Brukere online: 2515
Brukere i dag: 37907
Brukere siste 7 dager: 198433
350 g hvetemel
100 g melis
250 g smør
Pynt:
1 eggehvite
30 stk cocktailbær i flere farger
35 g mandelflarn uten skall
Bland mel og melis. Smuldre i smør og kna deigen sammen (deigen kan også kjøres raskt sammen i food processor).
Knus mandelflarnen mellom hendene og ha dette i en skål. Del cocktailbærene i to.
Del deigen opp i 60 emner. Trill hvert emne til en kule. Pensle kulene med litt eggehvite. Trykk et halvt cocktailbær ned i hver kake. Press sidene på kakene i skålen med de lettknuste mandelflarnene.
Legg kakene på bakepapirkledde stekeplater og stek dem gyldne midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min. Avkjøles på rist.
Cocktailbær i rød farge er lettest å få tak i, men du får kjøpt gule og grønne cocktailbær i mange store matvarebutikker, for eksempel på Mega og på ICA.
Hensikten med å pensle småkakene med eggehvite er at cocktailbærene ikke så lett skal falle av de ferdigstekte kakene.
”Cocktailkaker” oppbevares i tettsluttet kakeboks med litt matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke kleber seg inn i hverandre.
Skriv ny kommentar