
Brukere online: 410
Brukere i dag: 759
Brukere siste 7 dager: 182712
Crispy Rice Salad har gått viralt i det siste! 😍
Å toppe en salat med sprøstekt, krydret ris, er både digg og en utmerket måte å bruke opp ris på som man måtte ha til overs.
Salaten kan varieres med de ingrediensene du liker og har for hånden. Her har jeg laget en salat med deilige, asiatiske smaker, der risen smaksettes med soyasaus, sesamolje og chilisaus før steking. Til selve salaten har jeg brukt rødkål, agurk, vårløk, avokado og edamamebønner. I tillegg bruker jeg ovnsbakt laks smaksatt med salt, pepper og hvitløkspulver. Over det hele heller jeg en smakfull dressing med honning, ferskrevet ingefær, olivenolje og sesamolje, riseddik og soyasaus. Topp med sesamfrø, litt chili og frisk koriander.
Friskt, sunt, fargerikt og veldig godt!
Ingredienser:
Sprøstekt ris:
♥ 7 dl jasminris (ferdig kokt, se tips)
♥ 2 ss soyasaus
♥ 2 ss sesamolje
♥ 2 ss sriracha chilisaus
Ovnsbakt laks:
♥ 300 g laksefilet (uten skinn og ben)
♥ 1 ts hvitløkspulver
♥ kvernet salt og pepper
♥ 2 ss olivenolje
Dressing med honning og ingefær:
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 0,5 dl sesamolje
♥ 3 ss soyasaus
♥ 3 ss riseddik
♥ 2 ss honning
♥ 1 ss ferskrevet ingefær
♥ 0,5 ts salt
Salat:
♥ 300 g rødkål
♥ 1 agurk
♥ 1 stor avokado
♥ 0,5 lime
♥ 2 dl edamamebønner
♥ 4 vårløk
♥ 0,5 rød chili (kan sløyfes)
♥ 1 bunt frisk koriander
♥ 2 ss hvite og sorte sesamfrø
Fremgangsmåte:
Sprøstekt ris:
Ha kokt ris utover en bakepapirdekket stekeplate.
Fordel over soyasaus, sesamolje og sriracha.
Bland godt sammen.
Stek risen i midten av stekeovnen ved 200°C i ca. 35–45 minutter. Vend litt rundt på risen et par ganger i løpet av steketiden, slik at den blir jevnt stekt.
Ovnsbakt laks:
Legg laksestykket i en liten ildfast form. Krydre med hvitløkspulver, salt og pepper.
Drypp over olivenolje.
Stek laksen i midten av stekeovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.
Dressing med honning og ingefær:
Ha ingrediensene til dressingen i en skål.
Bland sammen.
Salaten:
Snitt opp rødkålen og ha i en salatbolle.
Skrell agurken og kutt opp i skiver, som deles på midten. Legg bitene i salatbollen.
Skjær avokado i terninger og ha i bollen. Press limesaft over avokadoterningene.
Forvell edamamebønner i kokende varmt vann i noen minutter som anvist på pakningen. Hell av vannet og ha bønnene i salaten.
Hell dressingen over salaten.
Legg laksebiter over salaten.
Ha over masse sprøstekt ris (ha resten av den sprøstekte risen i en bolle ved siden av som man kan forsyne seg av etter hvert).
Pynt med finkuttet vårløk (og eventuelt noen tynne skiver rød chili), frisk koriander og dryss over sesamfrø.
Herlig salat med masse smak! 😍
Tips:
♥ Det er ikke så nøye om du bruker akkurat 7 dl kokt ris. Poenget er at du kan bruke opp den kokte risen du måtte ha til overs, enten det er mer eller mindre enn 7 dl. Tilpass mengden salatingredienser ut fra hvor mye ris du har.
♥ Ingrediensene til denne salaten fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Du kan variere grønnsakene med hva du måtte like og ha for hånden.
♥ Bruk gjerne laksefilet av god kvalitet (mid loin) for ekstra god smak.
♥ Den sprøstekte risen kan tilberedes flere dager i forveien. Oppbevar den i en boks, så holder den seg sprø.
♥
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sprøstekt ris:
♥ 7 dl jasminris (ferdig kokt, se tips)
♥ 2 ss soyasaus
♥ 2 ss sesamolje
♥ 2 ss sriracha chilisaus
Ovnsbakt laks:
♥ 300 g laksefilet (uten skinn og ben)
♥ 1 ts hvitløkspulver
♥ kvernet salt og pepper
♥ 2 ss olivenolje
Dressing med honning og ingefær:
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 0,5 dl sesamolje
♥ 3 ss soyasaus
♥ 3 ss riseddik
♥ 2 ss honning
♥ 1 ss ferskrevet ingefær
♥ 0,5 ts salt
Salat:
♥ 300 g rødkål
♥ 1 agurk
♥ 1 stor avokado
♥ 0,5 lime
♥ 2 dl edamamebønner
♥ 4 vårløk
♥ 0,5 rød chili (kan sløyfes)
♥ 1 bunt frisk koriander
♥ 2 ss hvite og sorte sesamfrø
Sprøstekt ris:
Ha kokt ris utover en bakepapirdekket stekeplate. Fordel over soyasaus, sesamolje og sriracha. Bland godt sammen.
Stek risen i midten av stekeovnen ved 200°C i ca. 35–45 minutter. Vend litt rundt på risen et par ganger i løpet av steketiden, slik at den blir jevnt stekt.
Ovnsbakt laks:
Legg laksestykket i en liten ildfast form. Krydre med hvitløkspulver, salt og pepper. Drypp over olivenolje.
Stek laksen i midten av stekeovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.
Dressing med honning og ingefær:
Ha ingrediensene til dressingen i en skål. Bland sammen.
Salaten:
Snitt opp rødkålen og ha i en salatbolle. Skrell agurken og kutt opp i skiver, som deles på midten. Legg bitene i salatbollen. Skjær avokado i terninger og ha i bollen. Press limesaft over avokadoterningene.
Forvell edamamebønner i kokende varmt vann i noen minutter som anvist på pakningen. Hell av vannet og ha bønnene i salaten.
Hell dressingen over salaten.
Legg laksebiter over salaten.
Ha over masse sprøstekt ris (ha resten av den sprøstekte risen i en bolle ved siden av som man kan forsyne seg av etter hvert).
Pynt med finkuttet vårløk (og eventuelt noen tynne skiver rød chili), frisk koriander og dryss over sesamfrø.
♥ Det er ikke så nøye om du bruker akkurat 7 dl kokt ris. Poenget er at du kan bruke opp den kokte risen du måtte ha til overs, enten det er mer eller mindre enn 7 dl. Tilpass mengden salatingredienser ut fra hvor mye ris du har.
♥ Ingrediensene til denne salaten fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Du kan variere grønnsakene med hva du måtte like og ha for hånden.
♥ Bruk gjerne laksefilet av god kvalitet (mid loin) for ekstra god smak.
♥ Den sprøstekte risen kan tilberedes flere dager i forveien. Oppbevar den i en boks, så holder den seg sprø.
Skriv ny kommentar