Cake Pops med sjokolade og rom (Punsjeboller på pinne)

Cake Pops var spesielt "poppis" å lage for noen år siden, men jeg synes ikke vi skal la de gå i glemmeboken. Disse søte kakekulene på pinne er artige å lage, og lekre å servere, for eksempel sammen med velkomstdrinken i et juleselskap.

Her har jeg brukt myk og saftig sjokoladekake som jeg har blandet med smeltet, mørk sjokolade og litt rom. 😍 Dersom du vil lage dem alkoholfrie, kan du bruke vann tilsatt noen dråper romessens. 

 

 

Dette blir på en måte Punsjeboller på pinne!  😃

Cake Pops med sjokolade og rom er kjempefine å gi bort som spiselig julegave. 

 



Ingredienser:

Sjokoladekake (se tips):
♥ 175 g smør
♥ 2 egg
♥ 250 g sukker
♥ 2 dl sjokolademelkpulver (f eks Oboy, se tips)
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts natron
♥ 3,5 dl kefir

Til å blande med kakesmulene:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss rom (eller vann tilsatt romessens)

Pynt:
♥ 300 g kokesjokolade
♥ kakestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake: 

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør i sjokolademelkpulver. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Ha dette i deigen sammen med kefir og det smeltede smøret. Bland til du får en jevn deig.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.


Cake Pops: 

Smuldre kaken opp til smuler. Mål opp ca. 500 gram kakesmuler. Smelt kokesjokoladen (dette gjøres raskt i en skål som settes en kort stund i mikrobølgeovn). Bland den smeltede sjokoladen og rom med kakesmulene (se tips). Kna dette sammen og juster med mer kakesmuler eller mer smeltet sjokolade (eller rom 😉)  til du får en deig som kan formes til kuler.

Legg kulene utover et brett og sett de i kjøleskapet i 30 minutter.

 

 

Smelt litt av kokesjokoladen. Dypp én og én pinne i smeltet sjokolade og deretter i hver sin kule.

 

 

Sett brettet tilbake i kjøleskapet i 15 minutter slik at sjokoladen stivner og pinnene fester seg til kulene.

Finn frem et cake pops-stativ, eller lag dine egne «stativ» ved å fylle store glass med sukker.

Smelt resten av kokesjokoladen. Det kan være greit å smelte sjokoladen over vannbad nå slik at den holder seg flytende over en periode. Ta kulene med pinner ut av kjøleskapet og dypp de én om gangen i smeltet sjokolade. Dryss deretter over kakestrøssel. Sett kakene i cake pops-stativ, eller stikk dem ned i glassene med sukker i slik at de står stabilt.

Settes i kjøleskapet til sjokoladetrekket stivner.

 

 

 

Deretter kan Cake Popsene legges sammen og oppbevares i en boks i kjøleskapet.

 

 

Nydelige munnfuller! 

 

 


Tips:

♥ Jeg har her brukt oppskriften på Barnas konfektkake i halv porsjon. Du kan bytte ut 2 dl sjokolademelkpulver med 1 dl kakaopulver. Det går like fint å bruke hvilken som helst annen type myk sjokoladekake.

♥ Cake Pops oppbevares kjølig. Siden de er dekket med sjokolade, holder de seg gode i et par uker. 

 

 

God fornøyelse! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Cake Pops med sjokolade og rom (Punsjeboller på pinne)
Ingredienser

Sjokoladekake (se tips):
♥ 175 g smør
♥ 2 egg
♥ 250 g sukker
♥ 2 dl sjokolademelkpulver (f eks Oboy, se tips)
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts natron
♥ 3,5 dl kefir

Til å blande med kakesmulene:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss rom (eller vann tilsatt romessens)

Pynt:
♥ 300 g kokesjokolade
♥ kakestrøssel

Fremgangsmåte

Sjokoladekake: 
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør i sjokolademelkpulver. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Ha dette i deigen sammen med kefir og det smeltede smøret. Bland til du får en jevn deig.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Cake Pops: 
Smuldre kaken opp til smuler. Mål opp ca. 500 gram kakesmuler. Smelt kokesjokoladen (dette gjøres raskt i en skål som settes en kort stund i mikrobølgeovn). Bland den smeltede sjokoladen og rom med kakesmulene (se tips). Kna dette sammen og juster med mer kakesmuler eller mer smeltet sjokolade (eller rom 😉)  til du får en deig som kan formes til kuler. Legg kulene utover et brett og sett de i kjøleskapet i 30 minutter.

Smelt litt av kokesjokoladen. Dypp én og én pinne i smeltet sjokolade og deretter i hver sin kule. Sett brettet tilbake i kjøleskapet i 15 minutter slik at sjokoladen stivner og pinnene fester seg til kulene.

Finn frem et cake pops-stativ, eller lag dine egne «stativ» ved å fylle store glass med sukker.

Smelt resten av kokesjokoladen. Det kan være greit å smelte sjokoladen over vannbad nå slik at den holder seg flytende over en periode. Ta kulene med pinner ut av kjøleskapet og dypp de én om gangen i smeltet sjokolade. Dryss deretter over kakestrøssel. Sett kakene i cake pops-stativ, eller stikk dem ned i glassene med sukker i slik at de står stabilt. Settes i kjøleskapet til sjokoladetrekket stivner. Deretter kan cake popsene legges sammen og oppbevares i en boks i kjøleskapet.

Tips

♥ Jeg har her brukt oppskriften på Barnas konfektkake i halv porsjon. Du kan bytte ut 2 dl sjokolademelkpulver med 1 dl kakaopulver. Det går like fint å bruke hvilken som helst annen type myk sjokoladekake.

♥ Cake Pops oppbevares kjølig. Siden de er dekket med sjokolade, holder de seg gode i et par uker. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift