnelse fra Firenze ("Florence" på fransk). Dette visst nok i forbindelse med at Chatherine de Medici fra aristokratmiljøet i Firenze giftet seg med prins Henry II fra Frankrike i 1533 (begge var da kun 14 år). Som ny fransk prinsesse insisterte hun på å få med seg de italienske kokkene sine til Frankrike.
Chicken Florentine har etter hvert også blitt en veldig populær rett i USA!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 750 g kyllingfilet
♥ kvernet salt og pepper
♥ 0,5 dl hvetemel
♥ 3 ss smør
♥ 2 ss olivenolje
♥ 5 fedd hvitløk
♥ 2 sjalottløk
♥ 3 dl kyllingkraft
♥ 2 dl hvitvin
♥ 1 ts herbes de provence (provencekrydder, se tips)
♥ 1 ss maisenna
♥ 2 ss vann
♥ 300 g spinat
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 dl parmesan, revet
Servering:
♥ kokt ris
♥ revet parmesan
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Krydre kyllingfiletene med kvernet salt og pepper på begge sider.
Ha hvetemel på en tallerken og vend kyllingfiletene i hvetemelet så de blir godt dekket på begge sider. Rist vekk overflødig mel.
Finn frem en stor stekepanne med høye kanter. Ha 2 ss smør og 2 ss olje i pannen og stek kyllingfiletene så de blir gylne, får god stekeskorpe på begge sider og blir gjennomstekte inni (ca. 5 minutter på hver side).
Legg kyllingfiletene til side mens du tilbereder sausen (ikke vask stekepannen, men behold fettet fra stekingen av kyllingfiletene).
Ha fint hakket hvitløk og sjalottløk i pannen sammen med en ny ss smør. La dette steke på middels varme i et par minutter.
Rør inn kyllingkraft, hvitvin og provencekrydder.
La dette småkoke i ca 5 minutter.
Rør maisenna ut i litt kaldt vann. Ha dette i pannen og rør rundt (dette vil tykne sausen litt).
Legg kyllingfiletene tilbake i pannen og la dem småkoke i sausen i et par minutter. Legg spinat i pannen.
Rør til spinatbladene "klapper sammen" og blander seg med sausen.
Tilsett kremfløte og revet parmesan.
Sett platen på middels varme og rør til osten smelter inn i sausen.
Øs sausen ofte over kyllingfiletene slik at de trekker til seg saus og blir saftige.
Serveres nylaget med kokt ris som tilbehør. Topp retten med et dryss revet parmesan.
Oh la la - dette ser så lekkert ut!
Veldig god smak på sausen!
Tips:
♥ Pass på at kyllingfiletene varmebehandles lenge nok til at de er helt gjennomstekte inni.
♥ Herbes de Provence (Provencekrydder) er en krydderblanding som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Krydderblandingen består av tørkede krydderurter som er typiske for Provence-området i Frankrike. Akkurat hvilke krydder som brukes kan variere, men ofte inngår timian, oregano, rosmarin, basilikum, merian, salvie og fennikelfrø.
♥ Sausen inneholder litt hvitvin, som kjøpes på polet. Det er ikke så nøye hvilken type hvitvin du bruker. Alkoholen fordunster ved kokingen av sausen, så det er trygt å servere denne retten også til barn.
♥ Bruk ferskrevet parmesan. Det gir bedre smak enn parmesan som fås kjøpt ferdigrevet.
♥ Chicken Florentine kan serveres med ris, men er også godt med pasta eller potetmos.
Nydelig kyllingrett! 😍
Bon appetit!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 750 g kyllingfilet
♥ kvernet salt og pepper
♥ 0,5 dl hvetemel
♥ 3 ss smør
♥ 2 ss olivenolje
♥ 5 fedd hvitløk
♥ 2 sjalottløk
♥ 3 dl kyllingkraft
♥ 2 dl hvitvin
♥ 1 ts herbes de provence (provencekrydder, se tips)
♥ 1 ss maisenna
♥ 2 ss vann
♥ 300 g spinat
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 dl parmesan, revet
Servering:
♥ kokt ris
♥ revet parmesan
Krydre kyllingfiletene med kvernet salt og pepper på begge sider.
Ha hvetemel på en tallerken og vend kyllingfiletene i hvetemelet så de blir godt dekket på begge sider. Rist vekk overflødig mel.
Finn frem en stor stekepanne med høye kanter. Ha 2 ss smør og 2 ss olje i pannen og stek kyllingfiletene så de blir gylne, får god stekeskorpe på begge sider og blir gjennomstekte inni (ca. 5 minutter på hver side).
Legg kyllingfiletene til side mens du tilbereder sausen (ikke vask stekepannen, men behold fettet fra stekingen av kyllingfiletene).
Ha fint hakket hvitløk og sjalottløk i pannen sammen med en ny ss smør. La dette steke på middels varme i et par minutter.
Rør inn kyllingkraft, hvitvin og provencekrydder. La dette småkoke i ca 5 minutter.
Rør maisenna ut i litt kaldt vann. Ha dette i pannen og rør rundt (dette vil tykne sausen litt).
Legg kyllingfiletene tilbake i pannen og la dem småkoke i sausen i et par minutter. Legg spinat i pannen og rør til spinatbladene "klapper sammen" og blander seg med sausen.
Tilsett kremfløte og revet parmesan. Sett platen på middels varme og rør til osten smelter inn i sausen.
Serveres nylaget med kokt ris som tilbehør. Topp retten med et dryss revet parmesan.
♥ Pass på at kyllingfiletene varmebehandles lenge nok til at de er helt gjennomstekte inni.
♥ Herbes de Provence (Provencekrydder) er en krydderblanding som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Krydderblandingen består av tørkede krydderurter som er typiske for Provence-området i Frankrike. Akkurat hvilke krydder som brukes kan variere, men ofte inngår timian, oregano, rosmarin, basilikum, merian, salvie og fennikelfrø.
♥ Sausen inneholder litt hvitvin, som kjøpes på polet. Det er ikke så nøye hvilken type hvitvin du bruker. Alkoholen fordunster ved kokingen av sausen, så det er trygt å servere denne retten også til barn.
♥ Bruk ferskrevet parmesan. Det gir bedre smak enn parmesan som fås kjøpt ferdigrevet.
♥ Chicken Florentine kan serveres med ris, men er også godt med pasta eller potetmos.
Skriv ny kommentar