Brukere online: 3260
Brukere i dag: 39419
Brukere siste 7 dager: 230880
Fiken er nydelig til ost, honning er nydelig til ost, valnøtter er nydelig til ost...
... og her er alt dette kombinert i en fantastisk god fikenmarmelade!
Passer til alle typer oster.
Vidunderlig godt på chèvre!
Ingredienser:
♥ 250 g tørkede fiken
♥ 3 dl vann
♥ 125 g honning
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 50 g valnøtter
Fremgangsmåte:
Klipp bort stilken på fikenene og skjær dem i mindre biter.
Ha bitene i en kjele.
Hell over 2 dl kokende vann og la fikenene ligge i bløt i minst 2 timer.
Ha honning i kjelen og 1 dl vann til.
Tilsett sitronsaft, kanel, vaniljeekstrakt og fint hakkede valnøtter.
La det hele småkoke uten lokk i ca. 20 minutter, eller til du synes at marmeladen er passe tykk (den stivner etter at den har blitt avkjølt). Rør innimellom og pass på at blandingen ikke svir seg.
Ha marmeladen på rent glass eller i en skål, og avkjøl.
Denne fikenmarmeladen er en "allrounder" og gjør seg utrolig godt til en ostetallerken med et utvalg oster.
Jeg serverte den her sammen med kun kjeks og chèvre.
Himmelsk godt!
Se også oppskrift på Fikenmarmelade med konjakk og valnøtter, Fikenmarmelade med portvin, Fikenmarmelade med gløgg og pære og flere varianter av Fikenmarmelade HER.
Tips:
♥ Tilpass koketiden alt ettersom hvor tykk du vil ha din marmelade, men husk som sagt at den vil bli enda tykkere etter at den er avkjølt. Du kan også velge om du vil dele fikenene i små biter så de nesten går i oppløsning ved kokingen, eller om du vil ha større biter som jeg har valgt her.
♥ Fikenmarmeladen smaker best romtemperert sammen med romtemperert ost. Ta altså både marmeladen og osten ut av kjøleskapet en god stund før servering.
♥ Fikenmarmelade har lang holdbarhet. Oppbevar i kjøleskapet, men ta den som sagt ut av kjøleskapet en god stund før servering.
Denne fikenmarmeladen passer perfekt til julen - og alle andre anledninger.
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g tørkede fiken
♥ 3 dl vann
♥ 125 g honning
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 50 g valnøtter
Klipp bort stilken på fikenene og skjær dem i mindre biter. Ha bitene i en kjele.
Hell over 2 dl kokende vann og la fikenene ligge i bløt i minst 2 timer.
Ha honning i kjelen og 1 dl vann til.
Tilsett sitronsaft, kanel, vaniljeekstrakt og fint hakkede valnøtter.
La det hele småkoke uten lokk i ca. 20 minutter, eller til du synes at marmeladen er passe tykk (den stivner etter at den har blitt avkjølt). Rør innimellom og pass på at blandingen ikke svir seg.
Ha marmeladen på rent glass og avkjøl.
♥ Tilpass koketiden alt ettersom hvor tykk du vil ha din marmelade, men husk som sagt at den vil bli enda tykkere etter at den er avkjølt. Du kan også velge om du vil dele fikenene i små biter så de nesten går i oppløsning ved kokingen, eller om du vil ha større biter som jeg har valgt her.
♥ Fikenmarmeladen smaker best romtemperert sammen med romtemperert ost. Ta altså både marmeladen og osten ut av kjøleskapet en god stund før servering.
♥ Fikenmarmelade har lang holdbarhet. Oppbevar i kjøleskapet, men ta den som sagt ut av kjøleskapet en god stund før servering.
Skriv ny kommentar