Havremomser

Havremomser
Ingredienser

70 g havregryn (små, lettkokte)
120 g sukker
75 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
2 ss hakkede hasselnøtter
100 g smør
2 ss lys sirup
2 ss kremfløte

Fremgangsmåte

Bland alle tørre ingredienser i en bolle. Smelt sammen smør og sirup i en liten kjele. Rør i kremfløten. Bland dette med det tørre.

Sett topper av deigen på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to teskjeer. Beregn litt avstand, for kakene flyter utover under stekingen. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10-12 min, eller til de er gyldne. Avkjøl kakene en stund på platen, før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

"Havremomser" oppbevares i tettsluttet kakeboks. La kakene bli helt kalde før du har dem i kakeboksen, slik at de forblir sprøe i konsistensen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift