Brukere online: 136
Brukere i dag: 1633
Brukere siste 7 dager: 195575
Hei dere!
Ja nå har jeg kommet hjem etter å ha sett Lille Eyolf på Nationaltheatret. Ibsen altså... fortsatt like aktuell! Liker så godt å gå på slike fine forestillinger (selv om innholdet kan være tragisk), la meg rive med og få egne tanker og erfaringer satt i perspektiv.
Selv om det har blitt litt sent på kvelden nå, tenkte jeg å få postet oppskriften på denne deilige eplekaken. Det er nemlig så utrolig mange som har mast og etterlyst den etter at jeg postet bilde av kaken i sosiale medier i helgen.
Bilde fra instagram: kristine_lifeissweet
Og ja, denne eplekaken ble kjempegod!
I tillegg til å være saftig eplekake med masse kanelkrydder i bunnen, får kaken ekstra god smak når man drysser grovt hakkede hasselnøtter over eplene og deretter dekker over med et tykt lag bløt marengs!
Jeg lagde kaken i en stor, rund ildfast form (28 cm i diameter), som jeg synes ble veldig vellykket. Man kan alternativt bruke liten langpanne og dele kaken i firkanter.
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 4 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 ts vaniljesukker
Eplefyll:
♥ 4 store epler
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ss sukker
♥ 75 g hasselnøtter
Marengs:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen til luftig krem. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i deigen.
Fordel deigen utover i en stor rund, smurt form som er 28 cm i diameter. Jeg brukte som sagt en ildfast form, men rund springform (28 cm i diameter) kan også brukes. Alternativt kan man bruke liten langpanne som er ca 20 x 30 cm.
Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i tynne skiver. Vend eplene i en blanding av kanel og sukker og stikk epleskivene tett i tett ned i deigen i et pent mønster.
Strø over litt mer kanel og grovt hakkede hasselnøtter.
Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 30 minutter (kaken skal kjennes fast på toppen, men vil ikke være gjennomstekt da).
Mens kaken steker, piskes eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs.
Ta kaken ut av ovnen etter at den har stekt i 30 minutter.
Bre så marengsen over toppen av kaken.
Sett kaken tilbake midt i ovnen og sted den videre i ca 10-15 minutter til. Marengsen skal bli lys gyllen på toppen og sjekk at kaken har blitt gjennomstekt i midten.
Server kaken gjerne varm og nystekt!
Garantert populær eplekake!!
Tips:
♥ Ikke dryss for mye sukker oppå eplene, for husk at marengslokket smaker nokså søtt, men bruk gjerne rikelig med kanel.
♥ Eplekaken smaker aller best samme dag den er laget. Står den lenger, vil marengsen kunne falle litt sammen og bli litt for bløt.
NYT EPLEKAKESESONGEN!
♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 4 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 ts vaniljesukker
Eplefyll:
♥ 4 store epler
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ss sukker
♥ 75 g hasselnøtter
Marengs:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
Pisk smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen til luftig krem. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i deigen.
Fordel deigen utover i en stor rund, smurt form som er 28 cm i diameter. Jeg brukte som sagt en ildfast form, men rund springform (28 cm i diameter) kan også brukes. Alternativt kan man bruke liten langpanne som er ca 20 x 30 cm.
Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i tynne skiver. Vend eplene i en blanding av kanel og sukker og stikk epleskivene tett i tett ned i deigen i et pent mønster. Strø over litt mer kanel og grovt hakkede hasselnøtter.
Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 30 minutter (kaken skal kjennes fast på toppen, men vil ikke være gjennomstekt da).
Mens kaken steker, piskes eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs.
Ta kaken ut av ovnen etter at den har stekt i 30 minutter, og bre så marengsen over toppen av kaken.
Sett kaken tilbake midt i ovnen og sted den videre i ca 10-15 minutter til. Marengsen skal bli lys gyllen på toppen og sjekk at kaken har blitt gjennomstekt i midten.
Server kaken gjerne varm og nystekt!
♥ Ikke dryss for mye sukker oppå eplene, for husk at marengslokket smaker nokså søtt, men bruk gjerne rikelig med kanel.
♥ Eplekaken smaker aller best samme dag den er laget. Står den lenger, vil marengsen kunne falle litt sammen og bli litt for bløt.
1 kommentar
Jeg henter inspirasjon og
Jeg henter inspirasjon og oppskrifter fra deg ofte. Du har så mye gode oppskrifter med flotte bilder og beskrivelser. Da blir det enkelt å bake til og med de mere avanserte kaker. Tusen takk for at du deler så mye godt
Skriv ny kommentar