Indisk gulrotsalat

Denne gulrotsalaten er en frisk siderett som passer til mange slags indiske retter! 

😊

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.
 

Ingredienser: 

♥ 6 store gulrøtter
♥ 1 dl eplecidereddik
♥ 1 dl sukker
♥ 2 vårløk
♥ 1 bunt frisk koriander
♥ 1 grønn chili (kan sløyfes)


Fremgangsmåte: 

Skrell gulrøttene og riv dem grovt. 

Ha de revne gulrøttene i en bolle og bland inn eplecidereddik og sukker. 

Snitt opp vårløk og hakk korianderbladene (dropp stilkene). Vend dette inn i gulrotsalaten. 

Hvis du vil kan du også tilsette finhakket, grønn chili (jeg har ikke gjort det her, se tips).

Sett bollen i kjøleskapet i ca 30 minutter.

 

 

Flytt gulrotsalaten over i en serveringsskål. 

 

 

 

Tips: 

♥ Det går fint å bruke hvitvinseddik i stedet for eplecidereddik. 

♥ Det er ikke nødvendig å tilsette grønn chili i denne gulrotsalaten, men hvis du liker sterk mat, kan du gjerne gjøre det. Skyll eventuelt bort frøene på innsiden av chilien før du snitter den opp for å gjøre den mindre sterk. 

♥ Gulrotsalaten passer til det meste av indisk mat, for eksempel som tilbehør til Jumbooseri Khichri

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Indisk gulrotsalat
Ingredienser

♥ 6 store gulrøtter
♥ 1 dl eplecidereddik
♥ 1 dl sukker
♥ 2 vårløk
♥ 1 bunt frisk koriander
♥ 1 grønn chili (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Skrell gulrøttene og riv dem grovt. 

Ha de revne gulrøttene i en bolle og bland inn eplecidereddik og sukker. 

Snitt opp vårløk og hakk korianderbladene (dropp stilkene). Vend dette inn i gulrotsalaten. 

Hvis du vil kan du også tilsette finhakket, grønn chili (jeg har ikke gjort det her, se tips).

Sett bollen i kjøleskapet i ca 30 minutter før du flytter gulrotsalaten over i en serveringsskål. 

Tips

♥ Det går fint å bruke hvitvinseddik i stedet for eplecidereddik. 

♥ Det er ikke nødvendig å tilsette grønn chili i denne gulrotsalaten, men hvis du liker sterk mat, kan du gjerne gjøre det. Skyll eventuelt bort frøene på innsiden av chilien før du snitter den opp for å gjøre den mindre sterk. 

♥ Gulrotsalaten passer til det meste av indisk mat, for eksempel som tilbehør til Jumbooseri Khichri

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift