Brukere online: 2004
Brukere i dag: 37810
Brukere siste 7 dager: 196545
Dette er en helt herlig oppskrift synes jeg! Deigen røres sammen på noen få minutter og gir en deilig, liten og nett kake.
Man kan dekke kaken med alle typer frukt eller bær, og kaken får sånne digge, småseige kanter.
Jeg har tidligere laget kaken med epler, se Enkel eplekake. Her har jeg brukt fersken, som gir en nydelig kake!
Ingredienser:
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 50 g smør
Fyll og pynt:
♥ 2 fersken
♥ 2 ss perlesukker
♥ 1 ts kanel
Fremgangsmåte:
Visp egg og sukker lett sammen. Tilsett hvetemelet og smeltet smør. Rør deigen jevn.
Ha deigen i en brødform som rommer 1,5 liter og som er kledd med bakepapir.
Del opp fersken og skjær dem i skiver.
Legg skivene inntil hverandre i en fin rad midt på kaken.
Dryss over perlesukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter, til den gyllen på overflaten og gjennomstekt.
Avkjøl kaken litt i formen før den løftes ut og flyttes over på et fat.
Skjær kaken i tykke skiver ved servering.
Tips:
♥ Bruk fersken som er litt faste slik at det går å skjære dem i fine skiver. Det pleier å holde med 2 stykker.
♥ Denne kaken blir som sagt nokså liten og lav. Konsistensen på kaken skal være litt seigere og mer kompakt enn vanlig formkake, og det er slik den skal være.
♥ Kaken holder seg myk om den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 50 g smør
Fyll og pynt:
♥ 2 fersken
♥ 2 ss perlesukker
♥ 1 ts kanel
Visp egg og sukker lett sammen. Tilsett hvetemelet og smeltet smør. Rør deigen jevn.
Ha deigen i en brødform som rommer 1,5 liter og som er kledd med bakepapir.
Del opp fersken og skjær dem i skiver. Legg skivene inntil hverandre i en fin rad midt på kaken.
Dryss over perlesukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter, til den gyllen på overflaten og gjennomstekt.
Avkjøl kaken litt i formen før den løftes ut og flyttes over på et fat.
Skjær kaken i tykke skiver ved servering.
♥ Bruk fersken som er litt faste slik at det går å skjære dem i fine skiver.
♥ Denne kaken blir som sagt nokså liten og lav. Konsistensen på kaken skal være litt seigere og mer kompakt enn vanlig formkake, og det er slik den skal være.
♥ Kaken holder seg myk om den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.
Skriv ny kommentar