Brukere online: 1104
Brukere i dag: 31275
Brukere siste 7 dager: 168204
Ripsbærene er modne, og noe av det beste du kan lage med dem er disse søte, litt småseige muffinsene. Biter av marsipan og hvit sjokolade passer veldig godt i kombinasjon med de syrlige bærene.
Oppskriften gir 12 stk.
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 100 g ekte marsipan (se tips)
♥ 2 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 dl rømme
♥ 200 g rips (friske eller frosne)
♥ 100 g hvit sjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Riv marsipanen på rivjern og pisk den deretter inn i smørkremen.
Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Rens ripsene og ha dem i en bolle. Dryss over 1 ss av hvetemelet og vend bærene i melet (se tips).
Sikt resten av hvetemel sammen med bakepulver og vaniljesukker. Vend dette inn i smørkremen sammen med rømmen til du får en jevn deig (se tips).
Vend så inn de melete ripsbærene og grovt hakket, hvit sjokolade.
Sett 12 muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 - 30 minutter.
La muffinsene avkjøles litt i formene før de hvelves ut.
Dette er ripsmuffins som frister!
Tips:
♥ Bruk såkalt ekte marsipan i deigen (lilla rull fra Odense) som har minst 50% mandelinnhold. Figurmarsipan med lavere mandelinnhold tåler steking veldig dårlig.
♥ Det å vende rips i litt hvetemel før de vendes inn i deigen forhindrer at bærene synker til bunns i muffinsene i løpet av stekingen. Dersom du bruker frosne rips, trenger de ikke å tines før de vendes i mel og så i deigen.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsett hvetemelet. Deigen skal bli nokså kompakt.
♥ Det er en del sukker i deigen, og det er meningen at disse muffinsene skal bli litt seige når de er ferdigstekt. Det er skikkelig digg til de søte ripsbærene. 😊
♥ Disse muffinsene holder seg myke i flere dager om de pakkes inn i plast. De er også superfine å fryse og de tiner raskt.
Søte ripsmuffins! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 100 g ekte marsipan (se tips)
♥ 2 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 dl rømme
♥ 200 g rips (friske eller frosne)
♥ 100 g hvit sjokolade
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Riv marsipanen på rivjern og pisk den deretter inn i smørkremen.
Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Rens ripsene og ha dem i en bolle. Dryss over 1 ss av hvetemelet og vend bærene i melet (se tips).
Sikt resten av hvetemel sammen med bakepulver og vaniljesukker. Vend dette inn i smørkremen sammen med rømmen til du får en jevn deig (se tips).
Vend så inn de melete ripsbærene og grovt hakket, hvit sjokolade.
Sett 12 muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 - 30 minutter.
La muffinsene avkjøles litt i formene før de hvelves ut.
♥ Bruk såkalt ekte marsipan i deigen (lilla rull fra Odense) som har minst 50% mandelinnhold. Figurmarsipan med lavere mandelinnhold tåler steking veldig dårlig.
♥ Det å vende rips i litt hvetemel før de vendes inn i deigen forhindrer at bærene synker til bunns i muffinsene i løpet av stekingen. Dersom du bruker frosne rips, trenger de ikke å tines før de vendes i mel og så i deigen.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsett hvetemelet. Deigen skal bli nokså kompakt.
♥ Det er en del sukker i deigen, og det er meningen at disse muffinsene skal bli litt seige når de er ferdigstekt. Det er skikkelig digg til de søte ripsbærene. 😊
♥ Disse muffinsene holder seg myke i flere dager om de pakkes inn i plast. De er også superfine å fryse og de tiner raskt.
Skriv ny kommentar