Hawaii-toast

Hawaii-toast er det jeg vil kalle skikkelig retro-mat, som dessuten egner seg veldig godt som dagen derpå-mat... 😉

Opprinnelsen er ikke Hawaii, men Tyskland, og jeg husker faktisk denne toasten fra mine barndomsår i Hannover på 1970-tallet. 

Hawaii-toast lages med ristet loff, som dekkes med kokt skinke, en ring ananas og ost, og som deretter grilles i ovnen til osten har smeltet. Av og til serveres toasten med rødt syltetøy eller et cocktailbær i midten av ananasringen (jeg liker toasten best uten). 

 

 

Helt basic, men en klassiker som jeg synes er artig å hente frem igjen!  😄 

 

Oppskriften nedenfor gir 4 stk toast. 


Ingredienser: 

♥ 4 skiver loff
♥ 4 ts smør (eller mild sennep)
♥ 8 skiver kokt skinke
♥ 4 ringer hermetisk ananas
♥ 4 - 8 store skiver ost (se tips).

Pynt:
♥ litt tørket oregano


Fremgangsmåte:

Rist loffskivene i brødrister.
 

 

 

Smør skivene med litt smør (eller eventuelt mild sennep), og dekk med skinke og ananas.

 

 

Legg på osten. 

 

 

Ha toastskivene på en stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, eller til osten har smeltet. 

 

 

Mmmm, nam!  Noen dager er dette helt riktig...! 

 

 

Dryss eventuelt over litt tørket oregano og server toasten varm og nystekt. 

 

 

 

  😋  

 

 

Tips:

♥ Ideelt sett skal man bruke gulost med litt ekstra god smak og som smelter bra, slik som f eks Sveitserost, Emmentaler, Gruyère, Cheddar eller Raclette-ost. Jeg brukte her skivet Norvegia, som jo er veldig mild, men som også funket helt fint! 

♥ Hawaii-toast bør serveres nylaget! 

 

Enjoy! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Hawaii-toast
Ingredienser

♥ 4 skiver loff
♥ 4 ts smør (eller mild sennep)
♥ 8 skiver kokt skinke
♥ 4 ringer hermetisk ananas
♥ 4 store skiver ost (se tips).

Pynt:
♥ litt tørket oregano

Fremgangsmåte

Rist loffskivene i brødrister.

Smør skivene med litt smør (eller eventuelt mild sennep), og dekk med skinke og ananas.

Legg på osten. 

Ha toastskivene på en stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, eller til osten har smeltet. 

Dryss eventuelt over litt tørket oregano og server toasten varm og nystekt. 

Tips

♥ Ideelt sett skal man bruke gulost med litt ekstra god smak og som smelter bra, slik som f eks Sveitserost, Emmentaler, Gruyère, Cheddar eller Raclette-ost. Jeg brukte her skivet Norvegia, som jo er veldig mild, men som også funket helt fint! 

♥ Hawaii-toast bør serveres nylaget! 

6 kommentarer

Hei, jeg må desverre bytte stekeovnen og lurer på om jeg skal gå til innkjøp på en AirFryer istedenfor. Jeg har lest mye om hva en AirFryer er I stand til å tilberede og etter min mening virker som den er ett hakk bedre enn en stekeovnen.
Hva er din erfaring og din mening?
Det blir også unødvendig og veldig kostbart å kjøpe begge deler, ikke sant?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift