Brukere online: 1937
Brukere i dag: 21715
Brukere siste 7 dager: 196050
Hollywood-tips: "Hemmeligheten ved å forbli ung ligger i å leve hederlig, spise langsomt og lyve om alderen" (Lucille Ball, 1911-1989).
Spiser du i tillegg disse supersunne grove kjeksene vil du garantert holde deg sprek og i farta! Oppskriften gir 60 stk.
250 g smør
200 g sukker
1 kg grov, sammalt hvetemel
150 g hvetemel
1 stort egg
1,5 dl melk
2 ss hornsalt oppløst i 1 ss vann
Rør sammen sukker og smør. Bland i resten. Deigen blir kornete på grunn av den store mengden grov, sammalt mel.
Kjevle ut deigen til ca 1/2 cm tykkelse og stikk ut runde kjeks med et glass.
Stekes på bakepapirdekkede stekeplater midt i ovnen ved 190°C i 12-15 min. Avkjøles på rist.
Merk at deigen kan være litt kornete å kjevle. Kjevle ut litt deig av gangen og bruk eventuelt litt ekstra hvetemel under utkjevlingen. En kjevlematte av plast (for eksempel fra Tupperware) er et godt hjelpemiddel.
"Grove kjeks" er holdbare lenge i tettsluttet kakeboks. Smaker deilig med smør og geitost!
1 kommentar
Nå spør jeg dumt, men skal
Nå spør jeg dumt, men skal smøret være romtemperert eller skal det være smelta? :P
Skriv ny kommentar