Brukere online: 1976
Brukere i dag: 37875
Brukere siste 7 dager: 196518
Lyst på noe superdigg, som også er utrolig lettvint å lage?
Da har jeg oppskriften for deg! 😃
Disse riskakene tryller du frem med bare 3 ingredienser: melkesjokolade, salte peanøtter og puffet ris.
Simsalabim, så har du kjempegodt snop som alle liker!
Oppskriften er beregnet til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 400 g melkesjokolade
♥ 200 g salte peanøtter
♥ 100 g puffet ris
Fremgangsmåte:
Smelt melkesjokoladen (se tips).
Bland peanøtter og puffet ris i en bolle. Ha den smeltede melkesjokoladen i bollen og rør godt sammen slik at sjokoladen fordeler seg jevnt.
Ha blandingen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Jevn til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at sjokoladen stivner helt.
Løft hele blokken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret.
Del opp i firkanter (se tips) og server.
Herlig med søtt og litt salt!
Tips:
♥ Melkesjokoladen smeltes enkelt i plastbolle som du har i mikrobølgeovnen. Kjør 1 minutt, rør, og så 1 minutt til. Fortsett til du ser at sjokoladen er helt myk og varm og lett kan røres sammen. Alternativt kan du smelte sjokoladen i en skål over vannbad, men pass på at det ikke kommer noe vann eller damp i sjokoladen, for da kan den korne seg.
♥ Etter at sjokoladen har stivnet helt, går det lett å løfte hele blokken ut av langpannen. Det kan imidlertid deretter lønne seg å la blokken stå i romtemperatur en stund og mykne før du skjærer den i firkanter.
♥ Riskakene har kjempelang holdbarhet. Oppbevares i en boks, og gjerne litt kjølig, slik at sjokoladen ikke blir klissete.
Se også oppskrift på Risboller i langpanne (uten delfiafett), Sprø riskaker med Japp, Riskaker med melkesjokolade og Risboller.
Kos deg med å lage hjemmelaget, lettvint konfekt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 400 g melkesjokolade
♥ 200 g salte peanøtter
♥ 100 g puffet ris
Smelt melkesjokoladen (se tips).
Bland peanøtter og puffet ris i en bolle. Ha den smeltede melkesjokoladen i bollen og rør godt sammen slik at sjokoladen fordeler seg jevnt.
Ha blandingen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Jevn til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at sjokoladen stivner helt.
Løft hele blokken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del opp i firkanter (se tips) og server.
♥ Melkesjokoladen smeltes enkelt i plastbolle som du har i mikrobølgeovnen. Kjør 1 minutt, rør, og så 1 minutt til. Fortsett til du ser at sjokoladen er helt myk og varm og lett kan røres sammen. Alternativt kan du smelte sjokoladen i en skål over vannbad, men pass på at det ikke kommer noe vann eller damp i sjokoladen, for da kan den korne seg.
♥ Etter at sjokoladen har stivnet helt, går det lett å løfte hele blokken ut av langpannen. Det kan imidlertid deretter lønne seg å la blokken stå i romtemperatur en stund og mykne før du skjærer den i firkanter.
♥ Riskakene har kjempelang holdbarhet. Oppbevares i en boks, og gjerne litt kjølig, slik at sjokoladen ikke blir klissete.
2 kommentarer
Hei!Lurer på hvor man får…
Hei!Lurer på hvor man får tak i form i 20×30?
Veldig fine oppskrifter 😃👍
Hei, 20 x 30 er en klassisk…
Hei, 20 x 30 er en klassisk liten langpanne, og du finner dette i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker. :-) Det gjør ikke noe om den er et par cm lengre den ene eller andre veien.
Skriv ny kommentar