Grove kjeks

Hollywood-tips: "Hemmeligheten ved å forbli ung ligger i å leve hederlig, spise langsomt og lyve om alderen" (Lucille Ball, 1911-1989).

Spiser du i tillegg disse supersunne grove kjeksene vil du garantert holde deg sprek og i farta! Oppskriften gir 60 stk.

Grove kjeks
Ingredienser

250 g smør
200 g sukker
1 kg grov, sammalt hvetemel
150 g hvetemel
1 stort egg
1,5 dl melk
2 ss hornsalt oppløst i 1 ss vann

Fremgangsmåte

Rør sammen sukker og smør. Bland i resten. Deigen blir kornete på grunn av den store mengden grov, sammalt mel.

Kjevle ut deigen til ca 1/2 cm tykkelse og stikk ut runde kjeks med et glass.

Stekes på bakepapirdekkede stekeplater midt i ovnen ved 190°C i 12-15 min. Avkjøles på rist.

Tips

Merk at deigen kan være litt kornete å kjevle. Kjevle ut litt deig av gangen og bruk eventuelt litt ekstra hvetemel under utkjevlingen. En kjevlematte av plast (for eksempel fra Tupperware) er et godt hjelpemiddel.

"Grove kjeks" er holdbare lenge i tettsluttet kakeboks. Smaker deilig med smør og geitost!

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift