Grovt langpannebrød med frø


Å lage hjemmebakte rundstykker kan være utrolig enkelt! Spesielt med denne oppskriften der hele deigen bare eltes sammen, heves og deretter trykkes ut i en langpanne. Langpannebrødet brytes eller skjæres fra hverandre etter steking. 

Oppskriften er beregnet på stor langpanne og gir ca. 20 grove rundstykker. Frøene kan sløyfes, men jeg synes de gir rundstykkene en veldig god smak og et fristende utseende.

 

 

Disse rundstykkene er sunne og mettende, og er supre å ta med på tur eller å bruke til matpakken!

 


  Yum  

 

Ingredienser:

♥ 50 g gjær
♥ 7,5 dl lunkent vann
♥ 1 ss flytende honning
♥ 2 ts salt
♥ 150 g grov sammalt hvetemel
♥ 200 g fin sammalt hvetemel
♥ 400 g hvetemel
♥ 200 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 2 ss linfrø (kan sløyfes)

Pynt:
♥ 0,5 dl solsikkekjerner
♥ 0,5 dl sesamfrø
♥ 0,5 dl gresskarkjerner
♥ 2 ss valmuefrø

 

Fremgangsmåte:

Løs opp gjæren i en del av det lunkne vannet. Tilsett deretter resten av vannet og flytende honning.

Bland salt med grov og fin sammalt hvetemel og bland dette med det våte. Ha deretter i hvetemel, havregryn og linfrø (hvis du vil). Elt deigen med kjøkkenmaskin med eltekrok i 10 minutter. Hev deigen i 1 time.

Lag til et stykke bakepapir som passer i en stor langpanne (ca 30 x 40 cm), og legg det på bakebordet. Velt deigen ut på bakepapiret. Klapp deigen lett utover med fingrene. Ha litt ekstra hvetemel på deigen og kjevle den ut til en jevn firkant. Du trenger ikke å kjevle deigen helt ut i kantene. Løft bakepapiret med det utkjevlede deigen opp i en stor langpanne.

Skjær deigen opp i ruter med et pizzahjul. Etterhev deigen i 1 time.

Pensle over deigen med vann og dryss forskjellige typer frø på hver rundstykke-firkant.

Stekes nederst i ovnen ved 200°C i ca. 30-40 minutter, til rundstykkene er gylne i fargen og gjennomstekte.

 

 

Avkjøles litt før rundstykkene løftes ut av langpannen.

 

 

Rundstykkene kan brytes fra hverandre eller skjæres fra hverandre med en kniv.

 

 

 

 

Gode til alt av pålegg! 

Her er noen av mine favoritter: 

 

 

 - ost, røkelaks, avokado - 

 

 

  Yum  Yum  Yum  

 

Tips:

♥ Som du ser på bildet, kjevlet jeg ikke deigen helt ut i kantene på langpannen. Jeg synes det gir passe tykkelse på rundstykkene. Hvis du kjevler deigen ut tynnere, holder det nok med 30 minutter steketid. 

♥ Med den størrelsen jeg kjevlet ut deigen til, synes jeg det ble passe store rundstykker da jeg delte leiven i 20 stk. Det er selvagt ikke noe i veien for å dele opp deigen i mindre stykker slik at du får flere rundstykker.

♥ Rundstykkene er fine å fryse! 

 

 

Herlig med hjemmebakte, grove rundstykker som er så enkle å lage!  Smile  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Grovt langpannebrød med frø
Ingredienser

♥ 50 g gjær
♥ 7,5 dl lunkent vann
♥ 1 ss flytende honning
♥ 2 ts salt
♥ 150 g grov sammalt hvetemel
♥ 200 g fin sammalt hvetemel
♥ 400 g hvetemel
♥ 200 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 2 ss linfrø (kan sløyfes)

Pynt:
♥ 0,5 dl solsikkekjerner
♥ 0,5 dl sesamfrø
♥ 0,5 dl gresskarkjerner
♥ 2 ss valmuefrø

Fremgangsmåte

Løs opp gjæren i en del av det lunkne vannet. Tilsett deretter resten av vannet og flytende honning.

Bland salt med grov og fin sammalt hvetemel og bland dette med det våte. Ha deretter i hvetemel, havregryn og linfrø (hvis du vil). Elt deigen med kjøkkenmaskin med eltekrok i 10 minutter. Hev deigen i 1 time.

Lag til et stykke bakepapir som passer i en stor langpanne (ca 30 x 40 cm), og legg det på bakebordet. Velt deigen ut på bakepapiret. Klapp deigen lett utover med fingrene. Ha litt ekstra hvetemel på deigen og kjevle den ut til en jevn firkant. Du trenger ikke å kjevle deigen helt ut i kantene. Løft bakepapiret med det utkjevlede deigen opp i en stor langpanne.

Skjær deigen opp i ruter med et pizzahjul. Etterhev deigen i 1 time.

Pensle over deigen med vann og dryss forskjellige typer frø på hver rundstykke-firkant.

Stekes nederst i ovnen ved 200°C i ca. 30-40 minutter, til rundstykkene er gylne i fargen og gjennomstekte.

Avkjøles litt før rundstykkene løftes ut av langpannen og skjæres fra hverandre med en kniv.

Tips

♥ Som du ser på bildet, kjevlet jeg ikke deigen helt ut i kantene på langpannen. Jeg synes det gir passe tykkelse på rundstykkene. Hvis du kjevler deigen ut tynnere, holder det nok med 30 minutter steketid. 

♥ Med den størrelsen jeg kjevlet ut deigen til, synes jeg det ble passe store rundstykker da jeg delte leiven i 20 stk. Det er selvagt ikke noe i veien for å dele opp deigen i mindre stykker slik at du får flere rundstykker.

♥ Rundstykkene er fine å fryse! 

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift