Daddelkake med muskat

Daddelkake med muskat
Ingredienser

120 g smør
200 g sukker
2 store egg
2 ts natron
2 ts muskat
2 dl melk
300 g hvetemel
300 g dadler

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Hakk dadlene (se tips). Bland dadlene med 2 ss av melet (se tips). Sikt resten av melet sammen med natron og muskat. Rør det i smørkremen vekselsvis med melken. Vend i de melete daddelbitene til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig tas ut. Fjern bakepapiret og legg kaken på et passende fat. Sikt over melis før servering.

Tips

Bruk helst dadler som kjøpes i løsvekt. De er ikke klissete på utsiden som de du får kjøpt innpakket. Daddelbitene bør meles før de has i deigen fordi dette forhindrer at daddelbitene synker til bunns i kaken under stekingen.

Kaken kan fryses. Gi den tinte kaken et ekstra dryss med melis. Da ser den fin og delikat ut!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift