Ripsmuffins med marsipan og hvit sjokolade

Ripsbærene er modne, og noe av det beste du kan lage med dem er disse søte, litt småseige muffinsene. Biter av marsipan og hvit sjokolade passer veldig godt i kombinasjon med de syrlige bærene. 

 

 

Oppskriften gir 12 stk. 

 

Ingredienser: 

♥ 100 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 100 g ekte marsipan (se tips)
♥ 2 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 dl rømme
♥ 200 g rips (friske eller frosne)
♥ 100 g hvit sjokolade

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Riv marsipanen på rivjern og pisk den deretter inn i smørkremen. 

Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. 

Rens ripsene og ha dem i en bolle. Dryss over 1 ss av hvetemelet og vend bærene i melet (se tips).

Sikt resten av hvetemel sammen med bakepulver og vaniljesukker. Vend dette inn i smørkremen sammen med rømmen til du får en jevn deig (se tips).

Vend så inn de melete ripsbærene og grovt hakket, hvit sjokolade. 

Sett 12 muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene. 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 - 30 minutter. 

 

 

La muffinsene avkjøles litt i formene før de hvelves ut. 

 

 

Dette er ripsmuffins som frister! 

 

 

Tips: 

♥ Bruk såkalt ekte marsipan i deigen (lilla rull fra Odense) som har minst 50% mandelinnhold. Figurmarsipan med lavere mandelinnhold tåler steking veldig dårlig. 

♥ Det å vende rips i litt hvetemel før de vendes inn i deigen forhindrer at bærene synker til bunns i muffinsene i løpet av stekingen. Dersom du bruker frosne rips, trenger de ikke å tines før de vendes i mel og så i deigen. 

♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsett hvetemelet. Deigen skal bli nokså kompakt. 

♥ Det er en del sukker i deigen, og det er meningen at disse muffinsene skal bli litt seige når de er ferdigstekt. Det er skikkelig digg til de søte ripsbærene. 😊

♥ Disse muffinsene holder seg myke i flere dager om de pakkes inn i plast. De er også superfine å fryse og de tiner raskt. 

 

 

Søte ripsmuffins! 😍

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ripsmuffins med marsipan og hvit sjokolade
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 100 g ekte marsipan (se tips)
♥ 2 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 dl rømme
♥ 200 g rips (friske eller frosne)
♥ 100 g hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Riv marsipanen på rivjern og pisk den deretter inn i smørkremen. 

Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. 

Rens ripsene og ha dem i en bolle. Dryss over 1 ss av hvetemelet og vend bærene i melet (se tips).

Sikt resten av hvetemel sammen med bakepulver og vaniljesukker. Vend dette inn i smørkremen sammen med rømmen til du får en jevn deig (se tips).

Vend så inn de melete ripsbærene og grovt hakket, hvit sjokolade. 

Sett 12 muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene. 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 - 30 minutter. 

La muffinsene avkjøles litt i formene før de hvelves ut. 

Tips

♥ Bruk såkalt ekte marsipan i deigen (lilla rull fra Odense) som har minst 50% mandelinnhold. Figurmarsipan med lavere mandelinnhold tåler steking veldig dårlig. 

♥ Det å vende rips i litt hvetemel før de vendes inn i deigen forhindrer at bærene synker til bunns i muffinsene i løpet av stekingen. Dersom du bruker frosne rips, trenger de ikke å tines før de vendes i mel og så i deigen. 

♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsett hvetemelet. Deigen skal bli nokså kompakt. 

♥ Det er en del sukker i deigen, og det er meningen at disse muffinsene skal bli litt seige når de er ferdigstekt. Det er skikkelig digg til de søte ripsbærene. 😊

♥ Disse muffinsene holder seg myke i flere dager om de pakkes inn i plast. De er også superfine å fryse og de tiner raskt. 

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift