Brukere online: 1104
Brukere i dag: 31272
Brukere siste 7 dager: 168202
"It's 3am, and I woke up feeling severely dehydrated, so I ordered Hwachae."
Videoen av en søt, koreansk jente som slurper i seg "Hwachae", som hun i smug for foreldrene har bestilt hjem til seg midt på natten, har gått viralt på TikTok.
Hwachae er en koreansk fruktdrikk som serveres i en stor bolle med isbiter. "Hwa" betyr blomst på koreansk, og tradisjonelt kunne fruktbitene i drikken være formet som blomster, men dette er ikke så vanlig å gjøre nå lenger. Vannmelon er hovedfrukten i en "Subak Hwachae" ("subak" betyr vannmelon på koreansk), men suppleres gjerne med alt fra banan, druer, mango, ananas, kiwi og andre eksotiske frukter og forskjellige bær. Det er også populært å tilsette noen biter med fruktgelé! Så heller man i jordbærmelk og sitronbrus.
Drikken blir søt, sommerlig og forfriskende!
Siden det er så mye fruktbiter i drikken, må den drikkes / spises med skje - så dette blir nærmest som en dessert.
Perfekt å servere på sommerfesten! (Eller å lage seg i smug dersom man våkner opp midt på natten og føler seg varm og dehydrert... 😉.)
Oppskriften her er stor og fyller en stor glassbolle, så dette passer å servere i selskap. Det er selvsagt bare å redusere mengdene dersom du ønsker å lage en mindre porsjon.
Kombinasjonen vannmelon og frukt kan varieres etter hva du har tilgjengelig. Her er det jeg brukte denne gangen:
Ingredienser:
♥ 1 vannmelon (liten)
♥ 0,5 Piel de Sapo melon (eller honningmelon)
♥ 2 mango (helst pakistansk mango)
♥ 1 rød Pitahaya (dragefrukt)
♥ 1 banan
♥ 250 g jordbær
♥ 125 g blåbær
♥ 2 dl rød gelé i terninger (kan sløyfes)
♥ 1 liter jordbærmelk (se tips)
♥ 0,5 liter Sprite eller annen sitronbrus
♥ isbiter
Fremgangsmåten:
Finn frem frukten du vil bruke.
Skrell og rens frukten og skjær fruktkjøttet i biter (bitene må være små nok til at de kan spises med en liten skje).
Skjær rød gelé i terninger.
Finn frem en stor glassbolle. Ha i isbitene.
Tilsett den oppskjærte frukten og gelébitene.
Hell i jordbærmelken (rør eventuelt et par skjeer søtet, kondensert melk i jordbærmelken først, se tips), og deretter sitronbrusen.
Rør godt rundt og vent til skummet legger seg (tørk av kantene av bollen med litt tørkepapir).
Serveres så nylaget som mulig.
Med en så stor porsjon er det ikke passende å slurpe i seg dette rett fra bollen 😊, så finn frem en øse og server drikken i glass med teskje.
Hwachae er overraskende forfriskende og godt må jeg få si.. 😍
Tips:
♥ Du kan virkelig bruke alt av frukt og bær i en Hwachae, og noen liker også å bruke hermetisk frukt (type fruktcocktail). Mengdene i denne oppskriften er ikke nøye, så bruk det du har og tilpass mengdene til størrelsen på serveringsbollen du har.
♥ Det er mest populært å lage Hwachae med jordbærmelk.
♥ Har du ikke jordbærmelk, kan du bruke vanlig melk søtet med et par skjeer søtet, kondensert melk (kjøpes på hermetikkboks).
♥ Det er normalt at jordbærmelken skiller seg litt når den blandes med sitronbrus. Dette kan motvirkes hvis du blander et par skjeer søtet, kondensert melk i jordbærmelken.
Hell sitronbrusen helt forsiktig i bollen mens du rører slik at brusen blander seg med jordbærmelken gradvis.
♥ Isbiter gjør drikken deilig kald, men husk at de vanner ut drikken når de smelter, så ikke bruk alt for mange av dem.
♥ Hwachae bør serveres nylaget.
♥
Gøy å prøve ut noe så annerledes, som blir så forfriskende og godt! 😃
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 vannmelon (liten)
♥ 0,5 Piel de Sapo melon (eller honningmelon)
♥ 2 mango (helst pakistansk mango)
♥ 1 rød Pitahaya (dragefrukt)
♥ 1 banan
♥ 250 g jordbær
♥ 125 g blåbær
♥ 2 dl rød gelé i terninger (kan sløyfes)
♥ 1 liter jordbærmelk (se tips)
♥ 0,5 liter Sprite eller annen sitronbrus
♥ isbiter
Finn frem frukten du vil bruke.
Skrell og rens frukten og skjær fruktkjøttet i biter (bitene må være små nok til at de kan spises med en liten skje).
Skjær rød gelé i terninger.
Finn frem en stor glassbolle. Ha i isbitene.
Tilsett den oppskjærte frukten og gelébitene.
Hell i jordbærmelken (rør eventuelt et par skjeer søtet, kondensert melk i jordbærmelken først, se tips), og deretter sitronbrusen.
Rør godt rundt og vent til skummet legger seg (tørk av kantene av bollen med litt tørkepapir).
Serveres i glass med teskje.
♥ Du kan virkelig bruke alt av frukt og bær i en Hwachae, og noen liker også å bruke hermetisk frukt (type fruktcocktail). Mengdene i denne oppskriften er ikke nøye, så bruk det du har og tilpass mengdene til størrelsen på serveringsbollen du har.
♥ Det er mest populært å lage Hwachae med jordbærmelk. Har du ikke jordbærmelk, kan du bruke vanlig melk søtet med et par skjeer søtet, kondensert melk (kjøpes på hermetikkboks).
♥ Det er normalt at jordbærmelken skiller seg litt når den blandes med sitronbrus. Dette kan motvirkes hvis du først blander et par skjeer søtet, kondensert melk i jordbærmelken. Hell sitronbrusen helt forsiktig i bollen mens du rører slik at brusen blander seg med jordbærmelken gradvis.
♥ Isbiter gjør drikken deilig kald, men husk at de vanner ut drikken når de smelter, så ikke bruk alt for mange av dem.
♥ Hwachae bør serveres nylaget.
Skriv ny kommentar