Brukere online: 1386
Brukere i dag: 6644
Brukere siste 7 dager: 195428
Mørdeig:
250 g hvetemel
200 g smør
90 g melis
1 egg
50 g hvetemel
Vaniljekrem:
1 pk vaniljesaus til koking (se tips)
2 ss sukker
2,5 dl melk
Eplefyll:
2-3 epler
2 ts kanel
2 ts sukker
Bland sammen 250 g mel og melis. Smuldre i smøret. Tilsett egget og kna deigen raskt sammen. (Deigen kan også lages i food processor med hakkekniv.) Avkjøl deigen litt i kjøleskapet.
Bland vaniljesauspulver og sukker i en kjele med melken. Kok opp under stadig omrøring til kremen tykner. Avkjøl.
Klem drøyt halvparten av deigen utover og litt oppover kantene på en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Deigen er litt klebrig, så det hjelper å ha litt mel på fingrene når du gjør dette.
Skrell eplene og del dem opp i skiver. Legg dem på deigen. Dryss over sukker og kanel. Fordel så vaniljekremen jevnt over eplene.
Kjevle ut resten av deigen til deigremser og legg som gittermønster på kaken. Du trenger ekstra hvetemel til dette.
Stek kaken ved 180°C i ca 35 min. Avkjøl kaken i formen før den tas ut forsiktig. Dra bakepapiret av fra undersiden og sett kaken på et passende fat.
Bruk for eksempel 1 pk vaniljesaus til koking fra Freia når du skal lage vaniljekremen. En pakke inneholder 19 g. Vaniljekrem får du ved å bruke halv mengde melk, dvs 2,5 dl.
Eplekaken smaker best servert lunken med pisket krem eller is til.
Se også oppskrift på "Eplepaidrøm med vaniljekrem", som er en lignende kake.
7 kommentarer
Skal bake kake kvelden før
Skal bake kake kvelden før begivenheten, men da vil ikke kaken være lunken. Er kaken fortsatt veldig god, eller fungerer det fint å varme den opp igjen?
Kaken kan varmes forsiktig
Kaken kan varmes forsiktig opp igjen i ovnen. :-)
Jeg syns faktisk den var
Jeg syns faktisk den var bedre dagen etter :) Knallgod og kjempeenkel å lage! :D Anbefales
Takk for tilbakemeldingen!
Takk for tilbakemeldingen!
Egner denne kaken seg til å
Egner denne kaken seg til å fryses? Blir vaniljekremen like god ved tining?
Hei Berit, ja det går fint å
Hei Berit, ja det går fint å fryse denne kaken :-)
Denne er ikke stekt i…
Denne er ikke stekt i paiform? Siden den skal tas ut av formen. Laget en slik type i noen år, men æ mistet oppskriften, så søkte opp. Men den er jo stekt i panform, og tas fra paiformen. For meg blir det litt kake, når den ikke er stekt i paiform 🤷♀️
Skriv ny kommentar