Frukt- og nøttebrød (med yoghurt)

Dette brødet er kjempelett å lage og er fullstappet med tørket frukt, nøtter og frø! 

Du kan velge selv hvilke typer du bruker, så dette brødet er perfekt å lage hvis du vil bruke opp rester etter julen. 

Frukt- og nøttebrødet lages uten gjær og inneholder rugmel og yoghurt, som gjør at det holder seg supersaftig lenge. 

Vidunderlig godt sammen med alle typer ost! 

 



Ingredienser:

5 dl tørket frukt (delt i mindre biter, se tips)
5 dl nøtter og frø (grovhakket, se tips)
2 dl grovt sammalt rugmel
4 dl fint siktet rugmel
2 ts natron
2 ts salt
ca. 5 dl yoghurt naturell (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Bland tørket frukt og nøtter/frø i en bolle. Tilsett grovt rugmel og bland godt. 

Bland halvparten av det siktede rugmelet med natron og salt. Ha dette i bollen med tørket frukt og nøtter, og rør godt sammen. 

Tilsett resten av rugmelet og bland.

Ha så i yoghurten og bland det hele godt sammen til en fast, bløt og klissete deig (se tips).

Fordel deigen i en smurt brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og strø over litt rugmel på toppen.

Stek brødet nederst i ovnen ved 175°C i ca. 1 time. 

La brødet avkjøles i formen i noen minutter, før det forsiktig løsnes og hvelves ut av formen. 

 

 

La brødet hvile en times tid før du skjærer det i skiver. 

 

 

Å, dette er noe av det beste jeg vet! 

Nystekt frukt- og nøttebrød med ost på - her har jeg ekte, hollandsk Edamer! 

 

 

Tips:

Bruk det du har av tørket frukt. Jeg brukte en kombinasjon av tørkede aprikoser, svisker, dadler, fiken og rosiner. 

Bruk det du har av nøtter og frø. Jeg brukte en kombinasjon av pistasjnøtter, valnøtter, mandler og gresskarkjerner. 

Deigen til dette brødet skal bli temmelig fast, men bløt og klissete. Jeg brukte hendene til å raskt kna sammen deigen. Tilsett et par skjeer ekstra med yogurt dersom deigen kjennes for tørr ut. 

Frukt- og nøttebrødet holder seg saftig i mange dager dersom det pakkes godt inn i plast. Det er også fint å fryse. 

 

 

Se også oppskrift på Nøttebrød med tørket frukt og Nøttebrød (enkelt).

 

Herlig Frukt- og nøttebrød - dette er en super oppskrift! 

 

 

Velbekomme!  Yum  

 

 

     

Frukt- og nøttebrød (med yoghurt)
Ingredienser

5 dl tørket frukt (delt i mindre biter, se tips)
5 dl nøtter og frø (grovhakket, se tips)
2 dl grovt sammalt rugmel
4 dl fint siktet rugmel
2 ts natron
2 ts salt
ca. 5 dl yoghurt naturell (se tips)

Fremgangsmåte

Bland tørket frukt og nøtter/frø i en bolle. Tilsett grovt rugmel og bland godt. 

Bland halvparten av det siktede rugmelet med natron og salt. Ha dette i bollen med tørket frukt og nøtter, og rør godt sammen. 

Tilsett resten av rugmelet og bland.

Ha så i yoghurten og bland det hele godt sammen til en fast, bløt og klissete deig (se tips).

Fordel deigen i en smurt brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og strø over litt rugmel på toppen.

Stek brødet nederst i ovnen ved 175°C i ca. 1 time. 

La brødet avkjøles i formen i noen minutter, før det forsiktig løsnes og hvelves ut av formen. 

Tips

Bruk det du har av tørket frukt. Jeg brukte en kombinasjon av tørkede aprikoser, svisker, dadler, fiken og rosiner. 

Bruk det du har av nøtter og frø. Jeg brukte en kombinasjon av pistasjnøtter, valnøtter, mandler og gresskarkjerner. 

Deigen til dette brødet skal bli temmelig fast, men bløt og klissete. Jeg brukte hendene til å raskt kna sammen deigen. Tilsett et par skjeer ekstra med yogurt dersom deigen kjennes for tørr ut. 

Frukt- og nøttebrødet holder seg saftig i mange dager dersom det pakkes godt inn i plast. Det er også fint å fryse. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift