Grahamskake


Grahamskake er oppkalt etter den amerikanske presten og helsefreaken Sylvester Graham, som oppfant det grove "grahamsmelet" der kornkjernen, kimen og skallet blir knust hver for seg og deretter blandet sammen til slutt.

Grahamskake er en kjempesunn kake - men ikke la deg skremme - kaken er supergod likevel med herlig smak av ingefær og appelsin.

Grahamskake
Ingredienser

4 dl hvetemel
3 dl grovt sammalt hvete
2 dl brunt sukker (Demerara)
4 ts bakepulver
4 ts ingefær
120 g apsikat
2 egg
2 dl melk
1 dl olje

Fremgangsmåte

Bland alle tørre ingredienser og apsikat i en bakebolle. Pisk sammen egg, melk, olje i en annen bolle. Ha væsken i det tørre og rør sammen deigen.

Ha deigen i en smurt brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 50 min (sjekk med kakenål). Avkjøl litt i formen før kaken hvelves ut.

Tips

"Grahamskake" er kjempefin å fryse.

Se også oppskrift på "Grahamskjeks".

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift