Brukere online: 136
Brukere i dag: 1163
Brukere siste 7 dager: 195595
100 g smør
100 g hvit sjokolade
2 egg
1,5 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Glasur:
100 g hvit sjokolade
30 g smør
100 g melis
(evtl: 1-2 ss vann)
Pynt:
hvite sjokoladehjerter
rosa marsipanrose
Smelt smør i en liten kjele. Brekk i hvit sjokolade, og la den smelte i smøret. Rør godt sammen og avkjøl.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn smør- og sjokoladeblandingen. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland deigen sammen.
Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Brekk i hvit sjokolade og la den smelte. Rør sammen. Tilsett melis og bland til du får en jevn glasur. Ha i litt vann for å få passe smørekonsistens (glasuren skal være nokså tykk). Avkjøl glasuren og bre den så over den kalde kaken.
Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Pynt kaken med en rosa marsipanrose og hvite marsipanhjerter.
Kaken er holdbar innpakket i plast i kjøleskapet.
Skriv ny kommentar