Brukere online: 1102
Brukere i dag: 31275
Brukere siste 7 dager: 168204
Cake Pops var spesielt "poppis" å lage for noen år siden, men jeg synes ikke vi skal la de gå i glemmeboken. Disse søte kakekulene på pinne er artige å lage, og lekre å servere, for eksempel sammen med velkomstdrinken i et juleselskap.
Her har jeg brukt myk og saftig sjokoladekake som jeg har blandet med smeltet, mørk sjokolade og litt rom. 😍 Dersom du vil lage dem alkoholfrie, kan du bruke vann tilsatt noen dråper romessens.
Dette blir på en måte Punsjeboller på pinne! 😃
Cake Pops med sjokolade og rom er kjempefine å gi bort som spiselig julegave.
Ingredienser:
Sjokoladekake (se tips):
♥ 175 g smør
♥ 2 egg
♥ 250 g sukker
♥ 2 dl sjokolademelkpulver (f eks Oboy, se tips)
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts natron
♥ 3,5 dl kefir
Til å blande med kakesmulene:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss rom (eller vann tilsatt romessens)
Pynt:
♥ 300 g kokesjokolade
♥ kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør i sjokolademelkpulver. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Ha dette i deigen sammen med kefir og det smeltede smøret. Bland til du får en jevn deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Cake Pops:
Smuldre kaken opp til smuler. Mål opp ca. 500 gram kakesmuler. Smelt kokesjokoladen (dette gjøres raskt i en skål som settes en kort stund i mikrobølgeovn). Bland den smeltede sjokoladen og rom med kakesmulene (se tips). Kna dette sammen og juster med mer kakesmuler eller mer smeltet sjokolade (eller rom 😉) til du får en deig som kan formes til kuler.
Legg kulene utover et brett og sett de i kjøleskapet i 30 minutter.
Smelt litt av kokesjokoladen. Dypp én og én pinne i smeltet sjokolade og deretter i hver sin kule.
Sett brettet tilbake i kjøleskapet i 15 minutter slik at sjokoladen stivner og pinnene fester seg til kulene.
Finn frem et cake pops-stativ, eller lag dine egne «stativ» ved å fylle store glass med sukker.
Smelt resten av kokesjokoladen. Det kan være greit å smelte sjokoladen over vannbad nå slik at den holder seg flytende over en periode. Ta kulene med pinner ut av kjøleskapet og dypp de én om gangen i smeltet sjokolade. Dryss deretter over kakestrøssel. Sett kakene i cake pops-stativ, eller stikk dem ned i glassene med sukker i slik at de står stabilt.
Settes i kjøleskapet til sjokoladetrekket stivner.
Deretter kan Cake Popsene legges sammen og oppbevares i en boks i kjøleskapet.
Nydelige munnfuller!
Tips:
♥ Jeg har her brukt oppskriften på Barnas konfektkake i halv porsjon. Du kan bytte ut 2 dl sjokolademelkpulver med 1 dl kakaopulver. Det går like fint å bruke hvilken som helst annen type myk sjokoladekake.
♥ Cake Pops oppbevares kjølig. Siden de er dekket med sjokolade, holder de seg gode i et par uker.
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladekake (se tips):
♥ 175 g smør
♥ 2 egg
♥ 250 g sukker
♥ 2 dl sjokolademelkpulver (f eks Oboy, se tips)
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts natron
♥ 3,5 dl kefir
Til å blande med kakesmulene:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss rom (eller vann tilsatt romessens)
Pynt:
♥ 300 g kokesjokolade
♥ kakestrøssel
Sjokoladekake:
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør i sjokolademelkpulver. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Ha dette i deigen sammen med kefir og det smeltede smøret. Bland til du får en jevn deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Cake Pops:
Smuldre kaken opp til smuler. Mål opp ca. 500 gram kakesmuler. Smelt kokesjokoladen (dette gjøres raskt i en skål som settes en kort stund i mikrobølgeovn). Bland den smeltede sjokoladen og rom med kakesmulene (se tips). Kna dette sammen og juster med mer kakesmuler eller mer smeltet sjokolade (eller rom 😉) til du får en deig som kan formes til kuler. Legg kulene utover et brett og sett de i kjøleskapet i 30 minutter.
Smelt litt av kokesjokoladen. Dypp én og én pinne i smeltet sjokolade og deretter i hver sin kule. Sett brettet tilbake i kjøleskapet i 15 minutter slik at sjokoladen stivner og pinnene fester seg til kulene.
Finn frem et cake pops-stativ, eller lag dine egne «stativ» ved å fylle store glass med sukker.
Smelt resten av kokesjokoladen. Det kan være greit å smelte sjokoladen over vannbad nå slik at den holder seg flytende over en periode. Ta kulene med pinner ut av kjøleskapet og dypp de én om gangen i smeltet sjokolade. Dryss deretter over kakestrøssel. Sett kakene i cake pops-stativ, eller stikk dem ned i glassene med sukker i slik at de står stabilt. Settes i kjøleskapet til sjokoladetrekket stivner. Deretter kan cake popsene legges sammen og oppbevares i en boks i kjøleskapet.
♥ Jeg har her brukt oppskriften på Barnas konfektkake i halv porsjon. Du kan bytte ut 2 dl sjokolademelkpulver med 1 dl kakaopulver. Det går like fint å bruke hvilken som helst annen type myk sjokoladekake.
♥ Cake Pops oppbevares kjølig. Siden de er dekket med sjokolade, holder de seg gode i et par uker.
Skriv ny kommentar