Brukere online: 77
Brukere i dag: 2112
Brukere siste 7 dager: 198221
Gulrotkake:
3 egg
2 dl sukker
1 ts kanel
0,5 ts ingefær
2 ts bakepulver
0,75 dl hvetemel
0,75 dl potetmel
1 dl finrevet gulrot
Ostekrem:
200 g kremost
400 g melis
1 ss sitronsaft
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, potetmel, krydder og bakepulver. Vend dette i eggedosisen. Rør til slutt i revet gulrot.
Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i 5-6 min. Hvelv kaken straks over på et kjøkkenhånkle som er strødd med sukker. Fjern forsiktig bakepapiret (se tips). Legg den fortsatt varme langpannen over kaken og la kaken avkjøle under langpannen (se tips).
Pisk sammen ingrediensene til ostekremen og bre over den avkjølte kaken. Rull sammen kaken. Renskjær kantene og legg kaken på et fat. Sikt over melis før servering.
Det blir lettere å dra bakepapiret av den stekte kaken dersom du fukter papiret med kaldt vann.
Å avkjøle rullekaken under den varme langpannen gjør at den holder seg myk. Dermed blir det lettere å rulle sammen kaken uten at det danner seg sprekker.
"Gulrotrullekake" er fin å fryse!
5 kommentarer
Er det riktig med 400 gram
Er det riktig med 400 gram melis till fyller. Lagde denne i påsken og den var uspiselig, da den var aaaaltfor søt!!!!
Er det riktig med 400 gram
Er det riktig med 400 gram melis till fyller. Lagde denne i påsken og den var uspiselig, da den var aaaaltfor søt!!!!
Takk for kommentaren din,
Takk for kommentaren din, Camilla. Takket være den sjekket jeg litt andre oppskrifter, og endte opp med å både tilsette smør og redusere melismengden til det halve. Kremen ble likevel altfor søt... :-(
Brukte kun 100g melis og 2 ss
Brukte kun 100g melis og 2 ss appelsinsaft istedenfor sitronsaft. Ble helt flott!
Prøvd å bake denne to ganger…
Prøvd å bake denne to ganger og begge gangene har den blitt rå i midten. Fulgt oppskriften til punkt og prikke. Hva kan man gjøre for å unngå dette?
Skriv ny kommentar