Florentinere

Florentines (Florentinere på norsk) er lekre småkaker som visst nok opprinnelig stammer fra Frankrike, selv om navnet skulle tilsi at de kommer fra Firenze i Italia. Derom strides altså de lærde, men så lenge kakene er supergode, who cares.. Grin  

Kakene smaker som mandelkaramell og blir tynne og delikate. Cocktailbærene gir farge til kakene og gjør at de er veldig fine å servere til jul. Bruk gjerne en blanding av både røde, grønne og gule cocktailbær hvis du får tak i det.

Kakene dekkes med et tynt lag sjokolade på undersiden. 

 

 

Legg gjerne kakene i en vakker eske og gi dem i gave!

 

 

Oppskriften gir ca. 30 kaker. 

 

Ingredienser: 

♥ 75 g kremfløte
♥ 50 g sukker
♥ 75 g smør
♥ 100 g honning
♥ 35 g hvetemel
♥ 250 g mandelflak
♥ 100 g cocktailbær

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade


Fremgangsmåte: 

Ha kremfløte, sukker, smør og honning i en kjele. Kok opp blandingen og la den småkoke i 1–2 minutter.

Ta kjelen av platen og visp inn melet. Vend inn mandelflak og grovt hakkede cocktailbær.

Form massen til runde, flate kaker (5,5–6 cm i diameter) på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 8–10 minutter. Pass nøye på så kakene ikke blir for mørke.

La kakene avkjøles på platen til de er helt kalde og stive før de flyttes over på en rist.

 

 

Smelt kokesjokolade og smør den på undersiden av de kalde kakene.

 

 

Bruk gjerne en gaffel til å lage mønster i sjokoladen.

 

 

Legg kakene på et brett med sjokoladesiden vendende opp og sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

 

 

Når sjokoladen har stivnet, er kakene klare til å nytes! 

 

 

Mmmm... sjokolade løfter alltid smaken!  

 

 

Dette er superlekre, tynne kaker som man lett kan få dilla på.... Yum  

 

 

Tips: 

♥ For å få rund form på kakene kan det være til hjelp å tegne sirkler på bakepapiret. Bruk for eksempel et champagneglass som mål. 

♥ Kakene blir veldig fort brent, så følg nøye med særlig på slutten av steketiden. 

♥ De ferdigstekte kakene vil være myke, men la de bli helt kalde på platen, så stivner de og blir lette å flytte over på risten. 

♥ Kakene bør oppbevares kjølig i en boks eller pose slik at sjokoladen ikke blir klissete. Kakene har da lang holdbarhet! De kan også fryses og tiner raskt. 

 

Se også oppskrift på Florentinerkake her på Det søte liv. 

 

Joyeux Noël!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Florentinere
Ingredienser

♥ 75 g kremfløte
♥ 50 g sukker
♥ 75 g smør
♥ 100 g honning
♥ 35 g hvetemel
♥ 250 g mandelflak
♥ 100 g cocktailbær

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Ha kremfløte, sukker, smør og honning i en kjele. Kok opp blandingen og la den småkoke i 1–2 minutter. Ta kjelen av platen og visp inn melet. Vend inn mandelflak og grovt hakkede cocktailbær.

Form massen til runde, flate kaker (5,5–6 cm i diameter) på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 8–10 minutter. Pass nøye på så kakene ikke blir for mørke. La kakene avkjøles på platen til de er helt kalde og stive før de flyttes over på en rist.

Smelt kokesjokolade og smør den på undersiden av de kalde kakene. Bruk gjerne en gaffel til å lage mønster i sjokoladen. Legg kakene på et brett med sjokoladesiden vendende opp og sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Ha kakene deretter i en boks eller pose og oppbevar kjølig slik at sjokoladen ikke blir klissete.

Tips

♥ For å få rund form på kakene kan det være til hjelp å tegne sirkler på bakepapiret. Bruk for eksempel et champagneglass som mål. 

♥ Kakene blir veldig fort brent, så følg nøye med særlig på slutten av steketiden. 

♥ De ferdigstekte kakene vil være myke, men la de bli helt kalde på platen, så stivner de og blir lette å flytte over på risten. 

♥ Kakene bør oppbevares kjølig i en boks eller pose slik at sjokoladen ikke blir klissete.  Kakene har da lang holdbarhet! De kan også fryses og tiner raskt. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift